Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets julefrokoster er talt op: Snapsen har overtaget PCR-testens plads i svælget

Af Redaktionen

Stimer af karrysild og medister i lange baner er endelig tilbage på menuen efter to år, hvor julen i mere eller mindre grad har været præget af corona.

Det danske tilmeldingssystem NemTilmeld har talt årets julefrokoster op, og meget tyder på, at snapsen endelig har overtaget PCR-testens plads i svælget.

Markant nedgang i 2020

I 2020, det første år med corona, tilbragte mange danskere julen alene eller blot med deres egen husstand for at mindske spredningen af corona.

Karrysild og snaps i større forsamlinger kunne man skyde en hvid pil efter og i stedet stille sig i kø til at få en vatpind stukket i halsen.

Den markante nedgang i julearrangementer viste sig også hos tilmeldingssystemet NemTilmeld, der kunne konstatere, at julen 2020 kun bød på knap en sjettedel af de julefrokoster, året før bragte med sig.

Samtidig måtte mange af de arrangører, der havde bevaret optimismen i deres julefrokostplanlægning, desværre se sig tvunget til at aflyse deres planlagte julefrokoster grundet corona-restriktioner, der kom med blot få dages varsel.

De danske julefrokoster vender retur

Derfor var det også med stor lettelse, at tilmeldingssystemet allerede sidste år kunne se på deres tal, at antallet af julefrokoster igen var stigende.

Mere præcist nåede antallet op på 229 julefrokoster og dermed 450% flere end året før.

En stor håndfuld af de planlagte arrangementer blev dog fortsat aflyst og mindede os om, at corona stadig ikke havde sluppet grebet om danskernes julefrokoster helt.

I år er julefrokosterne dog vendt stærkt tilbage, og antallet af julefrokoster er nu højere, end det var før corona.

De seneste tal fra NemTilmeld viser nemlig, at der på nuværende tidspunkt er oprettet 320 julefrokoster i tilmeldingssystemet med over 23.000 tilmeldte deltagere på landsplan – en stigning på 12% sammenlignet med 2019.

Tilmeldingssystemet NemTilmeld forventer desuden, at dette tal stiger yderligere i løbet af december i takt med, at både arrangørerne får oprettet og deltagerne får tilmeldt sig de julefrokoster, der ligger i slutningen af december.

Zoomer vi ind på Københavns Kommune, kan vi da også se allerede nu, at vi blot er få julefrokoster fra at nå op på samme antal som i 2019. Meget peger altså på, at Københavnerne endelig får slukket deres snapsetørst i år.

Er du medlem af en forening eller ansat i en virksomhed, der endnu ikke har en digital og tidsbesparende tilmeldingsløsning til deres arrangementer?

Tip dem om at prøve NemTilmeld.

Det er ganske gratis for frivillige foreninger uden lønnede ansatte og kan prøves til et valgfrit arrangement for 0 kr. af virksomheder og organisationer.

Tryk her for at oprette en gratis prøve på NemTilmeld.dk

Del artikel

Andre læser også