Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor festdag i vente: 1. maj i Fælledparken bliver helt anderledes i år

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
SH Luftfoto
SH Luftfoto

Om ganske få dage siger kalenderen 1. maj, og det betyder, at der traditionen tro er masser aktiviteter i Fælledparken i København.

I år bliver markeringen af arbejdernes internationale kampdag dog helt anderledes.

Efter to år med corona, restriktioner og nedlukninger er det endelig muligt at samles igen, og derfor benytter arrangørerne lejligheden til at invitere hele hovedstaden med til en stor festdag med god stemning, musik, interessante dialoger og meget mere.

Foto: Morten Rode/Monsun

Det er FH Hovedstaden, der arrangerer fejringen af 1. maj i Københavns største park, og i organisationen er man i fuld gang med planlægningen og ser frem til dagen.

“Vi er så glade for, at vi igen kan mødes 1. maj, og alle er velkomne, når vi som noget nyt skaber et folkemøde med flere scener rundt omkring i Fælledparken,” fortæller Per G. Olsen, formand for FH Hovedstaden, til MigogKbh og tilføjer:

“Udover debatter med politikere og fagforeningsfolk vil der både være koncerter for de unge og en masse aktiviteter for børn, så man må meget gerne kigge forbi med ungerne i klapvognen.”

Hvis du hører til dem, der tror, at 1. maj i Fælledparken kun er for fagforeningsfolk og unge mennesker, der gerne vil drikke øl i solen, kan du altså godt tro om igen.

“1. maj handler om mange ting. Vi skal fejre, at fagbevægelsen er lykkedes med at skabe bedre vilkår for lønmodtagerne, men samtidig er det vigtigt, at vi kan mødes og diskutere de udfordringer, der stadig er på arbejdsmarkedet,” fortæller Per G. Olsen.

Gratis koncerter

Dagen byder således på debatter og taler, men den står også på masser af musik, og der er alt fra koncerter med kendte musikere til fællessang at glæde sig til.

På hovedscenen, som bliver arrangementets helt store samlingspunkt, spiller den danske sanger og sangskriver Aksglæde samt den danske popgruppe Blæst, og der er gratis adgang for alle.

Du kender sikkert allerede Aksglæde for hits som “Fantomfølelser” og “Giv lys igen”, og måske har du også sunget med på Blæsts “Kig op fra gulvet”.

Foto: Morten Rode/Monsun

Rundt omkring på de mindre scener i Fælledparken vil der være endnu mere live-musik at lytte til.

Arbejdernes internationale kampdag åbnes traditionen tro med faneindmarch, og der er gang i fejringen fra klokken 12.00 til 19.00.

Du kan følge med og holde dig opdateret om 1. maj-begivenhederne i Fælledparken på denne Facebook-side.

Der er gratis adgang til alle arrangementerne i Fælledparken, og alle er velkomne.

Hvad: Fejring af 1. maj
Hvor: Fælledparken, København Ø
Hvornår: Søndag 1. maj 2022 kl. 12-19

Del artikel

Andre læser også