ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Julefrokost i København: 5 gode bud på klassiske julemenuer med et twist

Af Astrid Mernild
Foto PR
Foto PR

Før vi ved af det, så er julen lige om hjørnet, og det betyder tid til julefrokost med venner, familie eller kollegaer.

Fejr julen på en række klassiske danske restauranter, som alle byder på mange skønne julemenuer i København.

Julemenuen hos den enkelte restaurant afspejler deres speciale, og det er derfor både muligt at vælge den helt traditionelle udgave – men også julemenuer med et twist.

Foto PR

Nyhavns Færgekro

Er man til den klassiske og tradtionelle julefrokost, så er Nyhavns Færgekro et godt bud.

Her er der skruet godt op for hyggen med ild i pejsen, julebrændevin og masser af juletraditioner.

Nyhavns Færgekros julefrokost kan vælges i to størrelser og kan bestilles hele dagen.

Julemenuerne bærer præg af den klassiske danske julefrokost, som vi kender den med sildespecialiteter, gravad laks med hovmestersauce, æg og rejer, smørstegt fiskefilet, andesteg, hjemmelavet rødkål, brunede kartofler, ribbenssteg, risalamande med kirsebærsovs og meget mere.

Nyd maden ved den åbne pejs med en kold juleøl og lad julefreden sænke sig.

Priser fra 295 kroner per person.

Hvad: Nyhavns Færgekro
Hvor: Nyhavn 5, 1051 København K
Hvordan: Book bord her

Foto PR

Cap Horn

Ned af Nyhavn ligger den moderne danske bistro Cap Horn, hvor traditioner og danske livretter udfordres og løftes i nye fortolkninger.

Cap Horns lokaler er skæve og charmerende, som fylder stemningen sammen med åbne pejs der tilfører ekstra hygge.

Julen hos Cap Horn er moderne og klassisk, men med et twist.

Julemenuen består af 4 serveringer, som trækker tråde fra julemaden, som vi kender den.

Der er både Kammusling, og torsk på menuen, men selvfølgelig også and som hører julen til. Den klassiske risalamande er derimod skiftet ud med en lækker hvid chokolademousse med kirsebær og puffede ris.

Priser fra 595 kroner per person.

Hvad: Cap Horn
Hvor: Nyhavn 21, 1051 København K
Hvordan: Book dit bord her

Foto: Zeleste

Zeleste

Også hos Zeleste spreder julehyggen sig med hastige skridt.

Den overdækkede brostensbelagte gårdhave, som har en stor, åben pejs kan kun sætte gang i julestemningen.

Omend det er den store eller lille julefrokost, så har restaurant Zeleste lokalerne.

Nyd et glas hvid glögg i denne oase midt i København, tæt på Kongens Nytorv og prøv Zelestes nyfortolkede julefrokosttallerken med blandt andet tatar, gravad laks og anderilette eller en 3-retters julemenu med gravad laks, confiteret andelår og kirsebærsorbet med mandelmarengue og risskum.

Priser fra 295 kroner per person.

Hvad: Zeleste
Hvor: Store Strandstræde 6, 1255 København K
Hvordan: Book dit bord her

Foto PR

Kompasset

Hvis du er til en julefrokost lidt udover det sædvanlige, kunne Kompasset i Nyhavn godt være en mulighed.

De gode danske traditioner bevares, men der tilføjes dog lidt ekstra til julemenuen.

Den ældre bygning danner de perfekte rammer omkring den ultimative julestemning i Nyhavn med de farverige huse, gamle træskibe og traditionelle julelys.

Julemenuen byder blandt andet på kryddersild, røget laks, svampesalat og julemedister sammen med meget andet.

Priser fra 575 kroner per person.

Hvad: Kompasset
Hvor: Nyhavn 65, 1051 København K
Hvordan: Book dit bord her

Foto: Peder Oxe

Peder Oxe

I hjertet af København på Gråbrødretorv findes restauranten Peder Oxe.

Atmosfæren byder på en hyggelig og afslappet stemning med ild i pejsen og hjemmebrygget julebrændevin.

Julemenuen byder på en klassisk julefrokost med blandt andet særlig julesild, gravad laks, smørstegt fiskefilet med hjemmelavet remoulade, ribbensteg med sprød svær og risalamande med lun kirsebærsauce.

Der kan også vælges en 3-retters julemenu med laks, klassisk juleand som er langtidsstegt i ovnen og risalamande med lun kirsebærsauce, hvor der er en mandelgave til de heldige!

Priser fra 485 kroner per person.

Hvad: Peder Oxe
Hvor: Gråbrødretorv 11, 1154 København K
Hvordan: Book bord på Peder Oxe her

Del artikel