50 år med små røde plasticænder: Tivoli-legende siger tak for spillet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Linda Bonnén fra Tivolis Andedammen PR Foto
Linda Bonnén fra Tivolis Andedammen PR Foto

Hvis du nogensinde har fisket ænder i Tivolis andedam, så har du også mødt Linda Bonnén.

Som tiårig begyndte hun at hjælpe sin mor med arbejdet i grillboderne – det var tilbage i 1959.

Siden startede hun på universitetet, men Tivoli trak stadigvæk, så hun fik sin egen bod herinde – nemlig Andedammen, hvor de røde ænder, der svømmer rundt i det lille bassin med den rigtige farvekombination kan udløse den helt store gevinst eller blot en mindre trøstepræmie.

Hun har faktisk styret de små røde ænder de sidste 50 år.

Læs også: Vild Tivoli-plan rykker nærmere: Her skal der bygges kæmpe bypark midt i København

Linda Bonnén fra Tivolis Andedammen PR Foto

Bor næsten i Tivoli
Med udgangen af sommersæsonen går Linda Bonnén på velfortjent pension, men Andedammen fortsætter selvfølgelig i Tivoli.

”Jeg bor i bygningen lige overfor Tivoli, og jeg har altid været glad, når jeg gik herind om morgenen. Og nu ser jeg frem til at komme herind som tidligere kollega for jeg kan ikke helt slippe forlystelseshaven,” siger Linda Bonnén.

” At skulle stoppe i Tivoli har ikke været nogen helt nem beslutning, for jeg har altså være glad for alle de millioner af børn der har fisket i min Andedam, men nu har jeg det rigtig godt med tanken og glæder mig helt vild til at få mere tid”.

Læs også: Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Ahhh, ét år til…
Linda Bonnén fyldte 70 år den 2. august sidste år, så hun kunne egentligt godt have været gået på pension tidligere, men kontrakterne er alligevel løbende blevet forlænget.

Nu giver hun nøglerne videre med udgangen af årets sommersæson. Og planen er at Tivoli selv overtager den ikoniske Andedam, hvor millioner af børn gennem generationer har fisket efter ænder.

Andeboden åbnede første gang i forbindelse med Tivolis 125-års jubilæum i 1968.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter