MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se listen: 10 ting vi glæder os til i september

Af Mathilde Mågård Hansen
Copenhagen Tweed Ride 2019 PR Foto
Copenhagen Tweed Ride 2019 PR Foto

Så blev det sørme efterår.

Årets første efterårsmåned er nemlig lige om hjørnet, og i kø står en række af Københavns skønneste oplevelser i september.

Vi guider til vores 10 favoritter her, så det er bare med at få sat krydser i kalenderen.

God fornøjelse!

Foto PR, Facebook

Høstmarked på Værnedamsvej

De tre faste årlige markeder på Værnedamsvej og Tullinsgade er altid velbesøgte, og lørdag d. 3. september er der høstmarked.

Hele dagen rykker flere af gadens charmerende butikker ud på fortovet, hvor der sælges lækkerier til maven og ganen, nips og andre loppegodter.

Du kan nemlig også gå på opdagelse hos en håndfuld udvalgte loppeboder.

Markedet er åbent fra kl. 9-17, og der er gratis entré.

Hvad: Høstmarked
Hvor: Værnedamsvej og Tullinsgade, København
Hvornår: Lørdag den 3. september 2022 kl. 9-17

Foto: Malthe Ivarsson

Golden Days

Der er både majestætsbesøg, feministisk masse-hypnose og en ægte Vestegns-dronning på programmet, når Golden Days åbner årets festival ’QUEENS’. 

Startskuddet bliver et brag af en gratis åbningsfest d. 2. september på Kgs. Nytorv, som i festivalens anledning omdøbes til “Dronningens Nytorv”. 

I år sætter Golden Days Festival fokus på kvinder, køn og magt og hylder historiens heltinder, ukronede dronninger og markante kvindeskikkelser under temaet QUEENS. 

Golden Days fortsætter festivalen helt frem til den 18. september med et rekordstort program på mere end 350 talks, vandringer, debatter, teaterforestillinger, koncerter, filmvisninger og fester – allesammen med kvinderne i forreste række.

Programmet er skabt i samarbejde med over 150 museer, biblioteker, teatre, spillesteder og andre kulturaktører.

Hvad: Golden Days Festival
Hvor: Kgs. Nytorv
Hvornår: Den 2-18. september 2022

Stand-up paddle ture med drinks

Det er blevet rigtig populært at dyrke stand up paddle eller blot SUP, som det også kaldes.

I Københavns kanaler ser man ofte folk padle rundt på surfboards og glide elegant af sted i vandoverfladen, og flere steder i havnen og ved byens strande kan man prøve kræfter med den sjove sportsgren.

Er du en af dem, der er blevet bidt af SUP eller drømmer om at prøve det, og kan du samtidig godt lide sushi og cocktails, har vi fundet et par events, du bestemt bør tjekke ud.

Watersport Foreningen, som holder til i København, har nemlig fundet på at kombinere herlighederne på særdeles hyggelig vis.

De arrangerer SUP-ture i Københavns kanaler, hvor man som en del af padleturen spiser sushi og slubrer drinks med de øvrige deltagere.

Du kan læse mere om turene på Facebook.

Hvad: SUP-ture med drinks og sushi
Hvor: Københavns kanaler. Afgang fra Refshalevej 20, København K.
Hvornår: 16. og 23. september 2022

Foto PR

Tag en selfie med FIFA-trofæet

Når FIFA World Cup™ trofæet kommer til Danmark for første gang nogensinde, sker det sammen med en fransk fodboldlegende og tidligere vinder af VM med mere end 100 landskampe på CV’et. 

Navnet på legenden bliver først offentliggjort, når vedkommende stiger ud af flyet med guldtrofæet i Københavns Lufthavn den 28. september – indtil da må vi nøjes med at gætte på navnet. 

Dagen efter ankomsten kan fodboldglade danskere tage i Parken og opleve VM-trofæ og legende på tæt hold. 

FIFA World Cup™ trofæet, alle trofæers kronjuvel, er udført i 18 karat guld, vejer 6,142 kilo og er 36,8 cm høj.

Billetter til Parken den 29. september 2022 kan bookes her: FIFA World Cup™ trofæet i Parken | Billetter | København | Sport & Fitness | Billetto — Denmark

Hvad: FIFA-trofæ kommer til København
Hvor: Parken, København
Hvornår: Den 29. september 2022

Nu kan du opleve udstillingen Multiple Realities af kunstneren Chiharu Shiota i Cisternerne. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Meditation i Cisternerne

Nogle gange trænger man til en pause fra den travle hverdag og byens larm.

Så er det godt, at man kan søge tilflugt i drømmende udstillinger og fascinerende rum, hvor hverken stress eller støj inviteres indenfor.

Netop sådan et sted er Cisternerne, der gemmer sig under Søndermarken, og snart kan du komme med til et helt specielt event i det gamle vandreservoir, som tidligere var en del af byens vandforsyning og derfor gemmer på masser af historie.

Det sker onsdag 7. september, og hvis du trænger til at komme heeeeelt ned i gear, bør du overveje at tage med.

På den underjordiske meditationsvandring guides deltagerne af Marcus U. Grandjean, som har studeret og praktiseret zen-buddhisme i mere end 12 år og er uddannet humanfysiolog.

Turen rundt i Cisternerne begynder klokken 19.30 og varer halvanden time, og her får man mulighed for at være til stede i både krop og sind, mens man udforsker Chiharu Shiotas drømmelignende verden og lader sindet hvile mellem tanker og observationer.

Billetter til meditationsvandringen koster 195 kroner og kan købes her.

Hvad: Underjordisk meditationsvandring
Hvor: Cisternerne, Søndermarken over for Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Hvornår: Onsdag 7. september 2022 kl. 19.30

Foto: PR

Akrobatisk cirkusshow

Svinger du forbi Ofelia Plads den første weekend i september, mødes du af et usædvanligt syn.

Et stort sejlskib lægger til ved kajen, og dette er i sig selv ikke usædvanligt, men ombord foregår noget, man ikke ser hver dag.

Skibet hedder Swallow og sejler over Østersøen med et vigtigt budskab og nogle helt særlige passagerer.

Swallow bruges som scene for ekstrem akrobatik, og artisterne ombord kommer til København for at fremføre en moderne cirkusforestilling, der kan opleves ganske gratis.

Forestillingen hedder "Ripples" og har til formål at inspirere folk til at handle for en mere bæredygtig fremtid.

Det internationale team af artister viser vovede tricks i helt op til 20 meters højde i skibets master, og de akkompagneres af et lydbillede, der blander stemmer fra klimaaktivister fra hele verden.

Hvad: "Ripples"
Hvor: Ofelia Plads, København K
Hvornår: 2. til 4. september 2022

Foto PR

Valby Kulturdage

Inden længe finder en af Valbys hyggeligste begivenheder atter sted.

Det er nemlig blevet tid til Valby Kulturdage.

Programmet er fyldt med spændende aktiviteter som sushi-kursus for børn hos Sticks'n'Sushi, mulighed for at få lavet en sjov karikaturtegning af dig selv og loppemarked i Skolegade.

Fredag d. 2. og lørdag d. 3. september bliver Valby Langgade spærret af for biler fra Sdr. Fasanvej til Annexstræde og i stedet fyldt med liv og aktiviteter, mad og drikke, musik og fest.

Også et par af Valbys charmerende pladser bliver en del af gadefesten.

Se hele programmet lige her.

Hvad: Valby Kulturdage
Hvor: Valby Langgade (fra Sdr. Fasanvej til Annexstræde)
Hvornår: Fredag d. 2. og lørdag d. 3. september 2022

Foto: Nørrebro Lokaludvalg

Bilfri søndag

Til daglig er Nørrebrogade fuld af trafik og motorstøj, men søndag 18. september bliver der anderledes fredeligt på den travle færdselsåre.

Her holder man bilfri søndag - præcis som man gjorde det under oliekrisen i 1970'erne.

Nørrebrogade spærres for trafik fra Borgmestervangen ved Nørrebro Station til Dronning Louises Bro, så der kan leges, hygges og handles på asfalten.

Der vil være fri gennemkørsel for biler og cykler ved Jagtvej/Runddelen under arrangementet.

Fra omkring klokken 14 rykker gadens foreninger og aktører ud på asfalten med aktiviteter for både børn og voksne, og der bliver rig mulighed for at dekorere gaden i flotte farver.

Arrangørerne har nemlig sørget for hele 5.000 stykker kridt, så de, der har lyst, kan slippe deres indre kunstenere løs og være med til at lave et kæmpe kridtmaleri.

Bilfri Søndag har et hav af hyggelige oplevelser på programmet, så der er god grund til at kigge forbi - også selv om du ikke bor på Nørrebro.

Hvad: Bilfri søndag
Hvor: Nørrebrogade, København
Hvornår: Søndag 18. september 2022 kl. 14-19

Nu kan du komme med på Københavns mest stilede cykeltur. Foto: PR

Tweed Ride

Endnu en gang indtager Copenhagen Tweed Ride gaderne, når velekviperede gentlemen og vintageklædte kvinder cykler gennem gader og stræder i Kongens København. 

Kodeordene for det legendariske Copenhagen Tweed Ride er ren nostalgi, god stil og ikke mindst masser af tweed på cykel. 

Det er, hvad man kan forvente, når hele feltet triller gennem gaderne, leverer smil og vækker minder fra en svunden tid. 

Som altid sørger hovedsponsor Hendrick’s Gin for servering af klassiske og velsmagende cocktails. 

Hvis du vil med på en begivenhedsrig cykeltur tilbage i tiden og nyde sensommersolen, kan du stadig nå at tilmelde dig.

Køb din billet her

Husk at medbringe egen jernhest!

Hvad: Copenhagen Tweed Ride 2022
Hvor: Københavns gader. Selve ruten er hemmelig indtil selve dagen, hvor den offentliggøres på Copenhagen Tweed Ride’s Facebook. Turen starter ved butikken ’A Touch of Vintage’, Badstuestræde 12, 1209 København K
Hvornår: Lørdag d. 10. september 2022 kl. 9.00-21.00

Arkivfoto

Strikkefestival

Der er plads til alle typer strikke-entusiaster, når en sjov og hyggelig strikkefestival lige straks løber af stablen i København.

Det er Nordatlantens Brygge, der for niende gang står for festivalen, og den byder på en række events for alle med interesse for strikning.

Nordatlantens Brygge er et kulturhus, der har Færøerne, Grønland og Island og det øvrige Norden i fokus, og det er således garnproducenter og strikdesignere fra disse egne, du kan møde på festivalen.

Der vil være rig mulighed for at hilse på andre strikkere, lige som du kan lytte til foredrag og deltage i forskellige workshops.

Du kan også komme med til strikkebanko med garnpræmier og gå med på strikke-walk i byen.

Hvad: Pakhusstrik - nordatlantisk strikkefestival
Hvor: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, København K
Hvornår: 9.-12. september 2022

Del artikel