Tips til gode spiseoplevelser: 8 nye restauranter du skal kende i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Velkommen på  Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou
Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

København er fyldt med gode spisesteder, og der kommer hele tiden nye til.

Derfor giver MigogKbh dig et overblik over, hvilke nye steder der er værd at kende.

Mastek

Pakhus 12 på Amerikakaj er et historisk sted.

Det var herfra bådene til det store Amerika afgik fra, dengang lykkeriddere i hobetal søgte mod vest.

Det berømte pakhus har fået nye beboere, nu hvor Restaurant Mastek har slået dørene op. De højtloftede smukke lokaler har fået en elegant og intim stemning holdt i mørke farver og smukke træsorter.

Her bliver gæsterne forkælet med franske teknikker og nordisk enkelhed med masser af smag og til priser hvor 3 retter kan fås for yderst rimelige 300 kr.

Vinkortet er en guldgrube, betjeningen en fornøjelse at blive betjent af og Mastek ligner grangiveligt en af byens nye must-tries.

Hvad:
 Restaurant Mastek
Hvor: Pakhus 12, Dampfærgevej 8, Nordhavn

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Restaurant Mastek. PR Foto

Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

Babbo-ria

Babbo-ria er lidt af det hele. Seriøs bagerbutik og morgenmads-joint om dagen, frokostrestaurant henover middag og ægte restaurant, når klokken slår sulten igen.

Plus lidt vinbar, dagligstue, kagefabrik, hygge-hang-out og alt derimellem. Her er overvejende gult indrettet, PacMan-spillemaskine, hyggehjørner, mel på det rustikt slidte betongulv, et fælles langbord i mørkt træ og en diskokugle.

Generelt er alt hjemmelavet på Babbo-ria – fra yoghurt til Limoncello – og priserne taget i betragtning får man seriøs god kvalitet for sine penge.

Hvad: Baboo-ria
Hvor: Godthåbsvej 10A

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza


Ramen to Biiru Foto Rasmus Kramer Schou

Ramen to Biiru

Siden Mikkeller åbnede den første Ramen to Biiru på Nørrebro har folket taget virkelig godt imod dem, så de har udvidet og nu slået dørene op på Victor Borges Plads på Nordre Frihavnsgade.

Restauranten er ganske stor, og man mødes af en lang counter, når man træder ind det gennemførte japanske univers, og får med det samme øje på Street-Fighter spillemaskinen, hvor man ganske gratis kan tage sig en nostalgisk trip down memory lane.

Menukortet følger konceptet og byder på mere end 10 forskellige udgaver af den delikate spise, som koster mellem 105-120 kr. for en skål suppe.

Den mætter usandsynlig godt, og der er eminent godt styr på balancerne i de forskellige smage.

Hvad: Ramen to Biiru Østerbro
Hvor: Victor Borges Pl. 6

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen


 

B.O.A. Yellow på Kapelvej 1. Foto Rasmus Kramer Schou

Yellow

Yellow – lige over for den gule mur på Assistens Kirkegård på Nørrebro – er et skøn blanding af café, cocktailbar og restaurant. Stilen er stringent, ren og nordisk. Her er åbent hele dagen, og har et fantastisk udeområde med masser af eftermiddagssol.

Kortet er skarpt skåret med fokus på kvalitet.

Her er grillet grapefrugt 15,- til morgenmad eller frokost. Rødbedesalat, en morgenbowle, æg i cocotte eller deres B.E.A. en smuk burger-inspireret fortolkning som står for Bacon, Egg, Avocado 105,-

Hen på aftenen kommer der snacks på bordet ligesom rigtige retter – både kolde og varme.

Og så er der seriøst gode cocktails.

Hvad: Yellow
Hvor: Kapelvej 1, Nørrebro

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere


Bambam PR Foto

BamBam

Caribien plejer at være forbundet med kridhvide strande, azurblå bølger og svajende grønne palmer.  Nu kan man også få sit daglige skud Caribien på reggae-restauranten Bambam på Ravnsborggade 12d.

Ejerne tæller Milan Damjanovic, som har sin daglige gang på baren Lulu, samt den danske rapper TopGunn.

Hovednummeret på Bambam er selvfølgelig original jerk chicken (95 kr.) som fås med ris, ærter og coleslaw samt hjemmelavet gravy. Bambams jerk – altså marinaden som kyllingen bliver poleret i – er en kompliceret sag med mere end 15 forskellige ingredienser.

Hvad: Bambam
Hvor: Ravnsborggade 12d

Læs også: Spis med en panda: Zoo åbner 3 nye restauranter


 

DEJ PR Foto

DEJ

På DEJ er der dæmpet belysning, grønne planter fra gulv til loft, bartender-miksede cocktails og et menukort, hvor pizzaerne altså er opkaldt efter ejerens venner og familie

Derudover findes der tre veganske pizzaer på menukortet, og ved middagstid er det muligt at smutte forbi til en af de tre specielle frokostpizzaer.

Hvad: DEJ
Hvor: Halmtorvet 27E

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restaurant


Barril Pasta & Wine Bar PR Foto

Barril Pasta & Wine Bar

Barril startede sit liv på Vesterbro som hyggelig vinbar. Nu har de udvidet til også at være en potent pasta-bar.

Her kan man for eksempel nyde en omgang spaghetti meatballs med tomat, parmesan og persille, gnocchi med portobellosvampe, østershatte og parmesan og favoritten over dem alle – Carbonara med pancetta.

Udover a la carte menuen, der skifter efter sæson, tilbyder Barril Pasta & Wine Bar hver dag en fast 4-retters menu til 225 kr. samt et par vegetariske retter.

Og man kan selvfølgelig stadigvæk vælge mellem mere end 30 forskellige vine på glas hver dag. Ligesom der også som altid er alle de hele flasker på kortet samt danske specialøl fra Kissmeyer på fad eller et cocktailkort, hvis man har lyst til det.

Hvad: Barril Pasta & Wine Bar
Hvor: Helgolandsgade 2, Vesterbro

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude


 

Smuk udsigt over Nordhavnsindløbet. Foto Rasmus Kramer Schou

Buvette

Nordhavn har endelig fået sin lokale franske restaurant.

Den hedder Buvette – og det er fransk for en bar eller taverna og er afledt af beivre, der betyder drikke.

Den ligger lige under de to store siloer.

Placeringen er med udsigt til det store fællesareal under netop siloerne, men nok så meget – direkte til havneløbet – faktisk så tæt, at man med lidt tilløb ville kunne kaste sine østersskaller i havnen.

Menuen byder på franske bistroretter, især rotisseriekylling og vine fra hele verden.

Hvad: Buvette
Hvor: Göteborg Plads 2, Nordhavn

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ leger bytte bytte købmand i verdensomspændende madlotteri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
René Redzepi Noma PR Foto
René Redzepi Noma PR Foto

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ er nogle af de mest berømte gouremtrestauranter, vi har i København.

Men derfor kan der jo sagtens være tid til leg og sjov en gang imellem.

Og det er lige præcis, hvad der er på menuen tirsdag 3. december hos de pågældende restauranter.

De er nemlig alle med i årets ‘Grand Gelinaz shuffle stay in tour’.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bytte bytte købmand
138 restauranter i 38 lande har byttet opskrifter i et hemmeligt lotteri, hvor alle restauranter er kommet i en stor hat.

Og man har så trukket en anden restaurants 8 opskrifter, som man skal fortolke til denne ene aftens 8 retters middag.

Det betyder altså f.eks., at René Redzepi måske har trukket opskrifterne fra den kvindelige køkkenchef Selassie Atadika, som normalt laver gourmetmad på restaurant Midunu i Ghanas hovedstad Accra.

Eller måske har Nicolai Nørregaard trukket opskrifterne fra verdensstjernen Alex Atala fra restaurant D.O.M. i Brasilien, som han så skal fortolke.

Og så fremdeles.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Anderledes aften på hjemmebanen
Hver restaurant har sat deres egen pris på denne 8 retters middag og de koster mellem 150 og 400 euro for en aften, eksklusiv drikkevarer.

Nicola Fanetti (Brace), Matt Orlando (Amass), Nicolai Nørregaard (Kadeau), Rene Redzepi (Noma) og Christian Puglisi (Relæ) leger alle sammen med denne aften og byder altså indenfor til en anderledes gourmetmiddag på deres egen hjemmebane.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Hvad: Grand Gelinaz shuffle stay in tour
Hvor: Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ
Hvornår: Tirsdag 3. december
Hvor meget: 130-400 Euro pr. person eksklusiv drikkevarer
Hvordan: Læs mere her og book billet

Læs også: En kasse med højtbelagt, tak: Nyt firma sender smørrebrød direkte til døren

Stederne fortæller: Nye guidede ture tager dig med ind i Københavns historie

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

København er en by spækket med historie. Næsten hvert et gadehjørne og hver en baggård gemmer på fortællinger, der fortjener at blive givet videre.

Hvis du har prøvet at være på byvandring i København, har du sikkert også mærket dette på egen krop. Der findes nemlig en række dygtige fortællere, som tager nysgerrige folk med på gåtur i gaderne og kommer med massevis af spændende facts og historier undervejs.

Nogle af byvandringerne handler om mordgåder og kan få hårene til at rejse sig, mens andre guidede gåture fokuserer på eksempelvis arkitektur og musikhistorie.

Læs også: Historier fra København: Klummer fra en af byens skarpe penne ude som bog

Men det er ikke kun i gader og stræder, de gode historier er at finde. Mange af byens gamle bygninger er også fulde af anekdoter fra fortiden og venter blot på at blive fortalt videre. Derfor har den garvede byguide Mads Kristian Mikkelsen, der driver formidlingsvirksomheden Vandrehistorien, skabt et nyt koncept, som bringer byvandringerne indenfor.

377 års historie på halvanden time

Konceptet hedder Stedet Fortæller, og for at kunne give deltagerne endnu flere spændende historier om København, har Mads Kristian Mikkelsen allieret sig med en række kloge hoveder, som kan bidrage med sjov og lærerig viden om byen.

Tidligere på året blev Stedet Fortæller skudt i gang i Helligåndshuset, hvor 120 gæster hørte om Middelalderens overtro og blev klogere på alt fra 1700-tallets parykker til ølbrygning, og nu er turen kommet til en af Københavns mest ikoniske bygninger.

Læs også: Farvel til et stykke historie: Legendarisk Frederiksberg-café skal rives ned efter 2020

Foto: Pxhere

Onsdag 27. november går turen op ad Rundetårns sneglegang og ind i Biblioteksalen over Trinitatis Kirke. Her står Mads Kristian Mikkelsen klar til at fortælle om stedets historie sammen med Torben Frandsen fra Weirdwalks, Erik Nicolaisen Høy, som er afgående bibliotekar ved Hovedbiblioteket, Rasmus Agertoft, som er Rundetårns egen historiske konsulent, samt Poul Duedahl, der er professor ved Aalborg Universitet og forfatter til historiske bøger.

De fem herrer har en god bunke fortællinger med sig, og til sammen giver de dagens gæster 377 års historie på halvanden time.

Fortælleaftenens indslag kommer blandt andet omkring Københavns største offentlige tissehus, Rundetårns unge år og Danmarkshistoriens værste turist.

Læs også: Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Arrangementet begynder klokken 19, men inden da er der mulighed for at besøge observatoriet på toppen af Rundetårn, der er åbent og bemandet fra klokken 18. Mens man lytter til de interessante fortællinger, kan man forsyne sig med drikkevarer i baren, og i pausen er der lidt til den søde tand.

Billetter koster 135 kroner per stk og kan købes her.

Efter nytår vender Stedet Fortæller tilbage til Helligåndshuset og kommer blandt andet også forbi Teatermuseet i Hofteatret.

Hvad: Stedet Fortæller
Hvor: Biblioteksalen over Trinitatis Kirke, Rundetårn, Købmagergade 52 A, København K
Hvornår: Onsdag 27. november 2019 kl. 19

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I løbet af et år ser vi mange spændende mennesker på scenen forskellige steder i København.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl holder nemlig et intenst foredrag i København næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 7. september 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: Mandag d. 7. september
Billetsalg her