Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips til at forbedre dine lederevner: Tag på kursus og bliv en bedre leder

Af Redaktionen

Er du leder til daglig, ved du selv, at det er et stort ansvar, du står med. Du har ansvaret for dine underordnede, og samtidig har du også dine egne opgaver at se til.

Og midt i alt det, kan det være svært at være den leder, man drømmer om at være. 

Det kan nogle gange være en stor mundfuld at være leder, og her er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden. 

Vil du være en bedre leder, er du oftest nødt til at se indad. Så følg med her, hvor vi kommer ind på 3 helt konkrete ting, du kan gøre for at blive en bedre leder – og det gælder alt fra kursus til selvudvikling.

1. Tag på et lederkursus

En af de nemmeste ting, du kan gøre for at forbedre dit lederskab, er at tage på et lederkursus. På lederkurset tilbringer du en eller flere dage i selskab med andre ledere, hvor I får konkrete værktøjer til godt lederskab – altså et vaskeægte lederkursus. 

På et lederkursus vil du kunne tage flere konkrete ting med dig i rygsækken, men du vil med sikkerhed også blive klogere på, hvordan du selv kan få en større selvindsigt og udvikle dig videre, så du hele tiden kan blive bedre. 

2. Bliv inspireret af andre dygtige ledere

En anden ting, du kan gøre, hvis du ikke er til kursus, er at følge og lade din spirere af andre, dygtige ledere. Der findes mange forskellige leder, og derfor skal du vælge nogle, du er inspireret af.

Man kan være leder på mange måder, så det handler bare om at finde dem, der matcher din egen lederstil bedst. 

Kig på de forskellige lederes evner og kompetencer. Er der noget, du kan lade dig inspirere af?

Det kan være deres evne til at tale foran publikum, deres kompetencer eller ekspertise inden for noget bestemt, deres evne til at lære fra sig eller noget helt fjerde. 

Der er mange steder, du kan følge dygtige ledere. Fra LinkedIn til Facebook til TedTalks på YouTube.

3. Dygtiggør dig, så du kan hjælpe dine kollegaer

Du kan altid blive bedre, og det er vigtigt altid at arbejde med sig selv – og det behøver ikke være på et kursus.

Selvom det ikke virker direkte koblet til det at blive en dygtig leder, er der meget at hente ved at dygtiggøre dig og undersøge forskellige ting indenfor dit fag. 

Når lærer om dit fag, kan du nemlig bedre hjælpe dine kollegaer – og så bliver der skabt et godt forhold til dine underordnede, som føler, de kan komme til dig. 

Der er mange tilgange til at lære mere. Du kan vælge at læse mere, hvor du læser hele bøger om din branche. Det kan også være, at du sætter dig for at lære noget nyt hver evig eneste dag om din branche – småt eller stort.

Føler du dig klar til at blive en bedre leder? Så er du allerede godt på vej. Tag et kig på dét kursus, se dén TedTalk, og kom i gang med at læse.