8 begreber du skal kende, inden du tager et lån

Skrevet af: Redaktionen

Der findes mange låneløsninger på internettet, og hvis du står i en situation, hvor du pludselig har brug for flere penge til en uforudset udgift eller lignende, kan et lån være løsningen.

Du skal dog altid huske at lån skal tilbagebetales, så du skal ikke låne mere end, hvad du har råd til at betale tilbage i månedligt afdrag.

Det vil nemlig skabe flere finansielle problemer end løsninger, hvis du optager et lån, du ikke har råd til.

Derudover er der nogle begreber, du skal kende til, inden du tager et lån, så du ved, hvad du går ind til.

Lånebehov

Dit lånebehov er et udtryk for, hvor meget du har brug for at låne. Det anbefales, at du ikke låner mere, end hvad du har brug for, og derfor bør du overveje, hvad dit lånebehov reelt er.

Hvis du låner mere end, hvad du skal bruge, vil du ende med at betale for flere omkostninger i form af renter, og lånet vil dermed blive dyrere end nødvendigt.

Løbetid

Lånets løbetid definerer den periode, hvor du betaler afdrag på dit lån. Det vil sige, at hvis du optager et lån med en løbetid på 1 år, vil du have betalt lånet tilbage indenfor ét år, og du vil dermed være gældsfri, såfremt du har betalt dine afdrag til tiden.

Kviklån

Kviklån er som navnet antyder en hurtig måde at optage et lån på. Kviklån er som regel små lånebeløb med en relativ kort løbetid.

Renten på kviklån vil ofte være højere end renten på større lån, eller hvis du låner penge fra banken. Derimod kan kviklån være løsningen, hvis du netop mangler et mindre beløb, som du hurtigt kan betale tilbage. Her kan du læse om kviklån ved Basisbank.

Forbrugslån

Et forbrugslån er en låntype, du kan tage online. Det hele foregår online, og er dermed meget let at ansøge om. Med et forbrugslån er det meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan låne.

Hos Basisbank har du mulighed for at låne op til 500.000 kr., og du står ikke til ansvar for, hvad pengene skal bruges til.

Når du har mulighed for at låne et større beløb, betyder det også, at du kan bruge lånet som et billån, hvis du står og har brug for en ny bil.

Kreditvurdering

Låneudbydere vil som regel foretage en kreditvurdering af deres ansøgere. En kreditvurdering udregner sandsynligheden for, at du kan betale lånet tilbage til tiden, og en god kreditvurdering vil ofte resultere i en lavere rente.

Kreditvurdering afhænger blandt andet af din løn, faste udgifter, alder og arbejde. Hvis du ønsker en bedre kreditvurdering, kan du søge om lånet sammen med en medansøger.

Du skal dog huske, at du vil komme til at betale for hele lånet, hvis din medansøger ikke betaler sin del. Derfor bør du overveje grundigt, hvem du søger om lånet sammen med.

ÅOP

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er en betegnelse for, hvad du vil komme til at betale i omkostninger for at optage lånet.

Det er lovpligtigt for låneudbydere at oplyse ÅOP i sammenhæng med deres lån, og det er den letteste måde at sammenligne to forskellige lån på for at finde ud af, hvilket lån, der er billigst.

Du kan dog kun sammenligne lånene, hvis lånebeløbet og løbetiden på lånet er den samme.

Renter

Der vil altid komme renter på et lån, lige meget hvilken udbyder du vælger, da renterne er den måde, du betaler for at låne penge. Derfor giver det mening at lede efter et lån med en lavere rente.

Der kan være forskel hos låneudbydere, om de tilbyder en fast eller en variabel rente. En variabel rente er mere risikabel end en fast rente, da du ikke kan være sikker på, hvad du kommer til at betale i renter, og renten kan svinge både op og ned.

RKI

RKI er et register, som du vil blive registreret i, hvis du ikke formår at betale dine lån tilbage til tiden. Når du er registreret i RKI, vil du have svært ved at optage nye lån. For at komme ud af RKI skal du betale din gæld til låneudbyderen.

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på kendt bar i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på ét af hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på Ibiza Beach Bar.

Han har nemlig indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram