Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldt som demonstration: 2000 planlægger kæmpefest i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Arkivfoto
Arkivfoto

Kæmpefester er ikke noget, man støder på i hverken København eller resten af landet i øjeblikket, da de gældende corona-restriktioner ikke tillader den slags.

Men torsdag 11. marts kommer du måske alligevel til at høre lyden af høj musik og mange feststemte mennesker, når du bevæger dig rundt i Indre By.

En gruppe, der kalder sig Frihedsbevægelsens Fællesråd, planlægger nemlig at holde en stor fest på Bertel Thorvaldsens Plads og Højbro Plads, og mere end 2000 mennesker er i skrivende stund tilmeldt begivenheden på Facebook.

Frihedsbevægelsens Fællesråd kalder arrangementet for en genåbningsfest, og den afholdes i forbindelse med, at det nu er et år siden, at Danmark første gang lukkede ned grundet covid-19.

Ikke ulovligt

Selv om forsamlingsforbuddet ikke tillader, at man holder store fester på offentlige steder som Bertel Thorvaldsens Plads og Højbro Plads, er arrangementet ikke ulovligt.

Det er nemlig anmeldt som en demonstration, hvilket gør, at forsamlingen er undtaget af reglerne.

Til Ekstra Bladet fortæller ledende politiinspektør og leder af beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl, at Københavns Politi har modtaget en anmeldelse om en demonstration i anledning af etårsdagen for den første nedlukning.

“Forsamlinger med politisk eller andet meningsfordrende øjemed er undtaget i bekendtgørelsen omkring forsamlingsforbuddet,” fortæller han og tilføjer, at der er vide rammer for, hvordan man kan benytte sin grundlovssikrede ret til at udtrykke holdninger ved demonstrationer.

På Facebook skriver Frihedsbevægelsens Fællesråd, at der til festen vil være sang, dans, taler og legeområde for børn, og der er arrangeret bustransport fra både Fyn og Jylland.

Del artikel

Andre læser også