Guide: 6 efterårsgodter i byen du skal spise og drikke lige nu
Nu siger både kalender og vejr officielt efterår, men det betyder heldigvis også andre ting end regn og slud.
Efteråret byder nemlig på en masse spiselige og drikkelige lækkerier, og vi har samlet seks af vores favoritter lige her.
Bouillabaisse på Restaurant Puk
Intet siger efterår som en dejlig varm fiskesuppe.
Den franske klassiker Bouillabaisse stammer fra Marseille i Provence og er fyldt med frisk fisk og skaldyr og er krydret på en skøn måde, så den varmer lidt nede i halsen.
Nyd den hos én af Københavns ældste restauranter, der ligger centralt lige ved Vandkunsten.
Puk laver den med skaldyr, havtaske, blåmuslinger og rouilles og serverer den med surdejsbrød.
Muuuums!
Book bord hos Restaurant Puk lige her.
Æblekanelsnegl fra Cinnister
Nu er det også blevet tid for lækre, danske æbler.
Sving forbi byens nyeste kagebutik, Cinnister, og snup den med smag af dansk æblekage.
Her kan du se frem til en lækker højsnegl med kanel/æble remonce, cream cheese frosting, som er toppet med jordbærssyltetøj og makroner.
Så bliver det ikke meget bedre.
Læs mere om Cinnister her.
Hjemmelavet pasta med kantareller hos Basso
Når det bliver efterår, så skal man også spise masser af svampe – og helst kantareller.
Sådan helt unaturligt mange!
Vi tager vores hos Basso i Dronningens Tværgade, der kører dem smørstegte sammen med en omgang hjemmelavet pasta tilberedt al dente og med sort peber, brødkrummer og estragon.
Det er altså smagen af efterår.
Book bord og læs mere om Basso lige her.
Varm chokolade fra Confecture Copenhagen
Byens hyggeligste chokoladebutik ligger på Christianshavn.
Navnet er Confecture Copenhagen, og her er både udsigt til Christianshavn Kanal – og vanvittig god chokolade.
Snup en kop af deres varme chokolade to go, der smager så englene synger eller gå ombord i deres slaraffenland af håndlavede chokolader.
Bliver du ligesom os helt forelsket i deres varme chokolade, så kan du heldigvis også købe mere af den med hjem.
Læs mere om Confecture Copenhagen her.
Jordskokkerisotto fra Grød
Vi elsker Grød for alle deres former for grød, men især deres risotto vælter altså kegler.
Den skifter løbende, og denne sæson står på jordskokker.
Risottoen bliver toppet med økologisk ravost, syltede jordskokker, persille og sort peber.
Og så er den endda glutenfri.
Den fås hos alle Grøds butikker fra kl. 11.
Se alle Grøds restauranter lige her.
Chai fra Tante T
Når det er koldt, blæsende og vådt, så skal man også have noget varm indenbords.
Og vi vælger en dejlig kop chai te fra Tante T i Torvehallerne KBH.
I Torvehallerne KBH serverer de nemlig en skøn chai latte med hjemmelavet økologisk chaisirup.
De har flere forskellige slags chai, og de er alle økologiske og krydret med alt fra kanel, ingefær, stykker af ægte vanille til nelliker, lakridsrod, kardemommekapsler og smukke rosenblade.
Bryg chai derhjemme som almindelig te, eller prøv Tante T’s opskrift på chai latte med varm mælk og kanelsirup.
Læs mere om Tante T i TorvehallerneKBH lige her.