Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aktiehandel – sådan gør du

Af Annoncør

At handle med aktier kan være en spændende og indbringende forretning, hvis man sætter sig godt ind i det. Selvom det kan være overvældende, er det også muligt at starte i det små, så man langsomt lærer at begå sig.

Der findes rigtig mange forskellige online investeringsplatforme, hvis man ønsker fleksibilitet til at handle med aktier, når det passer en bedst. Læs mere her for at høre om NORD.investments erfaringer, som er forholdsvist enkle at forholde sig til. Der findes naturligvis også mere komplekse platforme, hvis du alelrede har lidt erfaring.

Aktier – en introduktion

En aktie er en andel i et selskab, og når man køber en aktie, så bliver man medejer af selskabet. Det betyder også, at man har ret til at deltage i generalforsamlingen, hvor der blandt andet bliver taget beslutninger om selskabets fremtid. Derudover får man også udbytte af selskabet. Det er en sum penge som udgangspunkt ud fra det overskud som selskabet har haft det pågældende år. Endelig kan man også sælge sin aktie igen, hvis man gerne vil have pengene ud igen. Dog skal man være opmærksom på, at aktier ikke altid stiger i værdi – de kan sagtens falde i værdi, og dermed kan man miste penge på investeringen. Aktier er dog typisk set som en mere risikofyldt investering end for eksempel obligationer. 

Hvor lang tid skal man normalt vente, før man tjener penge på sine aktier?

Hvis man overvejer NORD.investments erfaringer, behøver man ikke at eje aktier særlig længe, før man vil kunne se et vist overskud. Der er dog ikke noget klart svar på, hvor lang tid man skal vente, før man tjener penge på sine aktier. Det afhænger af en række forskellige faktorer, herunder hvilken type aktier man har investeret i, og hvordan markedet udvikler sig. Nogle gange kan det være en fordel at vente lidt længere tid med at sælge sine aktier, da man derved kan opnå en bedre pris for dem.

Er der nogen risiko forbundet med at investere i aktier?

Der er altid en risiko forbundet med at investere i aktier, da kurserne på aktier kan stige og falde. Ulemperne ved investering i aktier er netop forårsaget af kursfald. Falder kurserne kan man nemlig risikere at miste penge på sin investering.

For at minimere risikoen ved at investere i aktier, kan man med fordel lytte til andres gode råd – NORD.investments erfaringer kan være et sted at starte. Men det anbefales at konsultere mange forskellige rådgivere, før man starter sit investeringseventyr.

Del artikel

Andre læser også