13 retter for under 500 kr: Basso laver ‘luksus på budget’ i København

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Det er ingen hemmelighed, at København har et fuldstændig fantastisk mellemklasseniveau på restaurantscenen.

Altså steder, hvor du får stor velsmag og godt kokkehåndværk til en fair pris.

Til gengæld er det de færreste spiserier, der tilbyder en decideret gourmetoplevelse for mindre end en plovmand. Det gør Basso i Dronningens Tværgade.

Selv slår de sig op som en mere uformel ’social dining’-oplevelse, kan MigogKbhs udsendte kun konkludere, at der er tale om kulinarisk luksus på budget. Læs med her:

Fine dining minus fine fornemmelser

Basso åbnede sin første restaurant i Aarhus i efteråret 2017, og allerede i foråret 2018 fulgte en Københavnsk filial trop.

Det er ikke kun den gode madoplevelse, der er kommet med over broen fra Smilets by, det er den gode, uhøjtidelige stemning også.

Basso i Dronningens Tværgade er indrettet i en stil, der er svær at definere som andet end ‘rå men elegant storbyhygge’.

Her er blottede mursten på væggene, læderstole, bløde sofaer, glødepærer monteret i stilede designerlamper, nips på hylderne og tunge velourgardiner.

Tekstilerne er med til at skabe så god en akustik, at MigogKbhs medspiser som det første udbryder et:

‘Gud! Jeg kan høre hvad du siger. Det er eddermame sjældent i København.’

Et ytring, som hurtigt bliver fulgt op af:

‘Er det Phil Collins i højtaleren? Genialt!’

Og ja, det er faktisk genialt.

For i en by, hvor du til tider kan få følelsen af, at akustikplader og ukompliceret musik er bandlyst, så skaber Phil Collins sammen med indretningen en perfekt, casual vibe med et kækt glimt i øjet.

En følelse af et sted, der er fint uden at være fin på den.

Læs også: Nye kometer på Københavns madscene: Seks venner står bag KöD og Basso

Tretten retter serveret i fem heats – sæt i gang!

Den gode ørenlyd gør også, at vi kan høre vores tjener, Andreas, tydeligt. Og tak skæbne for det.

For ikke bare er han vidende og behagelig – han har også utroligt meget, han skal fortælle om maden. Der er nemlig tænkt over enhver detalje i de mange små hapser og deleretter, der finder vej til vores bord.

Hele tretten forskellige smagsoplevelser når vi igennem for 498 kr. pr. snude. Det må være ordbogsdefinitionen af et scoop.

Dog er det også værd at bemærke, at du kan ’nøjes’ med ti retter for 398 kr. eller gå à la carte-vejen, hvor en servering ligger omkring en hundredelap.

Køkkenet har stærke rødder i støvlelandet mod syd, men de italienske traditioner får et moderne spark i parmesankuglerne, der kan få enhver foodie til at lyse op i et cremet mozzarella-smil.

Vi får taskekrabbe med svampepulver, mormorsalat med syrnet fløde og lufttørret okse, en guddommelig tatar med fermenteret hvidløg, mageløse meatballs i en krydret tomatsauce, karamelliserede gulerødder med høvlet trøffelost og smuldrende æbletærte anrettet som et sukkermættet stykke pizza.

Altså hvis vi bare skal nævne nogle enkelte af vores favoritter. Dertil kommer, at menuerne kan laves både vegetar- og veganervenlige.

Læs også: Disse var de største restaurantåbninger i 2018

Social Dining handler om fællesskab og nærvær

Bassos koncept er bygget op omkring ‘social dining’. Altså en madoplevelse til deling med folk, du kan lide.

Det handler om noget mere og noget andet end bare at få serveret en tallerken mad hver især, som I efterfølgende kan snakke lidt om i hver jeres lille ‘osteklokke’.

Her anrettes alt i stedet på små fade, i skåle og på tallerkener klar til deling. Præcis som hvis du var til familiemiddag i Italien, men alligevel løftet til et uhørt højt niveau.

Det er måske netop det, der gør Basso til sådan en gedigen overraskelse i en by, der ellers ikke skorter på gode restauranter i et sympatisk prisleje.

Altså blandingen af modsatrettede elementer: Af velkendte smage og uventede twists. Af stor madkunst og små priser. Af vidende tjenere og afslappet stemning. Af det familiære og det forfinede.

Og dommen er klar: Du kan ikke få booket bord på Basso hurtigt nok.

Hvad: Basso
Hvor: Dronningens Tværgade 22, 1302 København K
Hvornår: Køkkenet har åbent onsdag til lørdag kl. 17-22 og søndag til tirsdag kl. 17-21
Hvor meget: 10 retter 398 kr., 13 retter 498 kr., à la carte fra 68 til 168 kr.
Hvordan: www.restaurantbasso.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Basso København (@bassokbh) den

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her

Kun få ledige pladser tilbage: Relæ holder sommer pop up i populært område

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto

Sommeren står for skud, og langt de fleste af os skal tilbringe vores sommerferie i det danske ferieland.

Det samme gælder for Relæ, der normalt holder til på Nørrebro. Fra 1. juli og seks uger frem flyttede de nemlig hele biksen til Tisvildeleje.

Det nye koncept er allerede blevet meget populært, og du skal skynde dig, hvis du skal nå at have plads.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Relæ som man kender det – men i nye rammer

”Efter måneder i forskudt vinterhi og med sommerens snarlige kommen drager Relæ fra stenbroen og nordpå.

Kokkene skal strække benene og hive lidt frisk luft og inspiration ind så fra 1. juli og 6 uger frem vil Relæ slå sine økologisk-gastronomiske folder med en sommerrestaurant på Frændekilde ved Tisvildeleje,” skriver Relæ på deres hjemmeside.

Den gastronomiske stil bliver den samme, men tilpasset områdets landlige og afslappede rammer.

Meget af maden vil blive tilberedt over bål, og grøntsagerne fra Farm of Ideas vil være grundlaget for menuen – præcis som man kender det fra Relæ inde i byen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Luksus camping

Skulle man have den tanke, at det er så frygtelig ærgerligt at køre hele vejen i bil til  fra København Tisvildeleje for at kunne drikke ét glas vin til middagen – så frygt ikke.

Frændekilde har nemlig opstillet smukke “Glamping” faciliteter indrettet af Rabens Saloner og Ferm Living.

Glamping er en luksuriøs campingform og sammensat af ordene ”glamorous” og ”camping” og koster 1.500 kr. for to personer.

Teltene vil kunne bookes til overnatning i sammenhæng med middagen, så man næste morgen også vil kunne nyde Frændekilde og dets omgivelser.

Læs også Sommer i Nordjylland: Få ultimativ wellness ved Vesterhavet

Frændekildegård Glamping Foto Frændekildegård

Taget godt imod

“Vi er så glade for at bruge sommeren her i Tisvilde med smilende ansigter og god sommerstemning,” skriver Relæ på Instagram.

“Det største skulderklap må nok være, at vi næsten allerede er fuldt bookede, og alle vores gæster ser ud til at forlade deres midlertidige hjem hos Frændekilde glade og veltilfredse.”

“Men vi tager glædeligt imod al den anerkendelse vi kan få – for teamet arbejder benhårdt for den og de fortjener den virkelig!”

Ud over den faste daglige menu på sommer pop-up’en vil der også være mulighed for at droppe forbi fra kl. 15 til et glas naturvin og en Manfreds Tatar til solnedgangen over de rullende bakker.

Hvad: Relæ sommer pop-up
Hvor: Frændekildegård, Askemosevejen 30, 3210 Vejby
Hvornår: Fra 1. juli og seks uger frem
Hvor meget: Menu for 625 kr. og vinmenu: 475 kr.
Hvordan: Book bord her og læs mere om overnatning her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram