MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjemmelavet pasta og store italienske vine: Amager har fået et hemmeligt baggårds-osteria

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Pirlo Instagram
Foto Pirlo Instagram

Folkene bag Toto Vin & Spisebar på Amagerbrogade har åbnet endnu en restaurant.

Denne gang tættere på Amager Strand, hvor Pirlo holder til i en halv hemmelig baggård.

Bag murene gemmer de på hjemmelavet pasta, en lille smule antipasti og ikke mindst nogle af de største italienske vine.

MigogKbh spår stort stamgæstpotentiale med en uformel stemning og god plads til de lokale.

Foto Pirlo Instagram

Det bedste fra Italien

Pirlos køkken vil drage inspiration fra det regionale italienske køkken og er baseret på solidt håndværk, gode råvarer og italienske traditioner.

Der vil på menuen blandt andet være små antipasti, hjemmelavet pasta samt grillet kød og fisk.

Med sig fra Toto tager holdet den intime og lokale stemning samt det åbne køkken med tilhørende spisebar, som der på Pirlo vil være plads til seks spisende gæster ved.

I selve restauranten er der plads til 48 gæster, og der vil foruden et separat lokale til private dining også være omkring 50 pladser i gården, hvor man kan spise og nyde vin på den overdækkede terrasse.

Holdet bag Pirlo tæller Kasper Georg Jensen, Thomas Raae Rasmussen, Jakob Koch Nielsen og Morten Lindegaard Skjold Jensen, der foruden Toto Vin & Spisebar tilsammen har stået bag stederne Salon 39, Holmens Kanal, Brass Monkey, Superbello, Bar Uno og Nordhavn Mikromejeri.

Fra venstre: Morten Lindegaard Skjold Jensen, Kasper Georg Jensen, Jakob Koch Nielsen og Thomas Raae Rasmussen. Foto Jacob Hansen

Vinsamarbejde med Era Ora

Udover det italienske spisekort har Pirlo også et barkort med enkle Italien-inspirerede drinks, et omfangsrigt grappakort med 25 forskellige udgaver af den italienske brændevin fra producenten Marolo, mens vinene leveres eksklusivt fra Era Ora Wine.

Pirlo vil nemlig få en vigtig rolle i projektet med at fortsætte arven fra Era Ora, der vil leve videre gennem sin verdensberømte vinsamling, og Pirlos lokaler ligger i direkte forbindelse med Era Ora Wines nye vinlager.

Samarbejdet indebærer bl.a. at Pirlo udelukkende vil servere vin fra Era Oras prisbelønnede vinsamling og import.

Era Ora åbnede i 1983 og besad i perioden 1997-2019 en stjerne i Michelinguiden.

I sin lange levetid opbyggede Era Ora en imponerende og stor samling af italienske topvine, som tæller op mod 70.000 flasker.

Samlingen tæller en lang række topvine, som har været opbevaret under perfekte forhold, fra Italiens bedst kendte regioner og bedste micro-vinproducenter, og den har gennem årene vundet adskillige udmærkelser og priser, blandt andet fra den italienske vinguide Gambero Rosso.

Manden bag Era Ora Wine, Elvio Milleri, og hans familie, vil sammen med Pirlos restaurantchef og sommelier, Morten Lindegaard Skjold Jensen, løbende udvælge vine fra samlingen til Pirlos vinkort.

Hvad: Pirlo
Hvor: Strandlodsvej 42a, 2300 København S
Hvornår: Åbent tirsdag-lørdag fra kl. 16
Hvor meget: Fire retter for 445 kr.
Hvordan: Book bord her https://pirlovinbar.dk/velkommen-til-pirlo/