Åbner i denne måned: Vinter i Tivoli byder på vildt lysshow

Skrevet af: Michael Qureshi

Det vakte national såvel som international opsigt, da Tivoli tilbage i 2018 første gang inviterede gæsterne indenfor til en ny vintersæson i februar måned.

Blandingen af sne-scenografier og vinteraktiviteter var så populære, at sæsonen nu fortsættes.

Der er udsigt til nye lysscenografier, legeaktiviteter og med ABBA musicalen Mamma Mia i Koncertsalen er der noget for enhver smag.

Den nye rutsjebane Mælkevejen farer med lysende røgsøjler gennem mørket og indgår med de øvrige kørende forlystelser i vinterprogrammet.

Vinter i Tivoli finder sted fra den 31.1.20 til og med 23.2.20, hvor vinterferie, Valentinsdag og fastelavn indgår i samme periode.

Vinter i Tivoli 2018. VIT.

Fejrer 3 års fødselsdag

Det nye vinter-koncept kan fejre 3-års fødselsdag og cementerer, at Tivoli for alvor er gået fra at være en sæsonvirksomhed til helårsvirksomhed.

Vintersæsonen og den nye Copenhagen Light Festival i København har bidraget til at flytte flere turister til København i den mørke tid og begge nævnes af internationale medier som en rigtig god grund til at besøge København.

Senest er hovedstaden kommet på CNN listen ”Travel’s 20 best places to visit in 2020”.

Gæsterne kan se frem til at opleve et gennemført vinterunivers med bl.a. skøjtebane, hvor interaktivt lys i isen følger skøjteløberne.

Når gæsterne løfter nakken, kan de lade sig betage af en ny laserstråle, der baner sig vej fra Nimb slottets tårn og ud i København til Langebro og Refshaleøen.

Laserstrålen indgår også aktivt i Copenhagen Light Festival i København.

Spektakulær lys-shows på Tivoli-søen

Musicalen Mamma Mia spiller indenfor i Koncertsalen, og på bygningens rå facade udenfor kan gæsterne lade sig betage af Martin Ersteds lasershows.

På Plænen optræder tegneserieikonet Rasmus Klump med nye forestillinger og på Tivoli-Søen er der udsigt til spektakulære lys-shows.

Det er ambitionen at tage gæsterne med på en lys-rejse, hvor vintersæsonen i Tivoli skal måle sig med de bedste i branchen internationalt.

Jesper Kongshaug, der er er Tivolis lysdesigner, er i 2020 også kunstnerisk leder af Copenhagen Light Festival.

Hans lysværker findes i øvrigt over hele verden; det er fx ham, der har skabt nordlyseffekten på John F. Kennedy Center i Washington, som blev brugt i tv-serien House of Cards.

”Vintertemaets blå farver giver februar-kulden en ny dimension med sit sprøde, frosne lys, der er Tivolis fortolkning af nordisk vinter.

Vi bruger den nyeste LED-teknik til at skabe lyssætningen i Haven. Desuden skaber vi sammen med landets førende grafikere og lyskunstnere en række enkeltstående værker eller oplevelser, hvor nogle kalder på humor og betagelse, andre på eftertanke og forundring.

I 2020 skaber f.eks. Martin Ersted laserlys på Koncertsalens rå facade, og Ane Nejsum har skabt ny grafik til sit lysloft ved H. C. Andersen Slottet.

Og så bliver den ikoniske laserstråle, der er symbol for Copenhagen Light Festival forlænget, så den går fra Nimbs kuppel hele vejen over byen til Refshaleøen, og på den måde binder Tivolis og byens lysværker sammen,” siger Jesper Kongshaug.

Gensyn med skøjtebane og lystunnel ser dagens lys

Der kommer lys på den 300 m2 store skøjtebane foran Nimb, så det bliver en kombination af lysoplevelser og skøjtning, hvor piruetter og andre bevægelser får det interaktive lys under isen til at forandre sig.

Det store springvand ved Plænen bliver illumineret, så det ser frossent ud og ligner en 10 meter høj isskulptur.

Der opføres også en 18 meter lang lystunnel langs Tivoli Søen, og foran H.C. Andersen Slottet opsættes et lysloft med ny vintergrafik til musik Af Aphex Twin.

 Tivoli Søen omdannes til lys-arena  

Langs Tivoli Søen svæver Olafur Eliassons 33 lamper Little Sun Light Swarm mellem træerne. På Tivoli Søen vises på skift lysshowene Vølvens Spådom, som tager afsæt i ragnarokhistorien og Tango Jalousie, der er bygget op omkring Jacob Gades evergreen.

Pingonesien åbner for de mindre

I en lille landsby på Plænen står den 15 meter høje iglo Pingonesien.

Pingonesien tager udgangspunkt i det verdensberømte Rasmus Klump-univers. Udenpå på den hvide iglo er der video-projektioner, hvor Rasmus Klump og hans venner animeres på himlen, som var de stjernetegn.

Indenfor i igloen vil der udover legeaktiviteter for børnene være mulighed for at danse til en ny dansevideo med titlen ”Plingeling,” der også optræder på det nye Rasmus Klump-soundtrack.

Igloen byder på tematiserede vinteraktiviteter, hvor børn kan lege på rutsjebaner, udfordre sig selv på stejle klatrevægge mm.

Hvad: Vinter i Tivoli
Periode: 31.1 – 23.2 2020