MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Alle ville se Kongen: Københavnere strømmede til åbning af nye metrostationer

Af André Bentsen
Et lille klip, og så var der stor fest. Foto: Thomas Heie Nielsen
Et lille klip, og så var der stor fest. Foto: Thomas Heie Nielsen

Hvis du vil gøre indtryk på københavnerne i Sydhavnen kan du gøre én af flere ting.

Du kan blandt andet, som toastmasteren på scenen på Mozarts Plads, tage en BK Frem-trøje på under din blazer, når du kickstarter festen, eller du kan som overborgmesteren invitere H.M. Kongen med på den første tur op af trappen på den nye metrostation.

Begge strategier virkede lørdag glimrende, da Sydhavnen dannede rammen om den officielle indvielse af de fem nye metrostationer på metrolinjen M4 – og Metroselskabet anslår selv, at 6000 lokale var med til festen.

”Det her er en af de dage, jeg aldrig vil glemme som Københavns overborgmester. For hver ny metrostation løfter vi byen, gør hverdagen nemmere og giver alle mulighed for at komme fra A til B i en af de mest klimavenlige transportformer. Metroen gør byen større og mindre på samme tid. Tillykke til Sydhavnen og til Valby – og til hele København,” siger overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen til Metroselskabet.

Det er altid en god idé at vise FREM-uniformen frem, hvis man vil imponere i Sydhavnen. Foto: Thomas Heie Nielsen

Gavner også Frederiksberg


 Klokken var 12.30, da H.M. Kongen erklærede M4-linjen til Sydhavn og Valby for åben, og passagererne stod klar på stationerne til at tage den første tur.
 
“Forlængelsen af M4 til Sydhavn og Valby vil også gavne Frederiksberg, da det gør det lettere for vores borgere at komme rundt, når byen bindes tættere sammen, og det kollektive tilbud forstærkes. Efter åbningen af de nye metrostationer tager det f.eks. kun 10 minutter at rejse fra Frederiksberg Allé til Enghave Brygge. Det er vigtigt for at skabe en sammenhængende, effektiv og ikke mindst grøn offentlig transport i hele hovedstadsområdet,” siger Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt.
 
Med åbningen føjes stationerne Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og København Syd til hovedstadens samlede metronet og gør det muligt for passagererne at rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og København Syd i Valby.

“Her vil det nye, trafikale knudepunkt, København Syd, gøre det let for passagererne at skifte til bus, regional- og S-tog. Med forlængelsen af M4 til Sydhavn og Valby, vil passagerne dermed få flere nye forbindelser ind og ud af byen, til resten af regionen og landet og på længere sigt ud i Europa,” skriver Metroselskabet.


 
“København Syd Station bliver en af Danmarks travleste stationer, hvor der er mulighed for at skifte mellem Intercitytog, regionale tog, s-tog og nu også metro. Der er togforbindelser i flere etager, og det er et imponerede byggeri, der tilmed er både inden for budgettet og til tiden,” siger transportminister Thomas Danielsen til Metroselskabet.
 
Se flere fotos fra åbningsfesten her: Fotos fra åbning af M4 til Sydhavn og Valby

Del artikel

Andre læser også