MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag den gratis i København: Amass bag ny luksus-is med surdej og saltkaramel

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Amass deler gratis is ud i denne uge. Foto: PR
Amass deler gratis is ud i denne uge. Foto: PR

I denne uge kan du smage en ny is ganske gratis i København, og en af ingredienserne er særdeles usædvanlig.

Restaurant Amass har sammen med bageriet Jalm&B og isproducenten Hansens Is sat sig for at tage kampen op mod madspild, og derfor er 300 kg overskudsbrød blevet til mere end 15.000 ispinde.

I bageriet Jalm&B bages der med surdej, og det resulterer af og til i brød, der overhæver eller bliver for fladt, mens bagværket andre gange bliver for salt eller underbagt.

Normalt ville den slags brød blive kasseret og ende som dyrefoder, men nu er overskudsbrødet i stedet blevet til en iskold sommer-snack.

”Vi er gået sammen om lave isen med et fælles ønske om at ændre vores nuværende fødevaresystem og udnytte kvalitetsråvarer til sidste skive. Ved at dele viden, samarbejde, lidt kokkesnilde, brød i overskud og et åbensindet ismejeri kan en idé blive til et reelt bidrag til nye cirkulære partnerskaber og fødevarer,” siger Martin Marko Hansen, Head of innovation & sustainability hos Jalm&B.

Fælles ønske om innovation og bæredygtighed

Overskudsbrødet er forvandlet til en surdejssirup, der erstatter det sukker, som normalt ville blive brugt til at skabe isen.

Sammen med økologisk mælk fra danske jerseykøer er siruppen eneste smagsgiver i den cremede is, som har en kerne af karamel og er overtrukket med mørk chokolade fra Friis-Holm Chokolade blandet med tørrede brødkrummer.

Man har altså bevaret smagen af surdejsbrød og salt, og det har givet isen navnet Salty Caramel Sourdough.

”Isen er skabt med lige dele fokus på velsmag, håndværk og et ydmygt bidrag til at gøre noget ved madspild. Og ud fra et fælles ønske om innovation og bæredygtighed har vi med overskudsbrød skabt et nyt velsmagende produkt. Og hvem kan ikke lide is?” siger Matt Orlando køkkenchef og ejer af restauranten Amass.

100 gratis is

Salty Caramel Sourdough kan købes i en begrænset periode hos blandt andet Irma og Amass Fried Chicken samt på udvalgte restauranter i København.

Lægger du vejen forbi Amass Fried Chicken onsdag 21. juli, kan du smage isen gratis.

Fra klokken 15 uddeles 100 gratis is efter først-til-mølle.

Læs mere om Amass Fried Chicken her.

Hvad: Gratis is
Hvor: Amass Fried Chicken, Refshalevej 153 – indgang fra haven
Hvornår: 21. juli 2021 kl. 15