MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

MigogKbh guider: 6 gode gammeldags fastelavnsboller i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Mathilde Mågård Hansen

Vi er gået all-in på flødeskum i år, men de gammeldags fastelavnsboller fortjener altså også en smule mere kærlighed.

Du ved, den af gærdej med vaniljecreme eller remonce indeni og med glasur på toppen.

Vi har besøgt et par af byens allerbedste bagere og fundet seks gode gammeldags fastelavnsboller, som du ikke må snyde dig selv for.

Læs også Køb billet nu: Københavns nye takeaway-festival er netop skudt i gang


Foto PR

Sankt Peders Bageri

MigogKbh er oftest forbi Sankt Peders Bageren, når vi skal hente onsdagssnegle, men deres fastelavnsboller er altså også et besøg værd.

Det er nemlig en dejlig luftig brioche fyldt med creme og toppet med chokoladeganache.

Perfekt mængde af creme og skøn bolle.

Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Hvor meget: 20 kr.


Foto Mathilde Mågård Hansen

La Glace

Der er ingen tvivl om, at La Glace er kongerne af flødeskumskager i København, men de glemmer aldrig de gamle dyder.

Derfor har den gammeldags fastelavnsbolle også fundet vej til hylderne i februar.

Den er lavet på briochedej med kardemomme fyldt med vaniljecreme og marcipan og pyntet med chokoladeglasur og La Glace-medaljon.

Også den vinder vores hjerter med en god smag af kardemomme og med den helt rigtige mængde creme indeni.

Hvor: Skoubogade 3, 1158 København K
Hvor meget: 28 kr.


Foto PR

Brødflov

Brødflov på Christianshavn og på Frederiksberg bager økologisk, men også nogle rigtig gode fastelavnsboller.

Vi er lidt ude i en hybrid her, for dejen er klassisk wienerdej, men udseendet og fyld siger gammeldags – og det fungerer sgu meget godt.

Vi får vores cremede fyld men med et sprødt ydre.

Hvor: Falkoner Allé 36, 2000 Frederiksberg og Torvegade 50, 1400 København K
Hvor meget: 25 kr.


Foto PR

Andersen Bakery

I år har de været mest kendte for deres noget utraditionelle fastelavnsboller, og de er sørme også gode.

Men deres gammeldags kan altså også noget!

Dejlig brød bolle med god smag og fyldt til randen med lækker creme – lige som vi elsker en god gammeldags fastelavnsbolle. 

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Hvor meget: 28 kr.


Foto Mathilde Mågård Hansen

Hart Bageri

Populære Hart Bageri har lavet deres udgave af en gammeldags, men de har selvfølgelig givet den et lille twist.

Det er nemlig en klassisk briochebolle, som er blevet fyldt med creme og flødeskum, dyppet i chokolade og drysset med en smule salt på toppen.

Super lækker og klart køen værd. 

Hvor: Strandgade 108, 1401 København K og Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Hvor meget: 40 kr.


Foto PR

Meyers

Meyers Bageri og Deli disker igen i år op med den gammeldags, som altid vil være en storfavorit hos MigogKbh.

Den er bagt på gærdej fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet med chokoladeglasur.

Helt perfekt og lige som de skal være.

Hvor: Meyers Bageri på Amagerbrogade, i Store Kongensgade, Jægersborggade eller Classensgade, samt i brødudsalget hos Meyers Deli på Gl. Kongevej
Hvor meget: 28 kr.


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram