Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Vores favoritter: 7 steder med god og snasket kebab på Nørrebro

Af Mathilde Mågård Hansen
Kösem. Foto Mathilde Mågård Hansen
Kösem. Foto Mathilde Mågård Hansen

Nogle kalder den Nørrebrogade – andre kalder den shawarmabæltet.

Og det er med god grund.

Nørrebro er spækket med kebab, durum (rullekebab på jysk) og alt derimellem, og vi har udvalgt 7 af vores favoritter.

Durum Bar

Er man en kebab-kender på Nørrebro, så ved man også godt, at ikke alle steder er lige gode.

Det gælder dog ikke for Durum Bar.

Vi gik klassisk til værks med et pitabrød med kebab, og det var både smagfuldt og saftigt.

Især deres dressing sad lige i skabet, så det bestemt ikke sidste gang, at vi har indtaget frokosten her. Derudover havde deres pita en helt ideel fordeling af kød vs. salat.

Durum Bar ligger på stykket af Nørrebrogade mellem Stefanskirken og Hillerødgade, så kommer du fra Nørreport er det en lille gåtur – men bestemt de ekstra skridt værd.

Hvad: Durum Bar
Hvor: Nørrebrogade 195, 2200 København N

Kösem

Lige på den modsatte side af gaden ligger Kösem.

Kösem adskiller sig især fra mange andre ved deres store restaurant med bordbetjening, og det kan især anbefales, hvis du vil ’spise her’.

Kösem har vundet Nørrebromesterskaberne i shawarma både i 2015 og 2016, og der er da også tale om en kebabpusher, der gør noget særligt ud af tingene.

Deres pita med kebab er fyldt godt op med rødkål, der giver den ellers snaskede sag en portion tiltrængt syrlighed.

Har du mod på det, så skal du give pitaen et skud af deres chili, der er passende krydret, uden du brænder tungen af.

Hvad: Kösem
Hvor: Nørrebrogade 186, 2200 København N

Durum Symfoni. Foto Mathilde Mågård Hansen

Durum Symfoni

Lidt tættere på Nørreport finder man Durum Symfoni.

De ligger lige overfor Assistentens Kirkgård, og her er altid mange mennesker.

Især omkring frokosttid – men det er også svært ikke at lade sig friste af duften af deres friskbagte pita- og fladbrød.

Kødet i deres pita er både mørt, saftigt og fyldt med god smag. Derudover bliver den fyldt godt op med salat, tomat og dressing, og så kan vi ikke bede om meget mere.

Hvad: Durum Symfoni
Hvor: Nørrebrogade 104, 2200 København N

Kebabistan

For ægte shawarma-fans, så er det et udbredt rygte, at Kebabistan på Istedgade er den bedste – men biksen på Nørrebro er altså heller ikke så skidt endda.

Vi rammer igen en god balance mellem kød og grønt, og den rammer alle de rigtige parametre, hvis du bare går og drømmer om en klassisk shawarma uden de store overraskelser.

Du slipper med kun 20 kr. for et pita med kebab til frokost, og det er altså virkeligt godt køb til næsten ingen penge.

Hvad: Kebabistan
Hvor: Nørrebrogade 162, 2200 København K
Hvor meget: 20 kr.

Kösk

Kösk ligger helt ude på den anden side af Nørrebro Station og officielt i Nordvest – men vi har i kebabens ære valgt at trække bygrænserne lidt, for den er altså virkelig god herude.

Her er travlt til frokost, men de har heldigvis også mange siddepladser, hvor du kan sidde.

Vi nappede igen et pita med kebab, og det var godt krydret med chili.

Så foretrækker du en kebab med lidt spark i, så vi du helt sikkert blive glad her.

Hvad: Kösk
Hvor: Frederikssundsvej 23, 2400 København NV

Durum i aktion. Foto Mathilde Mågård Hansen

Falafelkælderen

Nu bevæger vi os faktisk et stenkast væk fra Nørrebrogade, for på Rantzausgade ligger Falafelkælderen.

De er af åbenlyse årsager mestre i falafel, men de kan altså også godt lave et dejligt pitabrød med kebab.

Menuen har et libanesisk ’touch’, og vi smagte deres version med hummus og tabouleh, som er en mellemøstlig salat bestående primært af finhakket persille med tomater, mynte, løg, bulgur og krydret med salt, olivenolie og citronsaft.

Falafelkælderen var klart den mest eksotiske pita, som vi har smagt på Nørrebro, og det kan altså også noget.

Hvad: Falafelkælderen
Hvor: Rantzausgade 14, 2200 København N

Fuldkorn

Er du en af dem, der ikke helt kan forstå hvad agurk, tomat og iceberg laver i et pitabrød – så er Fuldkorn lige et sted for dig.

Deres pita består nemlig primært af okseshawarma, og der er rigeligt af den.

Her bliver man altså rigeligt mæt – også hvis man er mere end sulten til at begynde med.

Fuldkorn ligger i nogenlunde midten af shawarmabæltet, så det er et godt sted at starte, hvis du også selv er frisk på at smage din vej igennem Nørrebro.

Hvad: Fuldkorn
Hvor: Nørrebrogade 158, 2200 København N

Del artikel

Andre læser også