3 tips: Pep din københavneraltan op

Skrevet af: Redaktionen

Lejligheder i indre København levner ikke så mange muligheder for at sætte eget præg på dit hjem udadtil.

Manglen på en have udover evt. fællesarealer betyder, at du reelt kun har din måske snævre altan at gøre godt med, når det kommer til at indrette dig udendørs – hvis du overhovedet har det.

Altaner i alle størrelser kan dog gøres lækre og værd at træde ud på, hvis du forstår at indrette dem rigtigt. Her får du billige tips til, hvordan du kan gøre din altan mere tiltrækkende.

Ingen af idéerne er dyre at føre ud i livet, men du kan finde smslån, hvis du mangler pengene til at gøre tingene nu.

Giv plads til grønt

Få plads til lidt grønt på altanen i form af potteplanter, du kan kigge ud til.

Undersøgelser viser, at det bringer ro at se på planter, så udsigten fra din lejlighed får en mere dulmende virkning, hvis du stiller eller hænger planter op.

Det siger sig selv, at planterne tager du indenfor om vinteren, og har du ikke en altans gulv over dig, bør du undgå sukkulenter som kaktusser, der skal vandes sparsomt.

Fold et tæppe ud

Den noprede overflade på en altans gulv er ikke altid det lækreste at træde ud på. Faktisk kan den lidt kedelige tekstur gøre, at du ikke ønsker gå derud uden fodtøj. Med et billigt tæppe lagt ud over gulvets fliser eller beton bliver det pludselig muligt at træde derud barfodet også på kolde morgener.

Skaf møbler, der er til at folde ud

Møbler kan live altanen op og gøre den et rart sted at sidde og drikke kaffe med gæster eller læse en bog på en sommerdag. Selvfølgelig vil du på det her punkt være begrænset i forhold til pladsen, du har til rådighed, men sammenfoldelige stole og borde gør det let at prioritere plads efter behov.