Under åben himmel: Kom til 4-retters langsbordsmiddag midt på Istedgade

Træt af kartofler?
Det er der ingen grund til.
Tidligere regerede kartoflen som rygraden i danskernes basiskøkken, men familiefavoritten er de senere årtier blevet fortrængt for lette måltidsløsninger, og har ydermere båret på et urimeligt blakket ry som værende usund.
Forskere og ernæringseksperter har gang på gang tilbagevist dette, og nu skal sandheden helt frem i lyset.
Under madfestivalen Copenhagen Cooking i august får kartoflen et gevaldigt kram og en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.
Under Distortion torsdag d. 1. juni slår Meyers og Copenhagen Cooking rødder midt på Istedgade og hylder kartoflen ved langbordsmiddag under åben himmel.

Fire retter med kartoffel
Kartoflen er fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima – og så vokser den overalt i vores jord.
En af kartoflens forkæmpere er Meyers, der har komponeret en 4-retters vegetarisk menu med kartoflen i centrum, hvor dens alsidighed og velsmag vises i al sin herlighed.
MENU
Foccacia på ølandshvede med persille og salviepesto
Første servering
Kartoffelpandekage med cremefraiche, skalotteløg og tangperler
Anden servering
Grov kompot af bintjekartofler, fennikel-crudité, saltede stikkelsbær og kærnemælksdressing skilt med ramsløgsolie
Tredje servering
Hård stegt romaine, bønnecreme på gochugaru miso fra Nordic Koji, syltet løg og purløgs emulsion. Nye Samsø-kartofler vendt i løvstikkesalsa
Det søde punktum
Kartoffelkage – Den klassiske konditorkage med porøs vandbakkelse, smørbagt mørdej, sød sveskekompot, flødecreme, marcipan og kakao
Menuen byder på klassiske danske råvarer i sæson med referencer til både det koreanske og nordiske spisekammer.
“Kartoflen er for de fleste lig med hverdag, men selv elsker jeg kartoflen, også til fest.
Bagte, knuste, smørstegte kartofler. Nye, lune, let underkogte kartofler med løvstikkevinaigrette. Kartoffelmadder, blød mos med muskat, mælk og smør, triplestegte fries, tortilla og røsti.
Hold kæft, det er godt.
At kartoflen så endda indeholder betydelige mængder af kostfibre, vitaminer og mineraler, og har et væsentligt lavere klimaaftryk end pasta og ris er bare et udtryk for poetisk retfærdighed,” siger Claus Meyer.
Prisen for de fire retter er 375 kr. per person.
Du kan købe billet til langbordsmiddagen lige her.
Hvad: Langbordsmiddag
Hvor: Istedgade, Vesterbro
Hvornår: Torsdag 1. juni kl. 18