MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Airfryeren – køkkenets nye superhelt

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret 

Har du hørt om eller overvejet at investere i en airfryer? En airfryer er en lille elektrisk varmluftsovn, hvor du tilbereder maden i en lille kurv ved varmluft. Der findes flere fordele ved en airfryer samtidig med, du kan lave mange forskellige retter i den. Læs med her og bliv klogere på airfryeren. 

Fordele ved en airfryer

Først og fremmest vil det være en god ide, at finde en guide til den bedste airfryer. Der findes flere gode grunde til at investere i en airfryer, også kaldt en varmluftsfrituregryde. 

Friturestegt mad behøver ikke betyde mange kalorier og store mængder af olie. Med en airfryer kan du nemlig få sprøde resultater med kun en lille smule olie. Du vil altså få en sundere tilberedning end ved en klassisk friturestegning. Desuden vil der være en kortere tilberedningstid, end der vil ved en traditionel varmluftsovn. Dette vil for mange være en fordel i en travl hverdag, hvor man måske ikke har overskud til at bruge lang tid på madlavningen. Endnu en tidsbesparende faktor ved en airfryer er, at den er nem at rengøre, og den arbejder i et lukket miljø, så olien ikke ender på køkkenbordet og væggene. 

Opskrifter til airfryer

Mange forbinder en airfryer med lækre sprøde pommes frites. Dog er der flere forskellige opskrifter, du kan afprøve i airfryeren. Med en airfryer kan man både friturestege, grille og bage. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke ting du kan lave i en airfryer. Nemlig alt fra morgenmad, delikate middage og snacks til desserter. Du kan for eksempel lave grillet fisk, helstegt kylling og bagte grøntsager. Du kan også lave brunch med din airfryer. Både scramble eggs og bacon kan nemlig tilberedes i airfryeren. 

Tips og tricks til airfryer

Der findes flere forskellige tips og tricks til airfryer. Først og fremmest er det vigtigt, at du finder det rigtige sted i køkkenet til din airfryer. Den skal stå på en plan overflade, der kan tåle varme. Desuden skal du huske at bruge ovnfaste forme og fade, da det fungerer ligesom en ovn. Du kan altså også sagtens anvende bagepapir. Det kan være en god idé at komme vand i bunden på din airfryer, så du undgår brændte rester i bunden af beholderen. Desuden skal du også vende de fleste retter halvvejs i tilberedningen dels for at undgå de brænder på, men også for at brune begge sider af retten. Det er også bedst, hvis man undgår at overfylde sin airfryer kurv.

Del artikel

Andre læser også