3 retter til 210 kr.: Stadig få billetter til gode restauranter på DinnerDays

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Krogs Fiskerestaurant. Foto: PR
Krogs Fiskerestaurant. Foto: PR

I efterårsferien kan du få en spiseoplevelse ud over det sædvanlige for en helt vild pris. Nemlig 3 retter for 210,-

Restaurant-festivalen DinnerDays er tilbage i København fra den 11. – 20. oktober.

I år er festivalen større end nogensinde, og du kan vælge mellem mere end 100 restauranter i hele landet til en appetitvækkende pris. Se alle København-restauranterne og deres menu til DinnerDays her

Læs også: Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Restaurant IBU på Vesterbro Henrik Jyrks asiater-basker. PR Foto

Der er flere seriøst dygtige restauranter med – f.eks. Michelinrestauranten 108, og enkelte gourmetrestauranter har en pris lidt over de 210 – nemlig 400,-

Der har selvfølgelig været godt gang i billetsalget, men der er stadigvæk perler at finde, hvis man er hurtig.

Nogle restauranter har endda været så søde, at de har sat ekstra seats på, fordi de simpelthen blev udsolgt så hurtigt.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

MigOgKbh har gennemtrawlet DinnerDays og fundet et par favoritter til efterårsferien:

IBU – Henriks Jyrks panasiatiske lille perle serverer absurd god mad med smæk på smagen. Perfekt til en romantisk gang-i-den date.
108 – Michelinrestauranten 108 har sat ekstra pladser til salg, de første røg som dug for solen.
Hummer – På solsiden af Nyhavn serverer de fisk og skaldyr i højeste potens – samt masser af bobler.
Mêlée – på Frederiksberg er så gennemsyret fransk og lækkert, at en middag her føles som et smut til en af Paris’ bedre restauranter.
Koefoed – den bornholmske restaurant Koefoed lige ved Kongens Nytorv serverer gourmet-light i den smukke lyse kælder.
Rebel – no nonsens bistromad fra øverste hylde.
Bøf & Ost – tidslommen på charmerende Gråbrødretorv holder stadigvæk.
Zeleste – En af byens ældste og mest stemningsfulde restauranter serverer rimmet laks, havtaske og cheesecake.
Krogs Fiskerestaurant – Metroen er færdig, så Krogs har deres udsigt til kanalen og Christiansborg tilbage. Fantastiske old-school lokaler, top fisk- skaldyr på tallerknen.
Trio – Skylinerestaurant i NY rammer. Moderne og festlig.
No. 2 – Direkte udsigt til vandet og knivskarp gourmet-light på bordet.
Barr – Nomas gamle lokaler har taget den dansk/tyske madtradition til helt nye højder.
Kanalen – Bocuse d’Or sølvvinder Jeppe Kofod giver den gastro-gas i det røde hus på Christianshavn.
Mastek – Langelinie-restauranten Mastek er elegant, sofistikeret velsmag fra top til tå.

Se alle København-restauranterne og deres menu til DinnerDays her

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Zeleste Foto Rasmus Kramer Schou

Hvad: DinnerDays 2019
Hvor:
På 100+ restauranter i København, Aarhus, Odense, øvrige Sjælland og øvrige Jylland
Hvornår: 11.-20. oktober 2019
Hvor meget: 210 kr. + gebyr (fra 25 kr.). Enkelte gourmetmenuer koster 400 kr. + gebyr (fra 30 kr.)

Øl og tv-kokke: Masterchef kokkene indtager Nørrebro Bryghus

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Masterchef Jul 2019 Foto: TV3
Masterchef Jul 2019 Foto: TV3

Masterchef på TV3 er det mest sete madprogram i landet. Her dyster håbefulde amatørkokke om at lave den bedste mad for de tre dommere.

Hvert program byder på nye udfordringer og én deltager ryger hjem, når de har brunet smøret for meget eller skilt risalamanden.

Nu er mange af dem samlet igen.

Deltagerne fra Masterchef Jul 2019 indtager nemlig køkkenet på Nørrebro Bryghus og laver Masterchef Takeover.

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl

Masterchef Jul 2019 Foto: TV3

5 retter med øl

Det sker lørdag 29. februar, hvor 7 af de dygtige deltagere fra Masterchef Jul 2019 sammen med den normale køkkenchef Morten, har udviklet en velbalanceret 5-retters menu, hvor Masterchef deltagernes personlige præg stadig skinner igennem.

I bedste Masterchef stil blev deltagerne stillet en opgave, der i dette tilfælde var at sætte fokus på  øl og øl-elementer i maden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Særlig øl-menu – og meget af den

Til de 5 retter er det selvfølgelig også udviklet en særlig beverage menu, så man kan komme på rejse i øluniverset. Bryghuset har i dagens anledning lovet at skænke godt op, så stemningen kan følge med.

Masterchef deltagerne vil før hver servering på skift fortælle om tankerne bag udviklingen af de enkelte retter.

Der vil ligeledes være mulighed for at snakke med deltagerne omkring Masterchef anekdoter og madnørderi, når de går rundt ved bordene under middagen.

Når aftenen er ved at være omme stemmes der om den bedste ret, for det er ikke en rigtig Masterchef aften uden lidt konkurrence.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Hvad: Masterchef Takeover
Hvor: Nørrebro Bryghus, Ryesgade 3
Hvornår: Lørdag 29. februar 18-22
Hvor meget: 450,- for de 5 retter. 750,- hvis man tager ølmenuen med
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Lakridsfestival PR Foto
Lakridsfestival PR Foto

For 9 år siden så den allerførste Lakridsfestival dagens lys.

Siden har det sorte guld trukket fulde huse hvert eneste år.

Lakrids har nemlig en hård sort kerne af fans.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Så selvfølgelig skal lakrids da have sin helt egen festival. Med masser af smagsprøver.

Og efter 8 gode år i Webers Grill Academy rykker årets Lakridsfestival et par hundrede meter mod vandet.

2020 skal der nemlig smages lakrids i en af byens smukkeste og mest kendte bygninger – nemlig Langelinie Pavillonen – lige ved den lille havfrue.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Langelinie Pavillonen PR Foto

Herinde præsenterer de håndplukkede lakridsaktører deres signaturprodukter og masser af smagsprøver på de sorte lækkerier.

Alt fra smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids.

I lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Årets søde højdepunkt løber af stablen søndag 15. marts, og man kan komme med for 180 kr.

Læs også: Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende – januar 2020

Hvad: Lakridsfestivalen 2020
Hvor: Langelinie Pavillonen, Langelinie 10
Hvornår: Søndag 15. marts 2020 i tre forskellige sessioner – Kl. 11.00 -13.00. Kl. 13.15-15.15 Kl. 15.30-17.30
Hvor meget: 180,- for voksne og 100,- for børn (4-11 år)
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.