Tips til gode spiseoplevelser: 8 nye restauranter du skal kende i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Velkommen på  Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou
Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

København er fyldt med gode spisesteder, og der kommer hele tiden nye til.

Derfor giver MigogKbh dig et overblik over, hvilke nye steder der er værd at kende.

Mastek

Pakhus 12 på Amerikakaj er et historisk sted.

Det var herfra bådene til det store Amerika afgik fra, dengang lykkeriddere i hobetal søgte mod vest.

Det berømte pakhus har fået nye beboere, nu hvor Restaurant Mastek har slået dørene op. De højtloftede smukke lokaler har fået en elegant og intim stemning holdt i mørke farver og smukke træsorter.

Her bliver gæsterne forkælet med franske teknikker og nordisk enkelhed med masser af smag og til priser hvor 3 retter kan fås for yderst rimelige 300 kr.

Vinkortet er en guldgrube, betjeningen en fornøjelse at blive betjent af og Mastek ligner grangiveligt en af byens nye must-tries.

Hvad:
 Restaurant Mastek
Hvor: Pakhus 12, Dampfærgevej 8, Nordhavn

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Restaurant Mastek. PR Foto

Velkommen på Babbo-ria Foto Rasmus Kramer Schou

Babbo-ria

Babbo-ria er lidt af det hele. Seriøs bagerbutik og morgenmads-joint om dagen, frokostrestaurant henover middag og ægte restaurant, når klokken slår sulten igen.

Plus lidt vinbar, dagligstue, kagefabrik, hygge-hang-out og alt derimellem. Her er overvejende gult indrettet, PacMan-spillemaskine, hyggehjørner, mel på det rustikt slidte betongulv, et fælles langbord i mørkt træ og en diskokugle.

Generelt er alt hjemmelavet på Babbo-ria – fra yoghurt til Limoncello – og priserne taget i betragtning får man seriøs god kvalitet for sine penge.

Hvad: Baboo-ria
Hvor: Godthåbsvej 10A

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza


Ramen to Biiru Foto Rasmus Kramer Schou

Ramen to Biiru

Siden Mikkeller åbnede den første Ramen to Biiru på Nørrebro har folket taget virkelig godt imod dem, så de har udvidet og nu slået dørene op på Victor Borges Plads på Nordre Frihavnsgade.

Restauranten er ganske stor, og man mødes af en lang counter, når man træder ind det gennemførte japanske univers, og får med det samme øje på Street-Fighter spillemaskinen, hvor man ganske gratis kan tage sig en nostalgisk trip down memory lane.

Menukortet følger konceptet og byder på mere end 10 forskellige udgaver af den delikate spise, som koster mellem 105-120 kr. for en skål suppe.

Den mætter usandsynlig godt, og der er eminent godt styr på balancerne i de forskellige smage.

Hvad: Ramen to Biiru Østerbro
Hvor: Victor Borges Pl. 6

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen


 

B.O.A. Yellow på Kapelvej 1. Foto Rasmus Kramer Schou

Yellow

Yellow – lige over for den gule mur på Assistens Kirkegård på Nørrebro – er et skøn blanding af café, cocktailbar og restaurant. Stilen er stringent, ren og nordisk. Her er åbent hele dagen, og har et fantastisk udeområde med masser af eftermiddagssol.

Kortet er skarpt skåret med fokus på kvalitet.

Her er grillet grapefrugt 15,- til morgenmad eller frokost. Rødbedesalat, en morgenbowle, æg i cocotte eller deres B.E.A. en smuk burger-inspireret fortolkning som står for Bacon, Egg, Avocado 105,-

Hen på aftenen kommer der snacks på bordet ligesom rigtige retter – både kolde og varme.

Og så er der seriøst gode cocktails.

Hvad: Yellow
Hvor: Kapelvej 1, Nørrebro

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere


Bambam PR Foto

BamBam

Caribien plejer at være forbundet med kridhvide strande, azurblå bølger og svajende grønne palmer.  Nu kan man også få sit daglige skud Caribien på reggae-restauranten Bambam på Ravnsborggade 12d.

Ejerne tæller Milan Damjanovic, som har sin daglige gang på baren Lulu, samt den danske rapper TopGunn.

Hovednummeret på Bambam er selvfølgelig original jerk chicken (95 kr.) som fås med ris, ærter og coleslaw samt hjemmelavet gravy. Bambams jerk – altså marinaden som kyllingen bliver poleret i – er en kompliceret sag med mere end 15 forskellige ingredienser.

Hvad: Bambam
Hvor: Ravnsborggade 12d

Læs også: Spis med en panda: Zoo åbner 3 nye restauranter


 

DEJ PR Foto

DEJ

På DEJ er der dæmpet belysning, grønne planter fra gulv til loft, bartender-miksede cocktails og et menukort, hvor pizzaerne altså er opkaldt efter ejerens venner og familie

Derudover findes der tre veganske pizzaer på menukortet, og ved middagstid er det muligt at smutte forbi til en af de tre specielle frokostpizzaer.

Hvad: DEJ
Hvor: Halmtorvet 27E

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist i København bliver verdens vildeste restaurant


Barril Pasta & Wine Bar PR Foto

Barril Pasta & Wine Bar

Barril startede sit liv på Vesterbro som hyggelig vinbar. Nu har de udvidet til også at være en potent pasta-bar.

Her kan man for eksempel nyde en omgang spaghetti meatballs med tomat, parmesan og persille, gnocchi med portobellosvampe, østershatte og parmesan og favoritten over dem alle – Carbonara med pancetta.

Udover a la carte menuen, der skifter efter sæson, tilbyder Barril Pasta & Wine Bar hver dag en fast 4-retters menu til 225 kr. samt et par vegetariske retter.

Og man kan selvfølgelig stadigvæk vælge mellem mere end 30 forskellige vine på glas hver dag. Ligesom der også som altid er alle de hele flasker på kortet samt danske specialøl fra Kissmeyer på fad eller et cocktailkort, hvis man har lyst til det.

Hvad: Barril Pasta & Wine Bar
Hvor: Helgolandsgade 2, Vesterbro

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude


 

Smuk udsigt over Nordhavnsindløbet. Foto Rasmus Kramer Schou

Buvette

Nordhavn har endelig fået sin lokale franske restaurant.

Den hedder Buvette – og det er fransk for en bar eller taverna og er afledt af beivre, der betyder drikke.

Den ligger lige under de to store siloer.

Placeringen er med udsigt til det store fællesareal under netop siloerne, men nok så meget – direkte til havneløbet – faktisk så tæt, at man med lidt tilløb ville kunne kaste sine østersskaller i havnen.

Menuen byder på franske bistroretter, især rotisseriekylling og vine fra hele verden.

Hvad: Buvette
Hvor: Göteborg Plads 2, Nordhavn

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her