MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

5 ting du kan gøre for klimaet

Af Annoncør

Klimakrisen fylder mere og mere i medierne, og vi opfordres alle ofte til at prioritere de miljøvenlige tiltag. Det kan dog ofte være svært at finde ud af, hvor og hvordan man kan gøre en forskel uden at give afkald på det, som er vigtigt for en i ens liv. Læs med her og få inspiration til ting, som du kan gøre for klimaet.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Blue Energy

1. Skift til et klimavenligt energiselskab

Du kan med fordel skifte til et klimavenligt energiselskab, hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet. Mange energiselskaber som eksempelvis Blue Energy er 100 % klimavenlige – uden at der gås på kompromis med kvaliteten og den gode pris. Hos Blue Energy er elprodukterne baseret på vedvarende energi og i flere af deres abonnementer sås der også et træ i skoven hver måned! Læs mere om Blue Energy her og se, hvilke andre fordele du får ved at skifte til dem.

2. Spar strøm

Det er også rigtig smart at få som vane at tage stikket ud af stikkontakten og slukke for ubrugte enheder, da mange apparater bruger meget strøm, selvom de er i standby-tilstand. Du kan også få en strømafbryder til dette – og du vil som bonus også finde ud af, at du sparer penge! Når du køber nye apparater til hjemmet, er det også en god ide at undersøge, hvor meget strøm de bruger. Du kan med fordele vælge apparater med strømbesparelse.

3. Spis lokalt og mindsk madspild

Hver dag bliver der smidt store mængder mad ud i de danske hjem. Det er dårligt for både klimaet og din privatøkonomi. Hvis du planlægger dine madindkøb og kun køber den mængde mad, som du og din husstand har behov for, vil du være med til at mindske madspild uden at det kræver det store af dig. Hvis du samtidig prioriterer at købe lokale produkter undgår du, at madvarerne skal transporteres. Madvarerne er desuden også friskere!

4. Rejs miljøvenligt

Hvis det er muligt, bør du overveje at cykle eller gå som transportmiddel. Det er nemlig både godt for dit helbred, og du sparer brændstof og gør derved miljøet en tjeneste. Hvis du skal rejse længere, bør du overveje at bruge offentlig transport eller samkørsel i stedet for at tage bilen alene.

5. Køb kun kvalitetstøj

Mange danskere har et overforbrug af tøj, men tøjproduktionen er desværre en stor belastning for miljøet og klimaet. Du kan derfor med fordel købe færre stykker tøj, men i bedre kvalitet, så det holder længere. Dermed køber du kun det, som du har brug for. Alternativ kan du også vælge at købe brugt tøj, som du både kan finde i massevis i genbrugsbutikker og online.

Del artikel

Andre læser også