Ny perle i København: Topkok åbner fransk restaurant med fokus på value for money

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Arkivfoto
Arkivfoto

Køkkenchefen Yves Le Lay bragede ind på det store københavnske restaurantscene, da han i juni 2017 åbnede sin første egen restaurant ved navnet Nærvær.

Fremragende anmeldelser væltede ned over ham, men 1. februar besluttede Yves og hans bror Kasper Langkilde at sælge Nærvær.

Heldigvis var det ikke længe, vi skal undvære den dygtige Yves’ sublime køkken.

Læs også: Anmelderrost gourmetrestaurant lukker: Men der er nyt sted på vej

Yves Le Lay PR Foto

Åbner ved det Kongelige Teater

3. september åbner han nemlig sin nye restaurant . Den kommer til at hedde À Terre. Et navn der på fransk betyder ved jorden, og som har en helt særlig betydning for Yves Le Lay.

Restauranten åbner i Tordenskjoldsgade 11, lige overfor personaleindgangen til Det Kongelige Teater.

“Jeg dansede selv ballet derinde som barn. Og À Terre er også et fransk balletudtryk, og derfor en hel naturlig del af mig,” forklarer han.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Personlig restaurant

À Terre bliver en meget personlig restaurant, hvor Yves fantastiske evner som både kok og vært vil skinne igennem.

“Min far lavede fransk mad, og jeg er selv skolet i det klassiske franske køkken, men mit personlige køkken har blot afsæt i det franske. Jeg låner stadig og twister med råvarer fra det asiatiske og nordafrikanske, mens det franske gennemsyrer det hele.”

“Min far døde for 14 år siden, og logoet herinde er lavet efter hans håndskrift fra de breve, han har sendt til mig. Hans maleri af kaninen, som han på Nærvær, kommer selvfølgelig også op herinde.”

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Value for money

“À Terre  bliver en restaurant med et ambitiøst køkken, og som ønsker gæsterne det bedste.”

“Og det er ikke kun for dem med store tegnebøger. Det bliver ikke discount, men i pris-opsætning som vi f.eks. kender fra Restaurant Frank.”

Hans bror Kasper Langkilde står for vinen, og hans forkærlighed for Piemonte, Priorat og Bourgogne kommer selvfølgelig også til at kunne mærkes.

Her kommer både a la carte samt en kort- og en lang menu.

Læs også: Gratis buketter: Magisk blomstermark er tilbage i fuldt flor

Hvad: À Terre
Hvor: Tordensskjoldsgade 11
Hvornår: 3. september 2019
Hvordan: Læs mere her

Er åbnet for alle i dag: Nu kan du udforske en grøn oase på Amager lige ud til vandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra i dag fredag den 7. august kan du besøge det grønne areal på den sydlige del af Prøvestenen til fods og på cykel.

I samarbejde med Prøvestenens Natur- og Fritidsforening åbner By & Havn arealet op for offentligheden i en midlertidig periode.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Tag turen ned ad Uplandsgade/Prags Boulevard eller Raffinaderivej langs Kløvermarken, fortsæt ad Prøvestensbroen over vandet og find det nye rekreative område på din højre hånd.

Der er isat en ny ganglåge, der giver adgang for gående og cyklende.

Udsigt til Amager Strandpark

Fra græsarealer og moler er der direkte udsigt til Amager Strandpark, haveforeningerne, bådeklubberne og naturligvis Øresund. Stierne langs molerne og græsarealerne gør området til et skønt nyt udflugtsmål i København.

Prøvestenens sydlige del var oprindeligt forberedt til bl.a. lystbådehavn og har indtil nu været anvendt til forskellige drifts- og byggeopgaver for By & Havn, som ejer området.

By & Havn vil fortsat benytte en del af området, men den sydligste del bliver nu åbnet for rekreative formål.

Det er et område på ca. 7 hektarer, som besøgende kan gå på opdagelse i. Det svarer til ca. halvdelen af Kongens Have eller lidt mere end Ørstedsparkens areal.

Her er det nye område du kan udforske

Vil arrangere små begivenheder

Prøvestens Natur- og Fritidsforening er en forening under Amager Øst Lokaludvalg, som længe har arbejdet for at få gjort Prøvestenen offentlig tilgængeligt. Foreningen har i den kommende periode påtaget sig at stå for driften af arealet og ønsker desuden at arrangere mindre begivenheder i området, som fx naturvandringer.

“Vi fik en henvendelse fra Amager Øst Lokaludvalg, om vi ikke ville se på mulighederne for at åbne området.

Det har vi lyttet til, og fra begyndelsen af august har vi valgt at åbne området for københavnerne i en midlertidig periode, der foreløbig rækker sæsonen ud. Derefter vil vi evaluere forsøget,” forklarer projektchef i By & Havn, Per Schulze.

Han fortsætter:

“Hér er skøn natur, flotte udsigter over både vandet og København og mulighed for dejlige gåture på stierne langs krattet. Vores håb er, at Københavnerne tager godt imod området, nyder mulighederne og husker at tage deres skrald med, når de tager hjem igen,” siger Per Schulze.

Tag dit affald med dig

Prøvestenens Natur- og Fritidsforening er glad for, at Prøvestenen nu åbnes op:

“Der er rigtigt mange i byen, som dyrker friluftsliv, men ikke kan finde plads på bl.a. Amager Strandpark, og de bliver glade for et ekstra sted at udfolde sig.

Der har været et kapacitetsproblem i mange år, og nu tager vi et lille skridt for at løse det stigende behov, i en by der vokser.

For at vi kan få lov at holde området åbent, skal vi allesammen passe godt på det. Specielt er det vigtigt ikke at efterlade sig spor i form af affald. Det kalder vi sporløs færden.

Derfor har vi opstillet et stativ med skraldeposer, så man kan tage en pose med sig ind i området og aflevere den fyldte pose i containeren, når man forlader området.

Tag lidt ekstra skrald med ud, hvis du møder noget på din vej,” siger formand for Prøvestenens Natur- og Fritidsforening, Frank Lambert.

Udsolgt i alle byer: Nikolaj Kirk og Nak og Æd sætter ny dato i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Du kender måske allerede Nikolaj Kirk fra ”Nak & Æd”, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst.

Samtidig får både de og seerne stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af verden.

Nu får du en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV, når han gæster Bremen Teater.

Læs også Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Hvem er Nikolaj Kirk?

Nikolaj Kirk er både prisvindende kok og forfatter og blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede som kok i tv-programmer som ”Mad i kassen”, ”Go’ morgen Danmark” og ikke mindst det populære ”Nak og Æd”.

Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for.

I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i de mange små lokalsamfund i verden, som kan inspirere ham til nye retter.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Kom med på en gastronomisk opdagelsesrejse  

En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser.

Alt lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.

Kom bag om kameraet og tættere på arbejdet med ”Nak & Æd”.

Hør mere om Nikolajs inspirationen, hvorvidt en husmår smager godt og naturligvis udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller den kolde tundraen.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Fortsæt rejsen derhjemme

Fortsæt Nikolaj Kirks forunderlige og gastronomiske rejse derhjemme med hans egne ord.

Du har nemlig i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Nikolaj Kirk’s bøger “Grundkøkken” og “Grønt Grundkøkken”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Nikolaj Kirk
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: 8. september 2020 – Kl. 20:00 – 22:00
Hvor meget: 259 kr. + gebyr 30 kr.
Hvordan: Køb billet lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Græske lækkerier: Kendt kok holder madfest med det bedste fra det græske køkken

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Et af verdens bedste ferielande har også et af verdens bedste køkkener.

Det græske køkken er måske baseret på relativt simple teknikker, men smagen, er uovertruffen, hvis det er lavet rigtigt.

Oliven og feta er kongerne, moussaka  er nationalretten, men de fleste har også smagt tzatzíki, souvlaki, , gyros, saganaki og dolmades serveret i et virvar af småretter kaldet mezé.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

 

Årets græske højdepunkt

Corona har fået aflyst de fleste rejser, men den græske langbordsmiddag, den kan de sgu ikke tage fra os.

Nikolas Strangas er nok bedst kendt for sin flotte konditorkarriere på Michelin-stjernede restauranter og fra TV, hvor han både er kok og dommer.

Men efter 17 år som konditor har han besluttet sig for at vende tilbage til sine græske rødder.

Han har nemlig åbnet et gadekøkken, der serverer gyros og middelhavssnacks, såsom oliven, tzatziki og hummus.

Og han inviterer til langbordsmiddag i Broens Gadekøkken torsdag den 13. august kl. 18.00.

Læs også: De bedste milkshakes i København: Her er de store favoritter i byen

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Græsk/dansk forbindelse

“Københavnerne fortjener at smage, hvor lækkert græsk mad kan være, når ingredienserne er friske og stemningen er i top. De fleste har været i Grækenland.

De fleste har smagt græsk mad. Men de færreste ved, at de kan få den samme lækre mad og oplevelse her i Danmark,” fortæller Nikolas Strangas.

For 225 kr. får man en plads ved bordet og kan ellers gå ombord i årets græske højdepunkt.

Langbordsmiddagen skal afspejle det bedste fra Stangas’ græske køkken.

Menuen består derfor af en masse små græske retter, en såkaldt græsk mezé, med forskelligt grillet kød og grøntsager, græsk pasta, oliven, græsk salat, squash kugler, grillet brød, olivenolie og – selvfølgelig – bedstemors opskrift på tzatziki.

Til dessert forkæler Nikolas Strangas københavnerne med sin egen signatur-dessert, der består af hvid chokolade med citron og yoghurt toppet med jordbær og basilikum.

Læs også: Køl af: Her er sommerens vildeste ice cream cocktails

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Hvor: Broens Gadekøkken (ved Inderhavnen)
Hvornår: Torsdag 13. august 2020 kl. 18.00
Hvor meget: Græsk menu for DKK 225
Hvordan: Læs mere lige her og bestil billet