Åbner i morgen: Kendte navne starter mexicansk catering-eventyr

Skrevet af: Michael Qureshi

Den ene blev kendt som Paradise Hotel-deltager. Den anden som nøgenmodel. I dag er de et helt andet sted i hver deres karrierer.

Nu slår de så pjalterne sammen.

Under navnet LA CHICA MALA lancerer Kira Eggers og Nick Zitouni i morgen deres nye plantebaserede mexicanske cateringeventyr.

Det sker i samarbejde med Line Tscherning Damgaard fra Mikuna, der er en af pionererne bag det plantebaserede køkken i Danmark.

 

 

 

Har levet af plantebaseret kost i 20 år

Kira Eggers har levet af plantebaseret kost i 20 år, og hun står blandt andet bag bestseller-kogebogen “Vegansk Vægttab”.

Nu kombinerer hun sin passion for plantebaseret kost med hendes store kærlighed for Mexico – et land, hun har besøgt adskillige gange.

“Jeg brænder for Mexico og det mexicanske køkken og for at bringe spændende, nærende og hjemmelavet plantebaseret mad ud til alle, der ønsker lidt “sugar and spice and everything nice” til deres event.

La Chica Mala betyder “Den frække pige” på spansk. Det er et navn, der dækker over mere end blot det åbenlyse – jeg har ikke behov for at løbe fra min fortid.

Tværtimod glæder jeg mig til at bruge mine evner som hende, “den fandenivoldske”, til at bringe farverig og smagfuld mad ud til folk – med et glimt i øjet,” fortæller Kira og fortsætter:

“Plantebaseret kost har bragt min sundhed op på et langt højere niveau, og det kan jeg mærke inderst og se yderst.

Jeg har drømt om at starte mit eget plantebaserede mad-koncept i 20 år, men først nu føles tiden helt rigtig, da jeg i dag har fået den fornødne erfaring og ikke mindst fundet det rette team.

Vi er nu mere end klar til at give folk en smagsoplevelse, hvor hjertet er med, og hvor ingen er i tvivl om, at det her brænder vi for. Vi laver vores mad fra bunden og læner os meget op ad det simple street food koncept.”

 

Catering og cocktails til alle slags events

LA CHICA MALA tilbyder plantebaseret catering og cocktails til store og små events herunder også private dinning events helt ned til 10 personer.

Opskrifterne er udviklet i samarbejde med kokken Line Tscherning Damgaard, der har drevet vegansk cafe og festival/streetfood køkken siden 2014 under navnet Mikuna.

Line er medforfatter på opskriftsbogen og bestselleren “Fri – Vegansk mad fra Café Mikuna”.

Festivalgængere har helt sikkert også mødt hende og hendes streetfoodkoncept på både Roskilde Festival og Northside Festival.

Har været direktør på flere koncepter

Den forretningsinteresserede Nick Zitouni er medejer af konceptet, og partner med Kira i drømmen om, at bringe det nye frække koncept til verden.

“Jeg har høstet stor erfaring i at drive et madkoncept fra min tidligere virke som direktør for en række cafeer, samt senere opbygning af salatbarerne Grabz – også erfaring af de fejl, man kan begå.

Så da Kira spurgte, om jeg ville være med til at skabe La Chica Mala, var jeg ikke i tvivl om, at tiden var rigtig.

Tiden er den helt rette med hele bølgen af plantebaseret kost, og jeg har selv spist plante baseret i over et år nu, hvilket er den helt rigtige fremtid,

Jeg glæder mig meget til den fantastiske trio vi har skabt, hvor vi hver især bringer unikke styrker til bordet, og med mit 10 år gamle venskab med Kira, er jeg sikker på vi får en fantastisk tid sammen,” siger Nick Zitouni.

LA CHICA MALA er åben for bestillinger fra i morgen den 27. august 2020.

Læs mere på deres hjemmeside HER. Du kan også finde dem på Instagram.

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på flere barer i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på alle deres steder.

Han har derfor indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bar-eventyret står bare Ibiza Beach Bar, Rævens Bar, High Voltage, Trykbar og Hugos Strandbar, og tilbuddet er gældende på alle deres barer fra på mandag.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september