Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ny perle i København: Topkok åbner fransk restaurant med fokus på value for money

Af Rasmus Kramer Schou
Arkivfoto
Arkivfoto

Køkkenchefen Yves Le Lay bragede ind på det store københavnske restaurantscene, da han i juni 2017 åbnede sin første egen restaurant ved navnet Nærvær.

Fremragende anmeldelser væltede ned over ham, men 1. februar besluttede Yves og hans bror Kasper Langkilde at sælge Nærvær.

Heldigvis var det ikke længe, vi skal undvære den dygtige Yves’ sublime køkken.

Læs også: Anmelderrost gourmetrestaurant lukker: Men der er nyt sted på vej

Yves Le Lay PR Foto

Åbner ved det Kongelige Teater

3. september åbner han nemlig sin nye restaurant . Den kommer til at hedde À Terre. Et navn der på fransk betyder ved jorden, og som har en helt særlig betydning for Yves Le Lay.

Restauranten åbner i Tordenskjoldsgade 11, lige overfor personaleindgangen til Det Kongelige Teater.

“Jeg dansede selv ballet derinde som barn. Og À Terre er også et fransk balletudtryk, og derfor en hel naturlig del af mig,” forklarer han.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Personlig restaurant

À Terre bliver en meget personlig restaurant, hvor Yves fantastiske evner som både kok og vært vil skinne igennem.

“Min far lavede fransk mad, og jeg er selv skolet i det klassiske franske køkken, men mit personlige køkken har blot afsæt i det franske. Jeg låner stadig og twister med råvarer fra det asiatiske og nordafrikanske, mens det franske gennemsyrer det hele.”

“Min far døde for 14 år siden, og logoet herinde er lavet efter hans håndskrift fra de breve, han har sendt til mig. Hans maleri af kaninen, som han på Nærvær, kommer selvfølgelig også op herinde.”

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Value for money

“À Terre  bliver en restaurant med et ambitiøst køkken, og som ønsker gæsterne det bedste.”

“Og det er ikke kun for dem med store tegnebøger. Det bliver ikke discount, men i pris-opsætning som vi f.eks. kender fra Restaurant Frank.”

Hans bror Kasper Langkilde står for vinen, og hans forkærlighed for Piemonte, Priorat og Bourgogne kommer selvfølgelig også til at kunne mærkes.

Her kommer både a la carte samt en kort- og en lang menu.

Læs også: Gratis buketter: Magisk blomstermark er tilbage i fuldt flor

Hvad: À Terre
Hvor: Tordensskjoldsgade 11
Hvornår: 3. september 2019
Hvordan: Læs mere her

Del artikel

Andre læser også