5 skarpe forårsjakker til 2020

Skrevet af: Redaktionen

Skal du finde en skarp forårsjakke til 2020, men er du usikker på, hvilken jakke du skal vælge?

I denne artikel viser vi dig fem forskellige forårsjakker, der alle passer perfekt til foråret.

Læg især mærke til hvilket materiale, den er lavet af, og om den er isoleret eller foret. Det, og meget mere får du at vide herunder.

Forårsjakken er synonym med en overgangsjakke, hvilket vil sige en jakke, som du bruger, når du enten går fra noget varmere til koldere vejr eller omvendt.

Derfor er det ofte, at den har en beskyttende funktion. Det vigtigste, ved denne type af jakke, er dens materiale, og hvad du tager på sammen med den, hvis du skal udenfor i længere tid.

I overgangstider vil det ofte blive koldere, jo tidligere på dagen det er, samt jo længere hen ad dagen, vi kommer.

Vi giver dig et bud på fem forskellige forårsjakker, du kan vælge, samt hvilke materialer du skal holde øje med.

Materialer i en forårsjakke

Vi springer lige ud i det, og begynder med materialerne i forårsjakkerne. Herunder har vi stillet nogle forskellige materialer op, som du skal kigge efter, når du køber din forårsjakke.

  • Læder
  • Nylon
  • Bomuld
  • Dun
  • Twill

Find dertil ud af om den jakke du har fundet, er foret eller isolerende. Det er materialet, der afgør, hvordan du i den sidste ende skal klæde dig.

Et af de materialer, der isolerer godt, er nylon. Nylon er for eksempel utroligt let, og så er det i stort set alle tilfælde vandtæt. Leder du efter en letvægts jakke, som er nem at pakke ned, så er det nylon, du skal kigge efter.

Derudover, er der de klassiske forede materialer som bomuld, dyn og twill, der holder dig varm i koldere vejr, men som bliver tungere jo mere aktiv og svedig, du bliver. Det findes ofte i vindjakker, dunjakker og quiltede jakker.

Til sidst er der læder. Det er tungt, men holder dig varm og er vindtæt i blæsende og køligere vejr.

Læs mere i denne forårsjakkeguide og bliv klogere om materialer, stil og praktiske jakker.

Nu går vi videre til de fem skarpe forårsjakker.

5 skarpe forårsjakker

  1. forårsjakke: Trenchcoaten

 

Trenchcoaten er traditionelt produceret i 100% gabardine bomuld, hvilket er en type af bomuldsstof, som er let, vandafvisende og slidstærk. Trenchcoaten var tidligere populær i læder, men vi anbefaler det klassiske traditionelle stof. Den mest traditionelle farve er desuden camel.

  1. forårsjakke: Læderjakken

 

Læderjakken er en klassiker. Det er samtidig en rigtig bæredygtig jakke, hvis du passer og plejer den rigtigt. Det kan gøre, at du kan beholde den i mange år frem uden, at man ville kunne se alder på den. Denne type jakke er til den selvbevidste person, der gerne vil udtrykke en god karisma. Med den på kan du tydeligt se, hvordan det bløde, lækre læder oser af et selvsikkert look med en skarp elegance.

  1. forårsjakke: Den tynde dunjakke

Dun er en let foring og isolerer samtidig bedre end de fleste. Hvis der er mange dun i en jakke, vil dunjakken være isolerende og ganske let. Det passer virkelig godt, hvis du skal gå i meget koldt vejr, men knap så godt i aktive situationer. Dun er nemlig ikke særligt godt til at udskille fugten, der kommer fra kroppen, så vær opmærksom på det, hvis du skal være aktiv i den.

 

  1. forårsjakke: Vindjakken

 

Vindjakken er en klassiker indenfor forårsjakker og overgangsjakker. Det er en let jakke som er syet af et vindtæt stof, som slutter tæt om halsen.

Vindjakkens materialer er forskellige. Normalt er den af 100 % bomuld, men de laves også i en blanding af bomuld og polyester. Vindjakken er normalt ikke isoleret, men foret. Den skal derfor helst akkompagneres sammen med en stor sweater eller tynd trøje alt afhængigt af vejret.

  1. forårsjakke: Softshell-jakken

 

En softshell jakke passer til alle vekslende vejrforhold, du kommer ud for, i naturen. Det vil typisk være, hvor du sveder eller fryser alt afhængigt af vejret. Der kan den hurtigt gøre dig varm, og du kan ligeledes tage den af, hvis du sveder meget.

Den helt store forskel ved en softshell-jakke er dens åndbarhed og gode isolerende egenskaber. Den vil oftest være at finde i nylon, hvilket gør den god til aktiv brug. Det fungerer godt til at transportere fugt og varme væk fra kroppen.

Kom ned i din lokale tøjekspert butik

Hvis du har lyst til at prøve de nyeste forårsjakker i 2020 og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik.