MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

10 dage med masser af øl: Kom med til Copenhagen Beer Week

Af Michael Qureshi

Den 3. – 11. oktober 2020 sker der noget helt særligt for dansk øl, når Copenhagen Beer Week afholdes med deltagelse af bryggerier fra hele landet.

Vi tørster efter gode oplevelser blandt andre mennesker, og derfor hylder vi det danske øl som den fantastiske, velsmagende og mangfoldige drik, den er.

Copenhagen Beer Week er et unikt initiativ, hvor mere end 35 bryggerier fra hele Danmark er gået sammen om at sætte fokus på dansk øl og på bryggerkulturen i Danmark.

Mere end 50 events over 10 dage

Copenhagen Beer Week viser at øl er et helt unikt kulturfænomen igennem tiden – både historisk og i dagens Danmark – og inddrager derfor restauranter, barer, kulturinstitutioner og en række andre institutioner til de mere end 50 events over de godt 10 dage festivalen varer.

”Danmark er midt i en forrygende ølrevolution, hvor der bliver lavet rigtigt mange nye, spændende, anderledes og velsmagende øl hver uge.

Samtidig er København som øl- og madby et af de mest interessante steder i hele Europa lige nu. Det synes vi og en lang række små og store bryggerier fortjener en fælles fejring.

Og det er dét, vi gerne vil med Copenhagen Beer Week: hylde øllets forskellighed, smag og dets store betydning for gastronomien, vores kultur og rigtigt mange af de fællesskaber, vi holder af,” siger Pelle Øby Andersen, direktør i Food Organisation Of Denmark, der står bag Copenhagen Beer Week.

Øl og chokoladesmagning

De 10 dage byder på et alsidigt program, der skal få hele byen til at bruse og boble af en yndlings tørstslukker.

Hvordan lyder for eksempel ’øl fra en videnskabelig vinkel’ med formidling og historie kombineret med smagning ved Kgl. Danske Videnskab? Oplev Theodor Schiøtz Co. når der bydes indenfor til flere eksklusive ølsmagninger i byen.

Eller hvad med at smage på en helt unik Raw Cacao Ale og andre lækkerier når Husbryggeriet Jacobsen og Peter Beier inviterer til en helt unik øl og chokoladesmagning?

Måske en særlig øl-middag i byen på toprestauranten Restaurant RADIO sammen med Møns bryghus?

De mere end 50 arrangementer kan alle ses i programmet, der hele tiden udvikler sig, og hvor der selvfølgelig er taget hensyn til COVID-19 og alle forholdsregler og retningslinjer herom:

“Copenhagen Beer Week holdes i år som en række mindre arrangementer, så vi er sikre på, vi lever helt op til myndighedernes anbefalinger i forhold til at hindre spredning af COVID-19.

Det ER faktisk muligt at mødes og smage på godt øl og god mad, hvis vi tænker os om og passer på hinanden,” forsikrer Pelle Øby Andersen.

Øltorvet ved Torvehallerne

Ud over det åbne program åbner Copenhagen Beer Week i samarbejde med TorvehallerneKBH Øltorvet på torvepladsen den 8. 10. oktober, hvor en lang række bryggerier præsenterer og sælger deres produkter til nysgerrige og tørstige gæster.

De kan også se frem til et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program hvor der vil være såkaldte ’beer and food pairing’, hvor en bred vifte af eksisterende stadeholdere fra TorvehallerneKBH parrer deres varer med danske bryggerier i en live smagning på scenen.

Her vil der også være samtaler og debatter rundt om øllen. Overalt på TorvehallerneKBH vil alle gældende COVID-19 retningslinjer blive overholdt.

Copenhagen Beer Week finder sted den 3. – 11. oktober i København.

Del artikel

Andre læser også