ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinderne er fundet: Tæt løb i en af landets mest prestigefulde kokkekonkurrencer

Af Rasmus Palsgård
Alouette - Årets Ret med Fisk og Skaldyr 2021. Foto PR
Alouette - Årets Ret med Fisk og Skaldyr 2021. Foto PR

I forbindelse med lanceringen af dette års udgave af White Guide blev vinderne af de to konkurrencer Årets ret med gris og Årets ret med fisk & skaldyr fundet.

Vi har talt med vinderne – hvem det er, finder du ud af herunder.

Årets ret med gris har i flere år været anset for at være en af Danmarks mest prestigefulde kokkekonkurrencer.

I år har konkurrencen fået en søster i form af Årets ret med fisk & skaldyr.

Fælles for begge konkurrencer er, at vinderne blev afsløret i går aftes, mandag d. 29. november, i forbindelse med lanceringen af dette års udgave af White Guide.

Med så dygtige nominerede i begge kategorier var det umuligt at spå om, hvem der ville vinde, så spændingen var stor, da Helle Brønnum Carlsen, madanmelder og redaktør for White Guide, afslørede de to vindere.

Alouette. Foto PR

Alouette vinder med skarp havtaske

I Årets ret med fisk & skaldyr løb den københavnske restaurant Alouette med prisen foran Alimentum, Ancestrale og Fasangården.

Begrundelsen fra Helle Brønnum Carlsen var følgende:

”Less is more er en voksende tendens inden for gastronomi, og Alouette er et klokkeklart eksempel på det.

Med et stykke fisk og en sauce på tallerkenen synes retten simpel, men bag det simple ydre gemmer sig et hav af teknikker, kompleksitet og mangfoldigheder. Det er en af de bedste fiskeretter, jeg har smagt, meget længe,” sagde hun.

Du kan læse mere om Alouettes vinderret her.

Folkene bag Alouette var selvsagt glade for prisen.

For køkkenchef Andrew Valenzuela var det naturligvis svært selv at skulle sætte ord på, hvorfor Alouette endte med et løbe med sejren, men det glædede ham, for de havde valgt at stille op med en ret, som var 100 procent tro med restaurantens DNA.

”Vores udgangspunkt var at lave en ret, som vi selv ville elske at spise, og det syntes vi, at vi lykkedes med, så det er fantastisk, at juryen også satte pris på retten.

Det er en ret, der illustrerer, hvad Alouette handler om: fokus på ingredienserne – det er vores opgave ikke et ødelægge de prægtige råvarer,” sagde en ydmyg Andrew Valenzuela.

Palægade. Foto PR

Palægade vinder med brændende kærlighed

Mens Alouette som den eneste stjernerestaurant kunne siges at have en vis favoritværdighed, var vinderne – i hvert fald ifølge dem selv – af Årets ret med gris konkurrencens underdogs.

Prisen gik til Restaurant Palægade, som vandt konkurrencen med sin version af brændende kærlighed.

Der var tale om en hyldest til en klassisk ret, og derudover tjente retten også som et symbol på, at restauranten er genopstået fra asken fra den totalødelæggende brand, som fandt sted i begyndelsen af 2020.

Derfor var vinderne, Luckas Jensen og Rune Bjerre, også både glade og overraskede.

”Vi havde slet ikke turdet håbe på sejren. Vi føler stadig, at vi er i gang med at etablere Palægade som restaurant, så dette er et stort skulderklap af få.

Vi har valgt at lave en ret, der var helt og aldeles ærlig over for vores koncept. Det er en ret baseret på gris af højeste kvalitet fra Birthesminde, og den smager bare igennem af god gris. Det giver os stor motivation til fortsat af klø på,” fortæller de to kokke.

Du kan læse mere om Palægades ret lige her.

Tillykke til begge vindere – og på gensyn til næste år!

Del artikel