Køb brugt og hjælp miljøet

Skrevet af: Redaktionen

Sådan lever du bæredygtigt i storbyen 

Dette er sponsoreret indhold

Flere og flere danskere ønsker at leve mere bæredygtigt, end de gør i forvejen. Måske er du også en af dem, men som synes, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan du kan leve bæredygtigt. Storbyer som København er fyldt med muligheder men også mange fristelser. Her kan du læse om, hvordan du kan navigere i en hverdag, hvor du ønsker at gøre noget godt for klimaet og din egen samvittighed. 

Brugt er godt 

Brugte ting kan være guld værd – både for dig og for miljøet. Hvis du ønsker at leve mere bæredygtigt, skal du forsøge at søge væk fra fast fashion butikker, hvor alt er nyt og hele tiden bliver erstattet af nye tendenser. Du skal derimod forsøge at handle i genbrugsbutikker eller på auktioner københavn, hvor du kan byde på de brugte varer, du ønsker dig. Fordelen ved at købe brugte ting er, at du får mere for pengene, du kan finde unikke ting, og du sparer kloden for at skulle bruge nye ressourcer på at producere et helt nyt produkt. Det kræver lidt mere tålmodighed at handle brugt, end hvis du bare køber det fra ny. Du kan prøve at gøre det til en leg eller en udfordring for dig selv, så du giver dig tid til at lede efter det, du mangler. 

Tag cyklen

I en storby er det en hel masse muligheder og events, som du sikkert gerne vil være med til, men hvordan kommer du rundt mellem alt dette? I en storby ligger alt relativt tæt, og derfor kan det være en god ide at snuppe cyklen frem for bussen eller bilen, når du skal frem og tilbage. Du får noget motion, og vigtigst af alt så sparer du miljøet for unødvendig udledning af CO2. Derudover kan trafikken i en storby tit og ofte være rigtig tæt, hvilket betyder, at du tit kan komme hurtigere frem på din cykel, end hvis du tog bussen eller bilen. Du behøver ikke tage cyklen hverdag, men prøv at gør det til en vane når du skal noget inden for en overkommelig afstand. 

Drop engangsplast 

Et liv i storbyen betyder for rigtig mange også take-away mad og en hurtig salat på farten. Det er der ikke noget galt i, men det er som oftest pakket ind i plast, og bestikket, du får udleveret, er også i plast. Det kan du komme til livs ved at medbringe dit eget bestik og en vanddunk, så du ikke behøver købe engangsflasker. Det handler altsammen om, at du skal forsøge at spare på alt det, der ikke kan genbruges eller anvendes flere gange. Ved at mindske det lever du mere bæredygtigt, og lige så snart det bliver til en vane, vil det være helt naturligt for dig altid at have disse ting i tasken. Det kræver ikke ret meget, men små ændringer og små skridt kan være en hjælp til, at du hele tiden gør mere og mere. Find ud af, hvordan du lever mest bæredygigt, så det passer til dig og bliver så nemt som muligt.