MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips: Sådan får du ro på bagsædet på familiens kør-selv-ferie

Af Redaktionen
Funny retro car with surfboard and suitcases on a beach with palms. Unusual summer travel illustration
Funny retro car with surfboard and suitcases on a beach with palms. Unusual summer travel illustration

Har du svært ved at holde ro på bagsædet, når familie-turen går sydpå? Det er en udfordrende opgave at mestre kør-selv-ferien, så den er sjov og behagelig for hele familien – men der er heldigvis et par tips og tricks, der kan gøre det lidt sjovere for både børn og voksne.

Den største udfordring, mange ramler ind i på bilferien, er som regel roen på bagsædet. Hvis ungerne er urolige eller begynder at kede sig, bliver det hurtigt en rigtig lang tur for alle parter, når man er fanget på den tyske autobahn eller skal holde ind på samtlige rastepladser. 

Nedenfor har vi samlet 3 tips, der gør kør-selv-ferien sjovere for hele familien. 

1. Husk snacks og drikkedunk til børn

En ting er at holde din børn aktiverede – noget andet er at sørge for, at de er ved godt mod hele vejen. Og her kommer du rigtig langt med en drikkedunk til børn, så dine børn husker at få nok vand indenbords. 

For hvis hovedpinen melder sig, bliver det hurtigt en markant længere tur – og så er det nemmere at leve med: “Moar jeg skal tisse!” end ulykkelige børn, der skriger på bagsædet. 

Både en drikkedunk til børn og snacks er desuden uvurderlige, hvis jeres børn har tendens til køresyge. Så husk drikkedunken og sunde snacks som kiks og frugt, der holder hovedpine, køresyge og alt det andet for døren. 

2. Hold ungerne aktiveret med legetøj som en fidget cube

Pak rigeligt med sager, der kan holde dine børn beskæftiget! Tegneserier, malebøger, iPads og aktiverende legetøj som en fidget cube er guld værd i jagten på ro på bagsædet. 

Fidget cube er et værktøj, som er udviklet til at styrke koncentrationen og skabe ro, når der er behov for det. Har dit barn brug for lige at samle sig og mærke roen? Med en sansering i hånden kan barnet slappe af og sætte fokus på fidget cube-bevægelser i hånden i stedet for at rette fokus mod ydre stimulanser (eller irriterende søskende og utålmodighed).

3. Hold pauser, når der er brug for det 

Børn har bare ikke samme tålmodighed som de voksne – og det er der ikke så meget at gøre ved. Derfor er det vigtigt, at I sørger for at holde jeres pauser. Det skal jo helst være en god tur for hele familien, og I har allesammen godt af at stoppe op, strække benene og få noget frisk luft. 

Tag en halv time her og der på en rasteplads, hvor I sørger for at aktivere jer selv og jeres børn. Så får de brændt lidt krudt af, og I får klaret hovedet, så I er bedre rustet til at sidde bag rattet.