MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner snart: Adam Aamann står bag ny grøn restaurant i Skuespilhuset

Af Mathilde Mågård Hansen
Sildemad hos Aamanns Foto Rasmus Kramer Schou
Sildemad hos Aamanns Foto Rasmus Kramer Schou

Nyhavn er måske ikke det første sted, man forbinder med gastronomisk nytænkning for kræsne københavnere.

Men det skal der nu laves om på.

I hvert fald hvis det står til Adam Aamann, som har overtaget forpagtningen af restauranten i Skuespilhuset, der åbner fredag d. 20. august med masser af grøntsager, lokale råvarer og naturligvis smørrebrød.

Bliver du tørstig kan du nyde et lækkert glas rosé på den store grønne, udendørs-bar på træmolen foran den ikoniske bygning med udsigt over havnen.

Ikke helt dårligt.

Foto PR

Vild lokation i København

Med en af Københavns bedste havneudsigter og sit stilrene udtryk er Skuespilhuset en unik lokation i København.

Nu håber Adam Aamann og hans team på, også at gøre området kendt for kulinariske kvaliteter, når de slår dørene op til restauranten, Replik.

Aamanns har overtaget køkkenet og det højloftede spiserum inde i Skuespilhuset, og har samtidig skabt en større, grøn udendørs-bar på kajen foran.

Ambitionen med Replik er at puste liv i en lokation, som tidligere primært har formået at tiltrække teatergæster.

“Jeg synes det var synd, at en af Københavns mest ikoniske bygninger og terrassen foran ikke blev udnyttet fuldt ud.

Min vision med Replik er, at det ikke kun skal være et sted for teatergæster, men et sted du kommer for en formidabel havneudsigt og for en stor gastronomisk oplevelse.

Restauranten bliver genfødt med masser af planter og træer for at skabe atmosfære og ”orangeri-stemning” i det smukke højloftede rum i Skuespilhusets foyer,” forklarer Adam Aamann, som ud over Replik også står bag Aamanns 1921 og Etablissement. 

Fokus på det grønne og lokale

På kortet er det de enkle serveringer af gode råvarer, som er i højsædet.

Køkkenet har et tæt samarbejde med små lokale producenter, som fx Svanholm, Kysøko og Birkemosegård, og en tavlemenu som kommer til at følge den danske sæson.

I køkkenet vil kulgrillen og rygeovnen være omdrejningspunkterne for tilberedning af alt lige fra faste spidskål og svampe og til varmrøgede laks, sandart og dansk hummer.

“I køkkenet tager vi udgangspunkt i de fantastiske råvarer, vi er så heldige at have i Danmark, serveret på enkel og smagfuld facon.

Menuplanlægningen dikteres altid af grøntsæsonen, og de grønne retter vil fylde en del på kortet – herunder en decideret grøn smørrebrødsmenu i tillæg til de klassiske indslag.

Vi går lige nu ind i den bedste sæson hvad angår danske råvarer, og det vil man i høj grad kunne mærke i køkkenet hos Replik,” forklarer Adam Aamann.

Aamanns PR Foto

Udendørs-bar og smørrebrødsklassikere

Til dem der er tilbage i hamsterhjulet og savner ferien, kan sommerstemningen forlænges på Repliks udendørsbar, som har åben allerede nu.

Baren serverer f.eks. kold rosé, cocktails lavet på urter og Aamanns hjemmelavede snapse, og har, udover frokost- og aftenmenuen, en enkel barmenu med blandt andet hjemmelavet charcuteri, surdejsbrød, kvalitetskonserves og danske oste.

Replik åbner desuden med et større glaskort med både natur, biodynamiske og økologiske vine samt et større udvalg af øl fra lokale bryggerier.

Gæster vil også kunne finde et stramt kurateret udvalg af Aamanns smørrebrødsklassikere, og til frokost vil man desuden finde et Aamanns særlige ”sildekort”.

Her er der ingen sild druknet i karrysalat, men gæster vil i stedet opleve, at silden får den fulde opmærksomhed.

Aftenerne på Replik starter allerede kl 17.00 således at teatrets gæster får mulighed for en gastronomisk oplevelse i ro og mag inden forestillingerne starter.

Restauranten vil være åben for både frokost og aften med à la carte og skiftende tavlemenu.