ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 ting København gør bedst

Af Annoncør

København gør mange ting godt. Det læser vi ofte i aviserne, når den danske hovedstad kåres til verdens bedste i diverse undersøgelser. Nedenfor kigger vi på tre af de ting, som Danmarks hovedstad muligvis gør allerbedst. Her kigger vi blandt andet på, hvor dejligt det er bruge internettet, hvor nemt det er cykle og generelt de skønne levevilkår, som københavnerne kan nyde hver dag.

Adgang til internet

Generelt er Danmark langt fremme i forhold til digitalisering og adgang til internet. I 2020 viste undersøgelsen Digital Quality of Life Index, at Danmark lå på førstepladsen på listen over mest digitaliserede lande.

Den undersøgelse kigger blandt andet på, hvor billigt det er at få mobile data samt bredbånd. Måske tænker du, at internet ikke er så billigt i København og resten af landet, men vi ligger på en flot syvendeplads. I undersøgelsen blev der også kigget på kvaliteten af internettet i København og andre steder i landet. Det førte til en flot femteplads.

Kigger vi specifikt på København er det også klart, at du nemt kan få adgang til internet. Både kan du købe det selv, og der er også gratis valgmuligheder. Blandt andet er der internet på de offentlige biblioteker i hovedstaden. Vælger du at benytte det gratis internet til at spille hos Mr Green, tjekke din bank og andre ting, er det vigtigt, at du er påpasselig.

Offentlige netværk kan være sårbare for hackere, og derfor kan det være en god idé at benytte en VPN-tjeneste, hvis du surfer og spiller på biblioteket. Du kan også overveje at bruge dit eget internet, nu hvor det er så billigt at få adgang til mobildata. På den måde kan du med sikkerhed spille og surfe på dine digitale apparater.

Verdens bedste by at bo i

Som vi har skrevet om tidligere på denne side, er København ifølge flere verdens bedste by at bo i. Det var livsstilsmagasinet Monocle, som kårede København til verdens bedste by at leve i.

Faktisk er København blevet kåret som byen med den højeste livskvalitet fire gange. Monocle startede deres årlige undersøgelse tilbage i 2007, og siden da har den danske hovedstad altså toppet listen fire gange.

Andrew Tuck, som er chefredaktør for Monocle, har tidligere udtalt, at København er en af den slags byer, hvor der er en reel interesse i at levere en bedre livskvalitet for alle. Han fremhæver blandt andet ambitionerne til at skabe et renere miljø, og at der investeres en del i den urbane del af København.

København var ikke overraskende langt fra den eneste nordiske by i top fem. I resten af top fem finder vi Zürich, Helsinki, Stockholm og Tokyo i den nævnte rækkefølge.

Verdens mest cykelvenlige by

Ifølge undersøgelsen Cycle Cities Report er Danmark verdens mest cykelvenlige by. Her overgår den danske hovedstad Tallinn i Estland og Amsterdam, som mange anser som den mest cykelvenlige by.

Det var bestemt også et tæt løb mellem Tallinn, Amsterdam og København. Den danske hovedstad mistede point i forhold til prisvenlighed, hvor det er dyrere at cykle i København sammenlignet med for eksempel Amsterdam og Tallinn.

Til gengæld vandt København point på terrænet. Som du sikkert allerede ved, er der brede og flade cykelstier i København, og resten af landet for den sags skyld. Derudover går de fleste cyklister op i sikkerhed og udviser et godt kendskab til reglerne. Det er heller ikke overraskende, da mange forældre går højt op i at lære deres børn at cykle.

Tidligere har undersøgelser også vist, at der er flere cykler end biler i den danske hovedstad. I 2016 blev det anslået, at der var omkring 675.000 cykler i København. Med politikkernes interesse i at tvinge bilerne ud af København, kan det også nærmest kun forventes, at disse tendenser vil være endnu mere klare i fremtiden.

København er bare skøn

Generelt kunne vi blive ved med at fremhæve ting, som er med til at gøre København glimrende. Udover at være en cykelvenlig by, hvor det er nemt at få adgang til internettet, og at det er en by med høj livskvalitet, er København også kendt for sin mangfoldighed.

Blandt andet blev Nørrebro kåret til verdens fedeste bydel af Time Out. Det stemmer fint overens med, at forlaget Lonely Planet i 2019 placerede København på førstepladsen over de bedste byer at besøge i det år. Her bliver det netop fremhævet, at der er mange glimrende restauranter og skønne bygninger at se på i den danske hovedstad.

Derfor kan vi konkludere, at du sagtens kan overveje at overveje eller at besøge København, for det er bare en skøn by. Som du kan se, er det ikke noget vi kun siger, det bliver også sagt mange andre steder.

Del artikel