MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Åbner om to uger: Sådan bliver den store metro-fest i København

Af Michael Qureshi
Foto: Metroselskabet
Foto: Metroselskabet

Efter otte års metrobyggeri åbner M3 Cityringen søndag den 29. september.

Med hovedstadens nye metrolinje får den kollektive transport et markant løft, og metroens passagertal ventes at blive fordoblet til 122 millioner allerede i 2020.

Åbningen af det nye, sammenhængende metronet markeres med en stor folkefest, en åbningsceremoni og fri transport for metroens kunder.

Arbejdet med at bygge Cityringens 17 nye metrostationer og teste driften af de førerløse tog er nu meget tæt på at være afsluttet.

Det betyder, at det største samlede anlægsprojekt i København i 400 år snart er fuldført, og at de mange tusinde passagerer, der har ventet tålmodigt, endelig kan tage det nye, samlede metronet i brug.

Indvies med stor folkefest

Søndag den 29. september bliver Cityringen indviet med en stor folkefest på Rådhuspladsen.

Festen starter kl. 13 med livekoncert på den store scene, hvor en række danske kunstnere leverer musikken. Alle er velkomne til arrangementet.

Selve åbningsceremonien indledes kl. 14 med et særligt åbningsshow med fokus på, hvordan København vil blive forandret, når de 17 nye metrostationer åbner. H.M. Dronningen har givet tilsagn om at overvære åbningsceremonien. Metroselskabets ejerkreds vil også være til stede.

Navne som Freja Kirk, Pernille Rosendahl, Rasmus Walther, Søren Huss, Tim Christensen, Nicklas Sahl og Lis Sørensen optræder på Rådhuspladsen.

På Frederiksberg er det navne som Alberte Winding duo og Christina von Bülow trio der spiller.

Forventer stor interesse

Kl. 15 erklæres Cityringen for åbnet, og alle kunder vil have mulighed for fri transport i hele metrosystemet – både de nuværende linjer og den nye metrolinje M3 Cityringen – hele døgnet den 29. september.

I de første timer kan der opstå ventetid, da der forventes meget stor interesse for at se de nye stationer. Personale vil derfor stå klar til at håndtere og hjælpe kunderne.

“Jeg ser meget frem til, at vi kan åbne Cityringen efter otte år med metrobyggeri.

Det er forventningen, at det nye metronet vil mindske trængslen og skabe nye trafikale knudepunkter, der kan sikre et stærkere og mere effektivt kollektivt trafiknet i hovedstaden.

Anlæggelsen af metroen er en rigtig stor gevinst – ikke kun for dem, der bor i byen – men også for pendlere, turister og andre besøgende,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Med Cityringen bliver det nemt og hurtigt for kunderne at rejse mellem Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By.

På tre nye stationer bliver der mulighed for skift til S-tog, hvilket binder den fælles transport med metro, busser, S-tog og regionaltog endnu tættere sammen.

Også på Frederiksberg markeres åbningen af de 17 nye metrostationer med festligheder og underholdning for hele familien ved Frederiksberg Station. Her kan man bl.a. opleve børneteater, musik, trylleri og akrobatik.

Du kan se hele programmet for dagen her

Del artikel

Andre læser også