Kebab-hit er kommet til byen: Endelig kan du få ægte Berlin-döner i København
Får du også daglige abstinenser efter en ægte döner kebab, når du har besøgt Berlin, så er der (endelig) gode nyheder.
København har nemlig fået sin helt egen döner biks, der laver din kebab præcis, som den skal være.
Sæt straks kurs mod Vesterbro!
Fladbrød med det hele
En-de-lig (!) kan man få en ægte Berlin-döner i København.
Nærmere bestemt på Sundevedsgade på Vesterbro.
Her er Berlin Döner Kopenhagen åbnet, og de laver sprødt og dampende fladbrød smurt med kräuter,- knoblauch eller scharfdressing pakket med fine skiver af det helt rigtige letmarinerede kalvekød og dertil frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg.
Helt som på Kreuzberg.
Deres opskrift er faktisk udviklet helt tilbage i 1972 i Berlin (naturligvis) af den tyrkiskfødte migrantarbejder og maskinmontør, Kadir Nurman.
Han var indvandret til Tyskland som 26-årig i 1960 og blev som mange af sine landsmænd fyret fra sin industriarbejdsplads under en lavkonjunktur.
I stedet for at vende hjem begyndte han at eksperimentere med tysk-tyrkisk fusionsgastronomi, som vi i dag kender som döner kebab.
De første mange år blev de dejlige dönere i fladbrød primært spist af folk i den tyrkiske minoritet, men i 80’erne fik også tyskerne appetit for den krydrede mad.
I dag er döner kebab en af de mest populære spise i Tyskland.
En döner kebab på Vesterbro koster 60 kr., og du kan få den alle ugens dage fra kl. 12.
Hvad: Berlin Döner Kopenhagen
Hvor: Sundevedsgade 38, 1751 København V
Hvornår: Åben hver dag fra kl. 12-20
Hvor meget: 60 kr.