Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4 ting, du skal vide, før du køber hund: Gode hundenavne og den bedste familiehund

Af Redaktionen

Hvis tanken om en ny hund er blevet så fristende, at du er på udkig efter en sød hundehvalp, er der mange ting, du skal beslutte dig for, undersøge og overveje.

Som ny hundeejer skal du være beredt, afklaret og klar til at tage dig af det lille væsen.

Ting som at finde de rigtige hundenavne, eller hvad der kendetegner en god familiehund, fylder en del.

Det er et stort ansvar, og du skal huske på mange ting. Vi har samlet 4 af de ting, der måske godt kan ryge i svinget under forberedelserne – men som samtidig er værd at have in mente, før hunden melder sin ankomst (og før, du overhovedet finder en).

1. Tænk over hundens navn 

Når først du har navngivet din hund, kan du ikke gøre det om – i hvert fald ikke særlig nemt. Vil du til at give din hund et andet hundenavn, kan det blive svært at vænne hunden til sit nye hundenavn. 

Derfor bør du tænke over dit valg af hundenavn grundigt inden. Men husk også på, at et hundenavn “bare” er et navn. Du behøver altså ikke at ligge søvnløs i flere nætter, fordi du ikke kan komme på et genialt hundenavn. 

2. Vælg den rigtige hunderace til dit hjem – har du brug for en god familiehund?

Når du skal vælge en hunderace til dit hjem, skal du også vælge en hund, der passer til dig og din situation. Er du alene, skal du vælge en hund til dit temperament. Bor du med en partner, gælder det samme.

Det er især, hvis du har børn, at du skal vælge en god familiehund, som alle kan komme overens med. Der findes mange racer, der betegnes som gode familiehunde. En god familiehund har et godt temperament, har det rette aktivitetsniveau til jeres hverdag og så videre.

3. Det er langt fra gratis at have hund

Du skal også huske på, at der er en økonomisk forpligtelse ved at eje en hund. Det er ikke gratis at købe foder, sende hunden til dyrlæge, få klippet hunden eller at have hunden med på ferie, hvis ikke den skal passes (som også kan koste dyrt). 

Overvej derfor også, om du har plads i budgettet til sådan en dyr post. Det er selvfølgelig det hele værd for de fleste, men det kan altså blive en dyr affære. 

4. En hund er ligesom en baby – du skal passe på den

Før din hund ankommer, skal du sørge for at hundesikre dit hjem, ligesom du ville med en baby. Du skal fjerne alt det, der kan være giftigt eller farligt for din hund at spise og nå. Fjern giftige planter, rengøringsmidler og eventuel medicin, som hunden kan komme til. 

Har du allerede børn i hjemmet, er der sikkert en god familiehund på vej til jeres hjem – og så har I sikkert allerede babysikret jeres hjem. Men tjek alligevel efter, at der ikke er noget farligt, din hund kan få poterne i.