Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ægte bondegårdsidyl i Kbh’s baghave: På Seerupgaard kan du klappe lam, smage pollen og bage snobrød

Af Rasmus Kramer Schou
Seerupgård PR Foto
Seerupgård PR Foto

Man glemmer det nogle gange herinde på stenbroen i København.

Men lige rundt hjørnet har vi faktisk ægte bondegårdsidyl.

I weekenden 31. august og 1. september inviterer Seerupgaard i Dragør til Økologisk Høstmarked. Der er 13 kilometer på cykel fra Tivoli.

Her kan du sammen med familien komme helt tæt på sæsonens friske øko-råvarer, hilse på gårdens dyr og møde Marc og Neel Seerup (Neel er 19. generations Amagerbonde).

De driver en økologisk gård fuld af oplevelser, summende bier, kløvermarker og sæsonens friske økologiske grøntsager. De leverer en del råvarer til Københavns bedste restauranter.

En af deres gartnere er faktisk Jeanette Hermann Rasmussen, tidligere souschef på den vilde gourmetrestaurant Alchemist, som har bytter køkkenet ud med bondegården.

Læs også: Nyt på Østerbro: Håndboldspiller og veganer-stjerne åbner street food joint

Seerupgård PR Foto

Kaninunger og snobrød
Her kan man blandt andet fodre de små lam og kalve, smagninger af gårdens egen honning, besøg ved bistaderne.

Du kan også rulle dit eget bivoks lys, smide dig i høet, bage snobrød, komme med på rundvisninger og selv høste nogle af de mange friske, sprøde økologiske grøntsager.

Spis samtidig en lækker frokost, der kan nydes med øko-øl og vin og smag på pollen, som bliver det næste økologiske hit.

Værtsparret står begge dage klar til at fortælle alt om gården, økologi og livet som økologisk landmand.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

83 landmænd over hele landet åbner
“Vi holder Økologisk Høstmarked, fordi vi gerne vil give folk mulighed for at komme ud og opleve, hvordan livet og hverdagen på en økologisk gård er,” siger gårdejer, Neel Seerup Hansen.

“Vi har sørget for, at aktiviteterne er planlagt så alle aldre kan få et indblik i, hvordan en økologisk fødevareproduktion foregår.”

Der er 83 økologiske landmænd over hele landet, der  åbner stalddørene og inviterer danskerne til at se, hvor dyrene bor, og hvor de økologiske gulerødder, æbler, bøffer, æg og havregryn kommer fra.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Økologisk Høstmarked på Seerupgaard
Hvor: Fælledvej 120, Dragør
Hvornår: I weekenden 31. august og 1. september kl. 10-16
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere her

Del artikel

Andre læser også