Åbner lørdag: Guld2Go med gratis brændende kærlighed til de 200 første

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto John Michael Jensen
Foto John Michael Jensen

Frank Svärd og Umut Sakarya åbner deres tredje restaurant lørdag 6. april.

Den hedder Guld2Go og lægger sig op af Guldkroens koncept.

“Efterspørgslen på takeaway fra Guldkroen har været kæmpestor,” forklarer Frank Svärd.

“Men vi har nået vores kapacitet derinde, og kan simpelthen ikke lave mere mad, end vi allerede gør. Så nu åbner vi Guld2Go.”

Guld2Go åbner på Ryesgade 63, altså Østerbrosiden af den populære vej og kommer til at have hjemmelavede hverdagsretter, som vi ønskede, vores mor havde lavet dem.

Boller i karry, forloren hare, brændende kærlighed, tarteletter og mørbradgryde. Prisen bliver 125,- pr. ret. Eller 155, hvis man bestiller en herre-udgave.

Citronfromage til dessert.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.

Frank er blevet far

“Vi ville gerne have åbnet i slutningen af marts, men min kone Mette gik over termin. Men nu er sønnike kommet , så nu kan vi slå dørene op.”

Til åbningsfesten serverer Guld2Go gratis brændende kærlighed til de 200 første.

“Vi ville egentlig ‘bare’ lave en takeaway, men lokalet kunne noget mere, kunne vi godt se. Så nu er vi også blevet en restaurant med plads til 30 siddende gæster.”

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

Guld2Go brændende kærlighed PR Foto

Integrationsmenu

“Jeg er jo tyrker,” forklarer Umut.

“Men min mave er meget dansk. Både da jeg vandt MasterChef med René Dif, og da jeg lavede mad på et dansk plejehjem. Hele toppen af Dansktoppen har også været på Guldkroen.”

“Guld2Go er næsten nabo til Udlændingestyrelsen, og de vil gerne være danske.

Så vi har sat en integrationsmenu på kortet, så alle de nye kan se, hvad dansk mad var og stadigvæk kan være. Tarteletter til forret, frikadeller til hovedret og citronfromage til dessert.

250 kr. og så er du i hvert fald dansk i maven.”

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Guld2Go PR Foto

God mad til syge mennesker

Frank Svärd tager over:

“Vi kan se Rigshospitalet fra vores vindue, og planen var egentlig at være her for dem, når de er trætte af hospitalsmad. Også for de ansatte.

Der er jo 12.000 fuldtidsansatte derovre, som går ud og køber mad eller bestiller. De skal også kunne smage god dansk mad i deres frokostpauser.”

Derfor har Guld2Go både aften- og frokoståbnet.

Der er klassisk dansk smørrebrød (45 ,- pr. stk. eller 3 stk. for 125,-)  og en enkel lun ret på frokostkortet. Der kan bestilles takeaway og levering af både frokost og aftenkortet.

“Vi kan godt lide varm mad. Og vi har med vilje retter på kortet, der kan holde sig længe varme, så når man bestiller take-away eller får leveret, så er maden varm.”

Appen man kan bestille fra hedder My Takeaways og findes både til iOS og Android.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: Guld2Go
Hvor: Ryesgade 63, Østerbro
Hvornår: Åbner lørdag 6. april kl. 16.30
Hvor meget: Gratis brændende kærlighed til de 200 første

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram