Tips til gode spiseoplevelser: 8 nye restauranter du skal kende i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Velkommen på  Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou
Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

København er fyldt med gode spisesteder, og der kommer hele tiden nye til.

Derfor giver MigogKbh dig et overblik over, hvilke nye steder der er værd at kende.

Mastek

Pakhus 12 på Amerikakaj er et historisk sted.

Det var herfra bådene til det store Amerika afgik fra, dengang lykkeriddere i hobetal søgte mod vest.

Det berømte pakhus har fået nye beboere, nu hvor Restaurant Mastek har slået dørene op. De højtloftede smukke lokaler har fået en elegant og intim stemning holdt i mørke farver og smukke træsorter.

Her bliver gæsterne forkælet med franske teknikker og nordisk enkelhed med masser af smag og til priser hvor 3 retter kan fås for yderst rimelige 300 kr.

Vinkortet er en guldgrube, betjeningen en fornøjelse at blive betjent af og Mastek ligner grangiveligt en af byens nye must-tries.

Hvad:
 Restaurant Mastek
Hvor: Pakhus 12, Dampfærgevej 8, Nordhavn

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Restaurant Mastek. PR Foto

Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

Babbo-ria

Babbo-ria er lidt af det hele. Seriøs bagerbutik og morgenmads-joint om dagen, frokostrestaurant henover middag og ægte restaurant, når klokken slår sulten igen.

Plus lidt vinbar, dagligstue, kagefabrik, hygge-hang-out og alt derimellem. Her er overvejende gult indrettet, PacMan-spillemaskine, hyggehjørner, mel på det rustikt slidte betongulv, et fælles langbord i mørkt træ og en diskokugle.

Generelt er alt hjemmelavet på Babbo-ria – fra yoghurt til Limoncello – og priserne taget i betragtning får man seriøs god kvalitet for sine penge.

Hvad: Baboo-ria
Hvor: Godthåbsvej 10A

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza


Ramen to Biiru Foto Rasmus Kramer Schou

Ramen to Biiru

Siden Mikkeller åbnede den første Ramen to Biiru på Nørrebro har folket taget virkelig godt imod dem, så de har udvidet og nu slået dørene op på Victor Borges Plads på Nordre Frihavnsgade.

Restauranten er ganske stor, og man mødes af en lang counter, når man træder ind det gennemførte japanske univers, og får med det samme øje på Street-Fighter spillemaskinen, hvor man ganske gratis kan tage sig en nostalgisk trip down memory lane.

Menukortet følger konceptet og byder på mere end 10 forskellige udgaver af den delikate spise, som koster mellem 105-120 kr. for en skål suppe.

Den mætter usandsynlig godt, og der er eminent godt styr på balancerne i de forskellige smage.

Hvad: Ramen to Biiru Østerbro
Hvor: Victor Borges Pl. 6

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen


 

B.O.A. Yellow på Kapelvej 1. Foto Rasmus Kramer Schou

Yellow

Yellow – lige over for den gule mur på Assistens Kirkegård på Nørrebro – er et skøn blanding af café, cocktailbar og restaurant. Stilen er stringent, ren og nordisk. Her er åbent hele dagen, og har et fantastisk udeområde med masser af eftermiddagssol.

Kortet er skarpt skåret med fokus på kvalitet.

Her er grillet grapefrugt 15,- til morgenmad eller frokost. Rødbedesalat, en morgenbowle, æg i cocotte eller deres B.E.A. en smuk burger-inspireret fortolkning som står for Bacon, Egg, Avocado 105,-

Hen på aftenen kommer der snacks på bordet ligesom rigtige retter – både kolde og varme.

Og så er der seriøst gode cocktails.

Hvad: Yellow
Hvor: Kapelvej 1, Nørrebro

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere


Bambam PR Foto

BamBam

Caribien plejer at være forbundet med kridhvide strande, azurblå bølger og svajende grønne palmer.  Nu kan man også få sit daglige skud Caribien på reggae-restauranten Bambam på Ravnsborggade 12d.

Ejerne tæller Milan Damjanovic, som har sin daglige gang på baren Lulu, samt den danske rapper TopGunn.

Hovednummeret på Bambam er selvfølgelig original jerk chicken (95 kr.) som fås med ris, ærter og coleslaw samt hjemmelavet gravy. Bambams jerk – altså marinaden som kyllingen bliver poleret i – er en kompliceret sag med mere end 15 forskellige ingredienser.

Hvad: Bambam
Hvor: Ravnsborggade 12d

Læs også: Spis med en panda: Zoo åbner 3 nye restauranter


 

DEJ PR Foto

DEJ

På DEJ er der dæmpet belysning, grønne planter fra gulv til loft, bartender-miksede cocktails og et menukort, hvor pizzaerne altså er opkaldt efter ejerens venner og familie

Derudover findes der tre veganske pizzaer på menukortet, og ved middagstid er det muligt at smutte forbi til en af de tre specielle frokostpizzaer.

Hvad: DEJ
Hvor: Halmtorvet 27E

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restaurant


Barril Pasta & Wine Bar PR Foto

Barril Pasta & Wine Bar

Barril startede sit liv på Vesterbro som hyggelig vinbar. Nu har de udvidet til også at være en potent pasta-bar.

Her kan man for eksempel nyde en omgang spaghetti meatballs med tomat, parmesan og persille, gnocchi med portobellosvampe, østershatte og parmesan og favoritten over dem alle – Carbonara med pancetta.

Udover a la carte menuen, der skifter efter sæson, tilbyder Barril Pasta & Wine Bar hver dag en fast 4-retters menu til 225 kr. samt et par vegetariske retter.

Og man kan selvfølgelig stadigvæk vælge mellem mere end 30 forskellige vine på glas hver dag. Ligesom der også som altid er alle de hele flasker på kortet samt danske specialøl fra Kissmeyer på fad eller et cocktailkort, hvis man har lyst til det.

Hvad: Barril Pasta & Wine Bar
Hvor: Helgolandsgade 2, Vesterbro

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude


 

Smuk udsigt over Nordhavnsindløbet. Foto Rasmus Kramer Schou

Buvette

Nordhavn har endelig fået sin lokale franske restaurant.

Den hedder Buvette – og det er fransk for en bar eller taverna og er afledt af beivre, der betyder drikke.

Den ligger lige under de to store siloer.

Placeringen er med udsigt til det store fællesareal under netop siloerne, men nok så meget – direkte til havneløbet – faktisk så tæt, at man med lidt tilløb ville kunne kaste sine østersskaller i havnen.

Menuen byder på franske bistroretter, især rotisseriekylling og vine fra hele verden.

Hvad: Buvette
Hvor: Göteborg Plads 2, Nordhavn

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her