27 år med Natcaféen: Det legendariske sted har fået en makeover

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Natcaféen i Gothersgade Foto Rasmus Kramer Schou
Natcaféen i Gothersgade Foto Rasmus Kramer Schou

Natcaféen i Gothersgade er historisk.

Tusindvis af glade gæster har i gennem tiden snuppet en enkelt fyraftensbajer, fejret en special dag eller givet den fuld gas til den lyse morgen.

Baren er nærmest blevet et symbol på det go’e gamle København.

Herinde har man i en menneskealder altid været sikker på den brede, glade fest. Med musik man kan synge med på,  og priser der er til at forstå.

Herinde har de altid gjort en dyd ud af at have plads til alle typer, fra de unge studerende til de erfarne kunstnere og alt derimellem.

De charmerende lokaler med masser af historiske kringelkroge har fået et gennemgående make-over og funkler som var det helt nyt.

Fra den smukke bar ude foran med de store panoramavinduer mod Gothersgade, til dansegulvet og de mere intime kroge.

Inde bagi er der både rygekøkken, baggårdsstemning med fritskrabede mursten og synlige bjælker og et spillerum, så man kan banke gutterne og gutinderne.

Personlig bar

En af Natcaféens stærkeste kort er en betjening, der er helt unikt personlig.

“Hvad der sker på Natcaféen, bliver på Natcaféen”.

Ordene er Heidis, og hun er faktisk selv blevet på Natcaféen i noget nær en menneskealder.

“Ja, jeg er praktisk talt født herinde,” fortæller hun og viser rundt i det fuldkommen nyrenoverede lokaler som stolt ejer og daglig leder.

Heidis mor, Musse, tog lille Heidi med på arbejde fra barnsben, og selvom Musse i dag er blevet over 70 år gammel, bor hun stadigvæk lige oppe over den ikoniske Natcaféen og har indtil for nyligt danset på bordene hernede, når hun kigger ned.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Ikonisk værtshus

For sådan et sted er Natcaféen, et af de mest ikoniske værtshuse i kendte Gothersgade 13.

Et sted fyld med stamgæster og historie. Gode historier.

“Vi er blevet tilbudt 100.000 kr. for vores videoovervågning af et dagblad, men det takkede vi selvfølgelig nej til. Alle, også alle de kendte, der kommer her, har lov til at være sig selv. Og sådan vil det altid være.”

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Heidi på Natcaféen i Gothersgade Foto Rasmus Kramer Schou

“Vi har også brudepar, der kommer herind i fuld brudekjole og jakkesæt på bryllupsaftenen, fordi de i sin tid mødte hinanden her og lige vil forbi, inden de skal på hotellet.”

Der er mandegrupper, der fejrer 25 års jubilæum herinde og lejer et lokale kun til dem, og der er stadigvæk helt nye unge gæster, der opdager, hvad nostalgisk charme og historisk sjæl kan tilføre en bytur.

Her er altid fest, og kan i princippet holde åbent næsten 24 timer i døgnet. Der skal bare lige lukkes ned en time i døgnet for at gøres rent, eller er Natcaféens bevilling uendelig.

“I gamle dage kom der folk ind kl. 06 eller helt frem til kl. 10 om formiddagen og fik den sidste bajer, inden de skulle hjem og knalde brikker.”

Læs også: MigOgKbh med Christopher: Fra simpel brunch til sindssygt på Søllerød Kro

Sikker havn i København

I en by som København er der fuld fart på nattelivet.

Nye steder opstår og forgår som skummet på en øl forsvinder, men nogle ting kan man heldigvis altid regne med.

Sådan har det været siden 1992 på Natcaféen, som stadig er still going strong.

Ja, faktisk endnu stærkere end tidligere.

“Man kunne godt se, der virkelig var blevet festet herinde igennem årene,” forklarer Heide, mens hun viser rundt.

“Så vi tænkte, vi trængte til at blive smukkeseret lidt.”

Som sagt, så gjort. Natcaféen har gennemgået en fuldkommen istandsættelse, hvor der selvfølgelig er blevet taget forsigtig hånd om sjælen, men samtidig har gjort det historiske udskænkningssted klar til de næste 30 år.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Natcaféen i Gothersgade Foto Rasmus Kramer Schou

Danmark dyreste bar-mosaik

F.eks. har baren fået en smuk mosaik sat op. Det tog 3 mand 10 dage at gøre den helt perfekt.

“Ja, det er helt sikkert Danmarks dyreste bar-mosaik,” fortæller Heidi stolt.

Heidi drikker ikke selv, men hun står trofast herinde hver dag og sørger for de mange gæster bliver serviceret ordentligt.

Hvad enten de er kommet for at høre live-musik, se sportsevents eller pulse lidt i det store rygerum, som er indrettet, og ventileret, som et køkken for: “festen foregår jo alligevel altid i køkkenet.”

På Natcaféen er der altid plads til den glade brede fest, hvor alle er velkomne til at svinge hofterne til musik de fleste kan synge med på.

Og selvom Natcaféen ligger på en dyr adresse, betaler man til Happy Hour hele dagen tirsdag, onsdag og torsdag samt fredag og lørdag frem til kl. 22.00 for kun 29,- for en halv liter øl, uanset om man vælger Grimbergen, Guinness, IPA eller en af de mange andre kvalitetsøl, der bliver serveret ved den blankpudsede bar.

Læs også: MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Hvad: Natcaféen
Hvor: Gothersgade 13
Hvornår: Tirsdag – lørdag fra kl. 15.00 til festen stopper
Hvor meget: Gratis adgang – ½ liter Grimbergen til 29,-

Natcaféen i Gothersgade Foto Rasmus Kramer Schou

 

 

Starter i juni: SAS genoptager en række ruter til Europa og USA

Skrevet af: Redaktionen

SAS genoptager mange flere flyvninger i juni fra Københavns Lufthavn.

Faktisk kommer de til at fordoble antallet af flyvninger, når de genetablerer en række ruter til destinationer i Europa og USA. Det skriver DR.

Hovedsageligt drejer det sig om ruter mellem de skandinaviske lande, men passagerer kan også se frem til igen at kunne rejse med SAS fra Københavns Lufthavn til destinationer som Amsterdam, Chicago og New York, meddeler selskabet ifølge DR.

SAS har som de fleste andre flyselskaber i verden været hårdt ramt af Corona-krisen, og man afskedigede eksempelvis 1700 medarbejdere for nylig.

Starter med europæiske destinationer

8. juni genoptager SAS flyvninger fra København til Amsterdam, Bergen og Stavanger. Der genoptages også flyvninger fra Stavanger til Aberdeen samt fra Stockholm til Helsinki og Turku i Finland.

Fra 10. juni kommer flyene mellem København og henholdsvis New York og Chicago i USA igen på vingerne.

Inden juni flyver SAS med 15 procent af sin normale kapacitet på grund af rejse-restriktioner som følge af udbruddet af coronavirus.

Når ruterne i juni alle sammen er genoptaget, har SAS fordoblet sin kapacitet. Dermed er 30 procent af kapaciteten på vingerne igen.

SAS har indført obligatorisk brug af mundbind for alle passagerer.

Klar til slik og popcorn: Nu genåbner flere store biografer i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer været lukket, men nu er de første 11 af kædens 23 biografer klar til at åbne igen.

På fredag den 29. maj slår Falkoner, Dagmar, Field’s, Lyngby og Tåstrup i Hovedstadsområdet samt Nordisk Film Biografer i Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding dørene op.

Torsdag den 4. juni genåbner yderligere mindst syv Nordisk Film Biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbner gradvist i den efterfølgende periode.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

“Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen.

Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer,” siger Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer Danmark.

Holder åbent på bestemte dage

Biograferne vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært i hver biograf, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Vi har fået gode og præcise retningslinjer fra myndighederne, men med 23 meget forskellige biografer er det selvfølgelig lidt af et puslespil at få det hele til at gå op.

Vi har nu lagt en åbningsplan, så gæsterne trygt kan komme i biografen og få en god oplevelse. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe – og jeg lover, at det også vil være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn til biografturen,” siger Casper Bonavent.

Når Nordisk Film Biografer åbner, lægges der ud med bl.a. at vise animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Nordisk Film Biografer opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Alt kan laves i bilen: Kom med til bil-yoga og bil-banko i denne uge

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Meyers
Foto Meyers

Drive-in bio har fået en ny storhedstid efter Corona. Det samme gælder for drive-in koncerter og -comedy.

Nyeste skud på stammen er drive-in bil-yoga og bil-banko, der starter allerede i morgen.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Bil-yoga

Yoga fra din bil har du måske ikke umiddelbart hørt om før.

Men det er ikke desto mindre dét, som sker i morgen kl. 17 på den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn.

Yogalærer Lasse Flintholm underviser en 45 minutter lang yoga-sekvens, som vi sammen laver siddende i vores biler.

Du vil slippe dagens stress, og især din nakke og skuldre vil være glade, når du ruller hjem ad igen. Timen slutter af med en kort meditation. Undervisningen foregår transiteret via din bilradio eller via Facebook.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Bil-banko

På fredag er der store præmier på højkant, når du kan køre bilen til Nordhavn efter fyraften for at spille med i Meyers’ bil-banko.

Så find dine fire hjul frem og fyld bilen med fine folk.

Præmierne er de helt store af slagsen, når de udlodder:

  • Den populære brunch for to på deres helt nyåbnede Restaurant SULT
  • En middag for to, som en af de allerførste, på den romantiske Fasangården i Frederiksberg Have
  • Frokost for to i glashusene under åben himmel ved Meyers Deli på Frederiksberg
  • 10 lune kanelsnurrer fra Meyers Bageri
  • Billetter til valgfri filmvisning i Cinemateket.

Der spilles på engangsplader så husk en tusch og en ordentligt omgang godt humør.

Hvad: Bil-yoga og bil-banko
Hvor: Den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn
Hvornår: Bil-yoga er onsdag d. 27. maj 2020 kl. 17 og bil-banko er fredag d. 29. maj 2020 kl. 17 (porten åbner kl. 16.30).
Hvor meget: Billetten til bil-yoga koster 75 kroner, der dækker 45 minutters yogaundervisning, et friskt grøntsagsshot og en aktiv kul-juice fra ‘Anna og Juicen’, som vi langer ind gennem bilruden. Bil-banko koster 175 kroner og her får du fem spil banko, fire frikadeller og en forfriskning.
Hvordan: Køb billet til bil-yoga her og billet til bil-banko her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram