Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Kaffe, kager og hjemmelavet is: Skjult perle på Amager udvider med en specialbutik

Af Mathilde Mågård Hansen
Bagværk og kaffe fra Alice. Snart går de sammen med et andet populært bageri om et fælles sted. Foto PR
Bagværk og kaffe fra Alice. Snart går de sammen med et andet populært bageri om et fælles sted. Foto PR

Skal du drikke din kaffe og spise dine croissanter samme sted som bl.a. René Redzepi fra Noma og Rasmus Munk fra Alchemist, så er det her du skal forbi.

Alice, som ligger på grænsen mellem Christianshavn og Amager, er blevet go-to stedet for mange lokaler, mens de stadig er lidt en skjult perle for størstedelen af københavnerne.

Her er de dybt dedikerede omkring deres håndværk og snart udvider de med en specialbutik med ost, charcuteri og gode naturvine – og et par hyggelige siddepladser.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Foto PR

Opvokset i samme bygning og fortid fra Noma

Historien bag Alice er ultra lokal.

Faktisk så lokal, at Anders Lorenz der står bag Alice, er opvokset i samme bygning fire etager højere oppe og udlært tjener fra Noma, der ligger blot en stenkast derfra.

Lokalerne har været i familiens varetægt de sidste 35 år, hvor faren har drevet kiosk.

Først blev baglokalet inddraget til isbutik, kaffebar og bageri og snart bliver hele den tidligere kiosk omdannet til specialbutik med kun det bedste inden for ost, charcuteri og naturvine.

Læs også Burgeren du SKAL smage: Noma åbner vin- og burgerbar i næste uge

Foto PR

Fra isbutik til kaffe og croissanter

Anders Lorenz selv har flere års erfaring i branchen, og har altid været yderst detaljeorienteret og dedikeret omkring hans arbejde.

“Jeg har siden jeg var lille spist ualmindelig meget is og altid haft en klar holdning til hvordan det skulle være, så selvfølgelig skulle vi også starte med at lave is. Og så er det bare et utrolig nørdet håndværk, som man virkelig kan gå i dybden med,” forklarer han.

Da vinteren ramte os, faldt københavnernes interesse for is, og de var derfor nødt til at tænke i nye baner.

Anders og resten af holdet bag Alice tror ultimativt på kvalitet frem for kvantitet, og de er heller ikke bange for at udforske nye ting.

De kastede sig derfor over bagværket, og blev ved med at arbejde på det, indtil de stod tilbage med et produkt, der viste det grundig og præcise håndværk, der ligger bag.

“Vi startede ligesom fra bunden af og blev ved med at udvikle på det, indtil vi synes det var godt nok. Vi følger nok ikke de gængse opskrifter, der findes derude, men vi laver det, der fungerer og som smager godt,” fortæller Anders Lorenz.

Resultatet er knivskarpt og har indtil videre trukket både René Redzepi og Rasmus Munk en tur forbi Amager.

De bager alt selv inklusiv isvaflerne (der desuden ikke fås meget bedre!) og kaffen får de fra det svenske, Koppi.

Læs også Klar til mere kø: Hart Bageri lancerer Donut Tirsdag

Foto PR

En samling af små og dedikerede leverandører

Da beslutningen om at udvide Alice blev truffet måtte Anders og resten af holdet indse at – hvor end de gerne ville – så var faciliteterne ikke til at lave deres egen ost eller charcuteri.

De besluttede sig derfor at finde nogle mennesker, der var lige så passionerede om deres produkt som dem selv, og om et par uger kan de altså slå dørene op for deres nye specialbutik.

“Du vil stadig kunne få din kaffe og din croissant eller en is fra ved siden af, men det bliver også muligt at smage lidt god dansk charcuteri og ost fra de bedste producenter inden for deres felt,” fortæller Anders Lorenz om den nye specialbutik.

Charcuteriet kommer fra lokale gårde i Jylland og osten er danske råmælksoste – alle lavet af mennesker, der brænder for deres håndværk.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto PR

Du kan købe det hele med hjem og tage en flaske vin med under armen, men du er også velkommen til at blive hængende og spise det i butikken.

Vil du hellere ud under åbne himmelstrøg, så låner Alice dig også gerne et vinglas med, så du kan nyde sagerne ovre på Christianshavn Vold.

“Vi sælger vinene til butikspriser og holder alle priser så gennemskuelige som overhovedet muligt,” slutter Anders Lorenz.

De nye lokaler åbner inden for et par uger, og inden da kan det anbefales at svinge forbi isbutikken, der har åbent alle dage fra kl. 12-17.

Hvad: Alice udvider
Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S
Hvornår: Åbning af nye lokaler i juni
Hvordan: Følg med i åbningen og meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også