Vores favoritter: Her er 3 nye restauranter i København du skal prøve
København er et kæmpe mekka, når det handler om god mad – men det er også lidt en jungle.
For her ligger halvdårlige shawarma-bikse side og side med verdensklasse mellemklasse-restauranter, som laver mad så englene synger.
Vi har udpeget tre nye restauranter i byen, som vi ikke kan vente med at komme tilbage på.
Goldfinch
Kender du de der restaurantbesøg, hvor man hele tiden tænker “nu kan det ikke blive bedre!” – og alligevel kommer der den ene smagfulde ret efter den anden ind på bordet.
Sådan er det at besøge Goldfinch, der holder til i en ‘skjult’ baggård på Kongens Nytorv.
Goldfinch er åbnet af Will Smith (tidl. køkkenchef på Geranium og manden bag noddle shoppen Will at the Bridge på Broens Gadekøkken), og hans nye sted har allerede rystet mange flotte anmeldelser af sig.
Menuen er ‘casual kinesisk’ – men verdensklasse god!
Især deres sprøde aubergine, dan dan noddles og friske agurkesalat er retter, som vi snildt kunne spise igen.
Hele menuen serveres som småretter, og priserne begynder fra 75 kr.
Bestil endelig også et par af deres drinks.
Goldfinch har nemlig lige vundet prisen for både bedste nye cocktailbar og bedste restaurant til den store Bartender’s Choice prisuddeling. Det kan du læse meget mere om lige her.
Bartender Harry Bell fra cocktailbaren TATA har udviklet restaurantens cocktailkort, så det lover godt.
Book bord på Goldfinch her.
Hvad: Goldfinch
Hvor: Kongens Nytorv 8, 1050 København K
Hvornår: Åben alle ugens dage fra kl. 17.30
Mirabelle Spiseria
I begyndelsen af året kunne vi fortælle, at kokken Christian F. Puglisi valgte at lukke sit bageri Mirabelle på Guldbergsgade.
I samme omgang erklærede han også gourmetbagerierne som døde. Bum bum.
Nu er Mirabelle på Guldbergsgade i stedet genåbnet som italiensk spiseri (eller ‘spiseria’) og vinbar.
Og wow, det er altså et sted, du skal besøge.
MigogKbh var forbi en helt almindelig tirsdag aften, og der er slet ikke nogen tvivl om, at den gode Puglisi kan lave mad, der smager absurd godt.
Husk endelig også at bestille pistacieisen til dessert. Klart den bedste vi nogensinde har smagt.
For der var faktisk ikke en finger at sætte på noget som helst fra menukortet.
Vi smagte alt lige fra en håndskåret tatar og hjemmelavet burrata til to ikke mindst guddommelige pastaretter. Nøøøj, de var gode!
Læs mere om det ‘nye Mirabelle’ og book bord lige her.
Hvad: Mirabelle Spiseria
Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Hvornår: Åbent fra kl. 8.30-22 tirsdag til søndag
Restobar
Det ligger jo næsten i kortene, at Mikkel Egelund og Morten Kaltoft sammen kunne skabe et geni af en restaurant.
Mikkel Egelund er nemlig manden bag den franske go-to i Gothersgade, Pastis, og Morten står bag den populære italiener, Osteria 16.
Derudover er de gamle venner gennem næsten 20 år.
Sammen er de rykket ind på Vesterbro Torv med Restobar, der nok mere er en restaurant end en bar. Men godt, det er det!
Og så er det samtidig til at betale, for du slipper med bare 450 kr. til aften for syv serveringer til deling ved bordet.
Prøv især deres crostini med ansjos, deres pasta og risotto – sikke en herlig omgang.
Vi besøgte restauranten til en omgang lørdagsfrokost, men vi kan slet ikke vente med at vende retur, når det bliver lunere, og man kan sippe vin og antipasti på torvet.
En ting er sikker: Vi ses snart igen!
Læs mere om Resto Bar og book bord lige her.
Hvad: Resto Bar
Hvor: Vesterbrogade 51, 1620 København
Hvornår: Åbent tirsdag-torsdag fra kl. 11-24 og fredag-lørdag kl. 11-01