Accepter livet

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

I dag bliver flere og flere ramt af psykiske udfordringer. Det kan både være fordi vi taler mere højt om problemerne i dag, men også fordi samfundet har et stigende pres på os. En tid hvor identiteten skal dannes og holdepunkter findes, da kan det være ekstra udfordrende med psykiske problemer. Dette er ikke en guide til at blive glad. Det bliver du ikke, men til at blive tilfreds med dit liv. Livet har op -og nedture og derfor er det at være glad ikke et endegyldigt mål, men en del af livet – også sammen med sorgen.

Vær nysgerrig på andre

Vi bruger så meget tid på at se ind i os selv i stedet for at se ud ad. Det kan ofte få os til, at føle os mere syge end vi er. I de unge år, er der så meget vi ønsker at blive bekendte med, vedrørende os selv, hvor vi prøver at opfinde den dybe tallerken til livet. Det behøver vi ikke. Der har levet milliarder af mennesker inden os og dem skal vi lære af. Nysgerrighed er kun godt. Jeg er nysgerrig på at forstå, hvordan andre håndterer livskriser eller generelt lever deres liv. Er du også nysgerrig? Så spørg endelig bare løs. Du skal blot huske en god tone og være åben overfor forskelligheder.

Mind dig selv på dit værd

Hvad har du gjort i dag, som du er stolt over? Måske du ikke føler du har gjort noget bestemt, for det forventes af dig, at du gør noget exceptionelt. Mange unge døjer med dårligt selvværd og selvtillid. Vi mennesker har en hang til at se det negative i vores liv og fokusere på alt det vi ikke kan finde ud af, men vend den i stedet om til alt det du KAN finde ud af. Har du negative tanker om, hvad folk tror om dig? Hvad ville du selv tænke om dem? Du skal, fra i dag, prøve at vende det hele til noget positivt. Livet er ikke så sort som det kan føles.

Skab nye forventninger til dit liv

Som det stod først i denne artikel, så forventer samfundet meget af os, men vi forventer også meget til livet selv. Vi har en grundlæggende forestilling om, at vi ikke har det godt, hvis vi ikke er glade året rundt. Det handler om at skabe realistiske forventninger til livet. Det er ikke noget der sker over en dag, det kan tage flere år. Så snart du lægger de store forventninger fra dig, så vil du pludseligt se, at du er tilfreds. Det er okay at være ked af det eller være i tvivl om hvem du er. Det er en helt naturlig del af det at være menneske.