Tre gode grunde til at få dit eget fadølsanlæg!

Skrevet af: Redaktionen

Med den omfattende nedlukning vi har været vidne til, er mange af os nok i ”fadøls-underskud”. Okay – det er ikke en rigtig ting – det ved vi. Men ikke desto mindre, er der nok en del der er ærgerlige over at de kolde fadøl i sommervarmen, ikke rigtig blev en realitet. Måske er det derfor der i løbet af de seneste par måneder er flere og flere der har undersøgt mulighederne for at få fingrene i deres eget fadølsanlæg. Vi har naturligvis lagt mærke til trenden, og har derfor lavet et kort skriv, så du kan finde ud af hvorfor du måske bør overveje din helt egen skænkestation derhjemme.
Det er ikke så dyrt som du tror. Mange tror med det samme at et fadølsanlæg koster en formue – både i indkøb, installation og –ja – selvfølgelig – øl. Men faktisk er det ikke altid tilfældet.
Selvfølgelig bliver det dyrere hvis du skal have indrettet en hel bar, og have forkromede haner og 16 forskellige fustager – men hvis mindre også kan gøre det, kan du for et temmelig beskedent beløb få lækkert fadøl derhjemme. For helt ned til 3.000,- kan du få perlende, frisk fadøl i hjemmet.

Og når først du har anlægget, kan du få fadøl for helt ned til 25-30 kroner pr. liter. Dét er billigt. Det er faktisk billigere end når du køber flaskeøl – og det er i dén grad billigere end på dit lokale værtshus.

Du bliver med garanti festens midtpunkt Med et fadølsanlæg kommer et stort ansvar. Nemlig ansvaret for at festen rykker hjem til dig. Dine venner og
bekendte vil med garanti hurtigt blive enige om, at pokeraften fremadrettet skal afholdes hos dig – og med ét er du pludselig festens midtpunkt.
Det er samtidig også en stilet og blæret ting når du holder sommerfester – for hvor mange andre måske har et badekar fyldt med øldåser, giver det lidt mere pondus at kunne servere velskænkede fadøl til grillfesten. Men det er ikke kun festerne der bliver bedre. Forestil dig glæden ved at nyde en iskold skummende fadøl mens du slapper af og ser din yndlingsserie. Hvis du i øvrigt vil vide hvor du bedst kan se dine yndlingsserie, kan du finde masser af anmeldelser på streamat.se.

Nydelse i hvert glas! Fadøl er bare bedre. Og det er bevist. Men selvom der stadig er lidt forskellige meninger om hvorfor fadøl egentlig er bedre, er der stort set ingen der foretrækker dåse- eller flaskeøl, frem for en kold, frisk fadøl. Nogle mener det skyldes de associationer vi har til fadøl. De er næsten altid symbolet på gode koncerter, festivaler og lignende. Så hvor du finder gode stunder, finder du typisk også gode fadøl. Mange mener dette er én af grundene til at mange synes fadøl ”smager bedre”. Én af grundene er muligvis at du er sikker på at øllen serveres under de rette forhold. Her tænker vi især på temparaturen. Mange begår den fejl at servere øllene enten for kolde eller for varme –men med et fadølsanlæg kan du være sikker på at temparaturen er helt perfekt. Derudover giver en fadøl også et mere frisk pust, idet kulsyren tilsættes så snart øllen skænkes – og ikke under tapningen. Det giver en mere sprudlende og levende øl, og også langt bedre skum.