Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Schou
Foto: Rasmus Schou

Alchemist kommer til at sætte helt nye standarder for, hvad mad kan være. Kom med inden for lige her.

Sæt kryds i kalenderen, der sker noget magisk.

Ude på Refshaleøen har de nemlig længe gået og puslet med noget.

Tilbage i august 2016 kom køkkenchef Rasmus Munk til denne artikels forfatter i fortrolighed.

Han havde noget, han gerne lige ville snakke igennem.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Den unge køkkenchef havde relativt kort tid inden sparket døren ind til den københavnske restaurationsbranche, da han åbnede det gastronomiske oplevelsesunivers Alchemist på Århusgade, Østerbro.

En menu med 45 vildt kreative og iscenesatte retter havde med et fingerknips gjort ham til morgendagens nye stjerne.

Jeg var fuldkommen blæst bagover, da jeg smagte hans mad første gang, og nu sad han her foran mig, og fik mig til at tabe kæben endnu en gang – men af en lidt anden grund.

“Jeg vil lukke Alchemist,” erklærede han.

“Undskyld, hvad?”

Rasmus Munk
Foto: Søren Gammelmark

Skulle tages til næste niveau

Rasmus Munk var kun lige begyndt på sit kulinariske svendestykke, og nu ville han lukke den igen.

Hvad pokker skete der?

“Alchemist skal lukkes,” gentog han.

Læs også: Toplækkert: Danmarks mindste gourmet-restaurant hitter i Nyhavn

”Nu har jeg set, det kunne lade sig gøre, og det er tid til, vi tager det til næste niveau. Alchemist skal vokse, den skal følges helt til dørs.

Det, jeg har drømt om, siden jeg blev uddannet som kok, bliver muligt nu,” forklarede han og viste mig nogle interimistiske arkitekttegninger.

Drømmenes byggeplads

I dag, over to år efter dét møde, så jeg resultatet af de tegninger, da vi gik rundt på en byggeplads under den skinnende novembersol.

Igen tabte jeg kæben.

Det er åbenbart sådan noget, Rasmus Munk gør ved mig – og mange andre.

Jeg har aldrig set noget lignende. Gentager: aldrig, aldrig, aldrig.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Munkens drøm er så tæt på sit mål som nogensinde.

40 arbejdsmænd pukler lige nu for at nå helt i mål med den nye Alchemist – håbet er at åbne inden for tre måneder.

Og hvad bliver det så for noget?

Foto: Søren Gammelmark

Det bliver verdens vildeste restaurant

Netop dét spørgsmål har jeg grublet meget over de sidste to år. Og svaret er ligeså indlysende, som det er sindssygt:

Det bliver verdens vildeste restaurant. Punktum.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

En restaurant, der igen får de største internationale medier til at vende blikket mod København. En restaurant, der rykker alle grænser for, hvad vi troede, et restaurantbesøg kunne være.

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op med noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: 10 i toppen: Her er de bedste gourmetrestauranter i København

Lars kommer til middag

Kort efter ‘den gamle’ Alchemist åbnede, skrev forretningsmanden Lars Seier nemlig på Facebook, at ”ham Rasmus Munk, han vidste ikke, hvad han havde gang i.”

Lars Seier havde nemlig læst et interview med Rasmus, hvor kokken stillede spørgsmålstegn ved, om det egentlig altid var godt at have investorer med ind over restauranter.

Læs også: Guldgrillen bader i sovs: Hvor meget brun sovs kan du drikke på tid?

Det viste sig, de havde misforstået hinanden lidt, de skrev frem og tilbage over Facebook, og et par uger efter troppede Lars Seier så op i Århusgade for selv at teste, om han nu kunne lave mad.

Ham den unge, påståelige knøs.

“Der vidste jeg godt, at jeg på en måde skulle bevise mit værd og forklare min tilgang til mad,” forklarer Munken.

Seier betalte, takkede for maden og gik hjem og skrev en besked til den unge køkkenchef.

“Hvis der nogensinde skal mere kul på din restaurant, så ring lige til mig først,” stod der.

“Jeg tjente jo 15.000 kr. om måneden og sov på en luftmadras nede i restauranten, så jeg tænkte, at en kop kaffe jo aldrig kunne skade. Mødet var endda på d’Angleterre, så jeg takkede ja,” husker han tilbage.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Lars Seier spillede rolle i Geraniums tre Michelin-stjerner

For dem, der ikke kender Lars Seiers interesse for mad, kan det nævnes, at den må siges at være stor.

Han er investor i Geranium og har nok sin andel af, at de nåede de magiske tre Michelin-stjerner, som den første danske restaurant nogensinde.

Lars Seier spiser også rigtig meget ude og havde en grundholdning om, at meget var det samme. Samme tasting-menuer, samme oplevelser, sådan helt generelt. Men ikke, da han var nede hos Alchemist.

Dårligste præsentation nogensinde

Rasmus Munk blev ført op til Lars’ d’Angleterre suite.

“Jeg havde jo virkelig forberedt mig og tegnet sådan en helt vildt kitschet powerpointpræsentation, der forklarede om mine drømme for restauranten.

Det var sgu nok den dårligste præsentation, han nogensinde har set.”

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Men Lars Seier kunne lide, hvad han hørte og sendte Rasmus hjem med en opgave: find ud af, hvor meget det cirka kommer til at koste.

Køkkenchefen vendte tilbage med et tocifret millionbeløb. Lars Seier kiggede på det, kiggede op, og sagde ja.

Forsinket, men næsten i mål

Nu står vi her. I et byggerod. For som alle andre store projekter, så bliver ting forsinkede – og lidt dyrere.

“Ja, vi er nok gået lidt over, ligesom alle andre store byggeprojekter,” fortæller Rasmus Munk.

Det er populært at sige, der ikke bliver gået på kompromis, men hos Alchemist, har de ord aldrig været mere sande.

Så selvfølgelig har de hevet Danmarks dygtigste restaurantmanager ind i form af Jacob Brink Lauridsen, og han har været vidne til detaljegraden i byggeriet.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

“Vi går rundt ude i prep-køkkenet (der hvor kokke gør klar red.), og Rasmus opdager et rør bag en maskine, som står gemt helt ovre i hjørnet. Det flugter ikke. Ingen kommer nogensinde til at se det her, det er helt ligegyldigt, men Rasmus får en håndværker til at rette det.”

Rasmus Munk bryder ind: “Man kan jo ligeså godt gøre det ordentligt fra starten. Vi skal gå herude i rigtig mange år, så hvis man bliver irriteret nu, så gør jeg det nok også om 20 år.”

2200 kvadratmeter med 22 meter til loftet

Lidt tal: Alchemist råder over 2.200 kvadratmeter, der er 22 meter til loftet.  Blandt andet pga. en vinkælder med over 10.000 flasker i.

Der er fire forskellige køkkener, og adskillige rum man som gæst bliver ført igennem af de 30 kokke og 20 tjenere.

Hvis man da er heldig at få bord.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Der er plads til 40 spisende gæster hver aften. Prisen er ikke fastlagt endnu, men på den gamle stod menu og drikkevarer i 2.500 kr.

Menuen er fastlagt og består af 50 serveringer.

“De fleste retter er jo mere fingerhapser, eller måske en duft, eller noget der forsvinder i munden. 50 lyder af meget, og ja, man bliver mæt, men det er ikke overdrevet,” siger Rasmus Munk og forklarer, at drømmen er mere end bare en restaurant.

“Vi vil simpelthen gerne sætte en dagsorden ved hjælp af gastronomi og kunst. Vi vil gerne have folk til at tænke og tage stilling til mere end bare mad,” fortæller han.

Læs også: Guide: Her er 5 af bedste caféer på Frederiksberg

Ligesom han gjorde i den gamle Alchemist, hvor en af retterne var serveret i et hjerte og fik sprøjtet ‘blodsauce’ ud over fra et drop som på hospitaler.

Samtidig blev der lagt en folder om organdonation. Værsgo at spis. Og tænk.

Fantastiske faciliteter

De kreative kulinariske drømme får frit spil hos den nye Alchemist.

Rasmus Munk er som et kokkebarn, der er blevet sluppet løs i en slikbutik.

Stedets udsugning er ligeså stor, som den i køkkenet på Bispebjerg Hospital.

Deres køle- og fryserum er større end hele køkkenet i de gamle lokaler. De har købt særlig sofistikerede maskiner fra kemiindustrien, som andre kun kan drømme om.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

De nye muligheder giver også ambitioner.

“Vi skal gøre vores bedste inden for begrænsningen af vores talent og så se, hvor langt vi kan drive det,” forklarer køkkenchefen.

Det er tydeligt.

Både Rasmus Munk og Jacob Brink prøver at underspille det hele. Den går ikke, for hvis ikke de vil sige det, så vil jeg:

Alchemist bliver verdens vildeste restaurant.

Og migogkbh.dk skal nok følge dem tæt.

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Vores nyhedsbrev er først med de bedste historier som denne her – tilmeld dig her

Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Bakken holder igen i år åbent op til jul. Foto: PR
Bakken holder igen i år åbent op til jul. Foto: PR

I Danmark kan vi prale af at have verdens ældste forlystelsespark.

Bakken i Dyrehaven nord for København åbnede helt tilbage i 1583 og må med sine 436 år således siges at være en ældre dame.

Men på trods af de mange år på bagen, er det i år kun anden gang nogensinde, at Bakken holder åbent til jul.

I 2018 fik Bakken nemlig for første gang tilladelse til at udvide åbningstiderne, så det ikke kun var muligt at prøve den gamle rutsjebane fra 1932 eller hoppe om bord på Hestekarrusellen fra 1800-tallet i sommersæsonen – det kunne pludselig også lade sig gøre i efterårsferien og op til jul.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Togtur og Ørkenens Sønner

Fredag 22. november begynder årets julesæson på Bakken, og herefter kan du fem weekender i træk julehygge til den helt store guldmedalje med nisser, julegodter og masser af underholdning i den gamle forlystelsespark.

Alle weekenderne byder på løjer og aktiviteter i massevis, og der er noget for såvel store som små.

Foto: PR

Lørdag 23. november kører Nordsjællands Veterantog fra Københavns Hovedbanegård til Klampenborg Station, lige ved siden af Bakken, fyldt med julemænd og Bakken-gæster i julehumør. Vil du køre med, kan du sikre dig en billet her.

I Cirkusrevyens telt underholder Ørkenens Sønner med det helt nye show “En fez i en hornlygte” til og med 21. december, og slentrer man en tur rundt i Bakkens hyggelige gader, kan man besøge i alt 25 juleboder med pynt, søde sager og meget mere.

Læs også: Kommer flere steder i København: Her kan du besøge Cola Colas ikoniske julelastbil

Korsbæk juler også

Bakkens mange beværtninger holder selvfølgelig åbent, så du kan slå dig ned og smovse æbleskiver eller nyde en kold julebajer, og en lang række af forlystelserne vil være åbne.

I Korsbæk jules der også, og her kan du blandt andet komme til julekagebord på Katrines Gaard og blive forkælet med boller, kager, æbleskiver, gløgg, kaffe, te og varm chokolade.

Har man sagt Bakken, må man også sige Pjerrot, og traditionen tro er den hvidklædte herre at finde ved sit lille grønne hus på alle åbningsdagene, hvor han står klar til at underholde de mindste. Man kan desuden være heldig at rende ind i julemanden, når man begiver sig rundt på Bakken i juletiden.

Åbningstiderne er fredag klokken 14-21, lørdag klokken 12-21 og søndag klokken 12-19.

Entréen er som altid gratis, og turbånd fås til nedsat pris i juleperioden.

Læs mere om jul på Bakken her.

Hvad: Jul på Bakken
Hvor: Bakken, Dyrehavevej 62, Klampenborg
Hvornår: 22. november til 22. december 2019

Læs også: Swarowski-juletræ og premiere på ny rutsjebane: Største jul i Tivoli nogensinde

Overset luksus: Scandic Sluseholmen er både kontrastfyldt og charmerende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen
Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Sluseholmen – Københavns moderne kanalby – er et område fyldt med stemning.

Scandic Sluseholmen ligger lige mellem det moderne, arkitektoniske København og en gammel, hyggelig lystbådhavn.

Juniorsuiten har en fantastisk udsigt til denne kontrast.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Til den ene side er der kig ind til den moderne storby, hvor sluserne leder tankerne hen på Venedig.

På den anden side er lystbådhavnen, der med sine små både hurtigt frembringer feriestemningen og minderne om ferier ved havet.

Du kan faktisk være så heldig at vinde en overnatning i juniorsuiten, da vi har en konkurrence, i denne uge, om en overnatning for to personer inkl. den populære morgenmadsbuffet.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Moderne design og en afslappet atmosfære hvor alle føler sig velkomne
Scandic Sluseholmen er nyrenoveret og farverigt og ligger kun 5 km fra centrum af København.

Hos Scandic handler den gode hoteloplevelse helt enkelt om at give dig en bedre service, en bedre søvn og en bedre start på dagen, så du tager videre med en god fornemmelse og får lyst til at komme tilbage.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Bæredygtighed som hovedingrediens

Scandic har arbejdet med bæredygtighed i mere end 25 år og er i dag Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde.

Køkkenet på Scandic Sluseholmen har rødder i det nordiske, og er en moderne restaurant med respekt for de gode råvarer.

Alle retterne er tilberedt af sæsonens råvarer.

Helt eksklusivt kan du også nyde lækkert oksekød fra dansk fritgående Angus her.

Når vejret tillader det kan både mad og drikke nydes på den hyggelige udendørs terrasse.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Uformel stemning i stilfulde omgivelser

Der er også mulighed for at besøge baren og opleve en helt anden stemning.

Her serveres der alt fra kolde øl på fad til dampende te og knasende nødder, mens der på storskærms-TV vises de største sportsbegivenheder.

Du kan også teste dine evner ved billardbordet, inden dagen måske sluttes af med et velfortjent boblebad på hotellets øverste etage.

Herfra er der en enestående udsigt over marinaen og den smukkeste natur.

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Den bedste start på dagen

Når du vågner efter en dejlig nattesøvn er det tid til at få fornyet energi.

Måske starter du dagen i fitnessrummet for derefter at gå ned til den populære morgenbuffet.

Uanset hvordan du vælger at starte dagen, så venter morgenbuffeten på dig. Den er fyldt med økologi og lækkerier, som giver en god mavefornemmelse.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Havnebad og smuk natur i baghaven

Når du bor på Scandic Sluseholmen, bor du helt tæt på naturen. Bogstaveligt talt.

Hvad med en forfriskende dukkert i Havnebadet Sluseholmen – endda hele året hvis du er vinterbader? Eller en løbetur i den smukke Sydhavnstippen?

Hvis tempoet skal være stille og roligt, er der masser af muligheder for gåture langs vandet der omkranser hotellet.

Måske har du og din ledsager blot lyst til at sidde i lystbådehavnen og nyde den rolige klukken af vandet mod molen i timevis.

Læs også: Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Uanset hvordan du vælger at bruge din tid på Scandic Sluseholmen, så vil du blive ladet op med ny energi og et fornyet syn på Sluseholmen – det kontrastfyldte og charmerende område, der har så meget at byde på.

Måske vinder du konkurrencen, så du kan opleve stemningen fra det allerbedste sted – juniorsuiten – hvor udsigten er smukkest om aftenen, hvor lysene spejler sig som små stjerner i vandet. 

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Scandic Sluseholmen
Hvor: Molestien 11
Hvordan: Læs mere her

Julefrokost i København: Vores bud på gode julefrokoster i byen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Diningsix
Foto: Diningsix

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen. 

Julen er lige om hjørnet, og det betyder tid til julefrokost med venner, familie eller kolleger.

København byder på mange lækre julemenuer. Vi har plukket 10 gode bud på en rigtig god julefrokost.

Aamanns

Julens bedste smørrebrød er også økologisk

Aamanns Etablissement er Østerbros måske hyggelige frokostrestaurant.

Her har Adam Aamann i over 10 år serveret smørrebrød af højeste kvalitet, og restauranten er ikke overraskende anbefalet i Michelinguiden.

Maden kan man med andre ord ikke sætte en finger på og sammenlagt med den intime restaurants kun 35 pladser, er dette en julefrokostfavorit, som hurtigt melder alt booket.

I år server de en 6 retters julemenu til frokost og en både 4- og 6-retters juleinspireret menu til aften, for selvom Aamannns Etablissement normalt kun holder åbent til frokost, kalder juletiden på udvidede åbningstider.

Skulle I gå forgæves, er der dog ingen alarm.

Naboen på Øster Farimagsgade 10 er nemlig Aamanns smørrebrødsdeli, hvor du både kan nyde maden i det lille spiseri eller – som navnet også antyder – tage det gode smørrebrød med hjem.

Her tilbereder de både en julefavoritmenu med 3 stykker smørrebrød og risalamande og en julebuffet med 7 retter og en håndfuld lækre tilvalg.

Fik vi nævnt at både Aamanns Etablissement og Aamanns Deli & Take Away begge har Det Økologiske Spisemærke i sølv?

Her får du altså byens måske bedste, men helst sikkert også mest bæredygtige smørrebrød – og det får vores grønne julehjerter til at banke lidt hurtigere.

Hvor: Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø
Hvordan: Se menu og bestil her

Krogs Fiskerestaurant

I 1910 øjnede Christian Krog(h) muligheden og åbnede en fiskerestaurant på Gammel Strand.

Derfor er Krog’s Fiskerestaurant også en af Københavns ældste og ihvertfald også smukkeste restauranter.

Krogs, som det hedder i folkemunde, er ikke kun gamle i gårde, de er i den grad også fulgt med tiden og byder indenfor til en ægte klassisk julemenu med høj standard.

Krogs byder indenfor til følgende: 
3 slags sild
Kryddersild – Karrysild – Stegt sild

Hjemmerøget islandsk laks

Smørstegt fiskedelle

Håndpillede rejer & smilende øko-æg

Brød & smør

Ris a la mande med kirsebærsauce

Pris: 395 kr.

…Den lille ekstra omgang

Meunierestegt rødspættefilet
& confiteret andelår
+145,- pr person
Ost
+65,- pr person
Kaffe/the & julebag
+95,-

Stort udvalg i snaps

Hvor: Gammel Strand 38, 1202 København K
Hvordan: Se menu og bestil her

Pilekælderen

København byder på mange klassiske frokostrestauranter og her er Pilekælderen bestemt en af perlerne.
Julefrokost anno 2019 hos Pilekælderen byder dig på følgende herligheder – som selvfølgelig er hjemmelavede.
Christiansøpigens sild med dildcreme, løg, kapers, peberrod.
Karrysild med æg, løg og kapers.
Hjemmegravet laks med rævesauce og urter.
Pandestegt Rødspættefilet med grov remoulade og citron.
Ribbensteg med Pilekælderens rødkål og surt.
Julepostej med bacon og svampe og syltede agurker.
Berberi And med syltede tyttebær.
Julemedister med grov sennep.
To slags Økologiske oste med behørig garniture
Risalamande med Polynesisk Vanilje og kirsebærsauce.
Julefrokosten kan nydes fra mandag til søndag. Aften åbent torsdag, fredag og lørdag. Selskaber op til 50 personer.
Pris: Menu 425 kr,  inklusiv fri bar: 995. (Alm. Fadøl, luksus fadøl, snaps, spiritus, drinks, vin, sodavand, avec, portvin, cognac, baileys, kaffe m.m.)

 

Hvor: Pilestræde 48, 1112 København K

Hvordan: Se menu og bestil her

Foto: Pia Simms

Vingaarden

Har du udsigt til masser af klassisk julemad og søger et godt alternativ til den klassiske julemenu, så anbefaler vi klart Restaurant Vingaarden.
Vingaarden byder indenfor i fantastiske rammer til en julemenu ala ægte italiensk mama med en 7 retters tasting menu som består af:
4 antipasti
Primo
Pizza
Dolce
Pris: 345 kr
Du kan udover ægte italiensk stemning og mad også glæde dig til at nyde støvlelandets fineste dråber i den spritnye vinbar.
Hvor: Vingaardsstræde 21, 1070 København K
Hvordan: Se menu og bestil her

Christianhavns Færgecafe

Færgecaféen er ikke en dansk smørrebrødsrestaurant som andre.

Nok anvender kokken Erik Frandsen friske råvarer i sæson og serverer danske klassikere som veltillavet smørrebrød, hvor alt er lavet fra bunden, fra de syltede rødbeder til de flere end 30 hjemmelavede snapse.

Men her begynder Færgecaféen at skille sig lidt ud.

For Erik, indehaver, kok og selvudnævnt Skipper, er ikke bare restauratør.

Han er snapse- og hyggeentusiast udover det sædvanlige, han brygger snaps på snart sagt alle urter, frugter og nødder, der findes, og han underviser året rundt i en decideret Snapseskole.

Erik har i husets maritime ånd også købt en færge, der fungerer som restaurant og selskabslokale, og han er altid garant for et skævt grin, en ekstra snaps og godt med afslappet selvironi.

På den måde bærer de historiske lokaler på Strandgade 50 stadig ånden fra stedets oprindelige ejer, en sømand og hans kone, der startede hjemmebrænderi, da sømanden ulykkeligvis gik ned med sit skib.

På Færgecaféen er der bindingsværk, lysekroner og plads til både skumsprøjt og snublefødder – og så er der altid en særlig plads til traditioner, hygge og den slags mad, som Vor Mor lavede den.

SILD

Julesild med løg, kapers og dild

Færgecafeens karrysild med skalotteløgscreme, æble og purløg

FISK

Pandestegt fiskefilet med remoulade

Æg og rejer med dild-mayonnaise

Koldrøget laks med syltede agurker og peberrodscreme

KØD

Confit af and med æble og svesker

Flæskesteg med rødkål

Medister med sønderjysk stuvet kål

Tartelet med høns, svampe og spinat

Alt er selvfølgelig inklusiv rugbrød, hvidt brød, smør og fedt

DESSERT

Ris a la mande med kirsebærsauce

Pris: 410 kr , min. 2 personer.

Buvette Nordhavn

God mad, godt selskab og udsigt udover vandet i Københavns Nordhavn, så er rammerne for en hyggelig julefrokost på plads.

Det er præcis hvad der venter, hvis du vælger at din julefrokost skal holdes hos den Paris-inspirerede restaurant Buvette Nordhavn. De byder indenfor til en julemenu bestående af

Frokost:
Velkomstdrink eller alkoholfri drink
3 jule-serveringer
Filteret vand med/uden brus
Rødvin, hvidvin og carlsberg fadøl/juleøl
Kaffe/the
Aften:
Velkomstdrink eller alkoholfri drink til børnene
Snacks
4 jule-serveringer
Filteret vand med/uden brus
Rødvin, hvidvin og carlsberg fadøl/juleøl
Kaffe/the
Pris: Frokost: 675 kr , Aften: 775 kr
Hvor: Göteborg Plads 2, 2150 Nordhavn
Hvordan: Se menu og bestil her

Ravelinen

Hos Ravelinen springer man ikke over hvor gærdet er lavest, heller ikke på omgivelserne.

De byder nemlig på udsigt lige til københavns kanaler og det flotte gamle voldsanlæg. Landlig idyl, kun 300 meter fra Christianhavns Torv.

Ravelinen byder i år indenfor til en ægte dansk julemenu bestående af:

Marinerede sild fra Bornholm med allehånde, kapers og rødløg

Karrysild fra Bornholm med æbler, kapers, rødløg og dild

Fiskefilet af frisk paneret skrubbefilet med hjemmerørt remoulade

Halve blødkogte æg med håndpillede rejer, urte mayonnaise og dild

Lun hjemmelavet kalve leverpostej med bacon og ristede svampe

Slagterens egen jule medister med grov sennep og agurkesalat

Ribbensteg af dansk gris med sprøde svær, syltet rødkål og agurkesalat

Møre franske Berberi andelår med sprød grønkålssalat og tyttebær

Hjemmelavet ris a la mande med kirsebær sovs og sukkerristede mandler

Fra buffet vil det også være muligt at hente dagens friske salat samt udvalg af frisk frugt.

Efter julemaden serveres kaffe/the ved bordet i forbindelse med desserten serveres.

Pris: 650 kr
Hvor: Torvegade 79, 1400 København K
Hvordan: Se menu og bestil her

Selma

Er julefrokost lig med smørrebrød for dig, så er Selma klart et besøg værd.

Den moderne smørrebrødsrestaurant lige ved Torvehallerne har fokus på skandinaviske sæsonråvarer, når de sammensætter de små kunstværker med kulinarisk kirurgisk præcision.

I år byder de indenfor til en moderne julemenu bestående af følgende:

Christiansøpigens sild – Brunet smør, purløg, peberrod, karse, sprødt rugbrød

Æble og løg sild –  Karry, boghvede, blegselleri

Urtesaltet laks fra kvarøy –  Rødbede, brøndkarse, peberrod, kapers, dild

Græskar –  Karl Johan, grønkål, mandler

Braiseret svinebryst –  Æble, sennep, palmekål

And –  Mandarin, lang peber, rosenkål

Ost eller dessert

Ølkortet har 12 forskellige kvalitetsøl på hane, ligesom her er både normal og naturvin at skylle efter med.

Pris: 485 kr

Hvor: Rømersgade 20, 1362 København K
Hvordan: Se menu og bestil her

Nørrebro Bryghus

Til en god julefrokost, hører god øl.

Når du kan få begge dele samme sted, så er jule lykken gjort. Det er lige præcis hvad du kan på Nørrebro Bryghus.

Restauranten er blevet frisket op og køkkenet har hævet den i forvejen høje barre.

Nørrebro Bryghus er med andre ord klar til at byde dig indenfor til julefest. Ja, fest.

I år kombinerer huset nemlig en lækker julemenu med DJ og fest, hver Lørdag i november og december. Julen er ikke kun hjerternes fest, men også din.

Årets julemenu består af en almindelig og en vegansk udgave og ser således ud:

Blomkålssuppe Pocheret torsk, purløg, friteret kapers

Grøntsagsfrikassé Trøffel, jordskokkeskum, brændt hvidløg

Andebryst Selleri, andekroket, tyttebær, Sauce Diable

Portvinsmousse Kirsebær, risalamandeskum, hasselnød

Vegansk

Blomkålssuppe Stegt blomkål, purløg, friteret kapers

Grøntsagsfrikassé Trøffel, jordskokkeskum, brændt hvidløg

Ravioli Svampe, trøffel, kastanje, tomat

Kirsebærmousse Kirsebærsorbet, risalamandeskum, hasselnød

Pris: 350 Kr – tilhørende øl menu ( som vi kraftigt anbefaler ) kan fåes til 200 kr

Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvordan: Se menu og bestil her

 

DiningSix

Skal du holde din julefrokost hjemme og vil du bare gerne koncentrere dig om dine gæster og skabe ægte jule stemning, så kan du vælge at lade alt den lækre julemad komme til dig med julefrokost catering fra DiningSix i København.

Hos DiningSix tilbyder man flere forskellige julemenuer, lige fra det klassiske julebord til overdådige julemenuer inspireret af elementer fra deres populære restaurantkoncepter KöD og Klokken.

Prøv f.eks. den 3-retters ”DiningSix Julemenu”, der starter ud med både hjemmerørt hønsesalat og lune fiskefileter.

Menuens hovedret består af frikadeller, julesteg samt julens klassiske tilbehør.

Til sidst kan du servere en smagfuld ris á la mande med kirsebærsauce og crumble, så du og dine gæster med garanti bliver mætte.

Menuen passer perfekt til de selskaber – venner såvel som familier – der værner om traditioner og gerne vil sikre sig, at alle kommer i rette julestemning.

Pris: 149 kr

Hvordan: Se mere og bestil her