Kaffe, kager og hjemmelavet is: Skjult perle på Amager udvider med en specialbutik

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Skal du drikke din kaffe og spise dine croissanter samme sted som bl.a. René Redzepi fra Noma og Rasmus Munk fra Alchemist, så er det her du skal forbi.

Alice, som ligger på grænsen mellem Christianshavn og Amager, er blevet go-to stedet for mange lokaler, mens de stadig er lidt en skjult perle for størstedelen af københavnerne.

Her er de dybt dedikerede omkring deres håndværk og snart udvider de med en specialbutik med ost, charcuteri og gode naturvine – og et par hyggelige siddepladser.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Foto PR

Opvokset i samme bygning og fortid fra Noma

Historien bag Alice er ultra lokal.

Faktisk så lokal, at Anders Lorenz der står bag Alice, er opvokset i samme bygning fire etager højere oppe og udlært tjener fra Noma, der ligger blot en stenkast derfra.

Lokalerne har været i familiens varetægt de sidste 35 år, hvor faren har drevet kiosk.

Først blev baglokalet inddraget til isbutik, kaffebar og bageri og snart bliver hele den tidligere kiosk omdannet til specialbutik med kun det bedste inden for ost, charcuteri og naturvine.

Læs også Burgeren du SKAL smage: Noma åbner vin- og burgerbar i næste uge

Foto PR

Fra isbutik til kaffe og croissanter

Anders Lorenz selv har flere års erfaring i branchen, og har altid været yderst detaljeorienteret og dedikeret omkring hans arbejde.

“Jeg har siden jeg var lille spist ualmindelig meget is og altid haft en klar holdning til hvordan det skulle være, så selvfølgelig skulle vi også starte med at lave is. Og så er det bare et utrolig nørdet håndværk, som man virkelig kan gå i dybden med,” forklarer han.

Da vinteren ramte os, faldt københavnernes interesse for is, og de var derfor nødt til at tænke i nye baner.

Anders og resten af holdet bag Alice tror ultimativt på kvalitet frem for kvantitet, og de er heller ikke bange for at udforske nye ting.

De kastede sig derfor over bagværket, og blev ved med at arbejde på det, indtil de stod tilbage med et produkt, der viste det grundig og præcise håndværk, der ligger bag.

“Vi startede ligesom fra bunden af og blev ved med at udvikle på det, indtil vi synes det var godt nok. Vi følger nok ikke de gængse opskrifter, der findes derude, men vi laver det, der fungerer og som smager godt,” fortæller Anders Lorenz.

Resultatet er knivskarpt og har indtil videre trukket både René Redzepi og Rasmus Munk en tur forbi Amager.

De bager alt selv inklusiv isvaflerne (der desuden ikke fås meget bedre!) og kaffen får de fra det svenske, Koppi.

Læs også Klar til mere kø: Hart Bageri lancerer Donut Tirsdag

Foto PR

En samling af små og dedikerede leverandører

Da beslutningen om at udvide Alice blev truffet måtte Anders og resten af holdet indse at – hvor end de gerne ville – så var faciliteterne ikke til at lave deres egen ost eller charcuteri.

De besluttede sig derfor at finde nogle mennesker, der var lige så passionerede om deres produkt som dem selv, og om et par uger kan de altså slå dørene op for deres nye specialbutik.

“Du vil stadig kunne få din kaffe og din croissant eller en is fra ved siden af, men det bliver også muligt at smage lidt god dansk charcuteri og ost fra de bedste producenter inden for deres felt,” fortæller Anders Lorenz om den nye specialbutik.

Charcuteriet kommer fra lokale gårde i Jylland og osten er danske råmælksoste – alle lavet af mennesker, der brænder for deres håndværk.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto PR

Du kan købe det hele med hjem og tage en flaske vin med under armen, men du er også velkommen til at blive hængende og spise det i butikken.

Vil du hellere ud under åbne himmelstrøg, så låner Alice dig også gerne et vinglas med, så du kan nyde sagerne ovre på Christianshavn Vold.

“Vi sælger vinene til butikspriser og holder alle priser så gennemskuelige som overhovedet muligt,” slutter Anders Lorenz.

De nye lokaler åbner inden for et par uger, og inden da kan det anbefales at svinge forbi isbutikken, der har åbent alle dage fra kl. 12-17.

Hvad: Alice udvider
Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S
Hvornår: Åbning af nye lokaler i juni
Hvordan: Følg med i åbningen og meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram