Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Fudge Brownie pie
Fudge Brownie pie

Vesterbro, gør klar til pies. American Pie Company åbner ny butik lige op til Thanksgiving – og der er pie til en 10’er.

Den amerikanske pie er selve den gastronomiske grundsten ‘over there’.

Ægte hjemmebagt pie bagt med kærlighed er – for at sige det enkelt – da bomb.

Så da American Pie Company åbnede i Skindergade i 2015 gik der heller ikke mange minutter, før butikkens mange fantastiske pies var blevet et absolut ‘must-eat’ på den københavnske kagescene.

Lørdag d. 24. november er en god kage-dag. Her åbner de nemlig endnu en shop – denne gang på Vesterbrogade 46, det er lige ved Vesterbro Torv.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Der er faktisk soft-opening fra i dag, men de er først officielt helt i mål på lørdag – hvor man kan smage et stykke ‘Pimped Out Pumpkin Pie’ til en flad 10’er mod de normale 45 kr.

Old-school på den fede måde

Indehaver, ærkeamerikanske Erin Chapman samt danske Dorte Prip, indretter den nye pie-shop i ligeså charmerende stil, som den oprindelige.

Det vil sige – ingen pastel eller diner følelse – i stedet har de kastet deres kærlighed på tidsalderen helt tilbage fra 1920-30’erne.

“Lokalet er faktisk ret sjovt, for de var ikke blevet rørt siden de tidlige 80’ere. Så da vi tog loftet ned, opdagede vi endnu et loft. Det tog vi så også ned, og deroppe var der det smukkeste originale stukloft i fire meters højde. Helt perfekt til en pie-shop,” fortæller Erin.

Her er masser af personlig nostalgi og traditionel americana, næsten som at være hjemme hos den amerikanske bedstemor, man desværre aldrig havde.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Faktisk har Erins 94 år gamle bedste mor netop broderet det klæde, der hænger herinde.

Og det store amerikanske flag, har såmænd ligget på Erins bedstefars kiste, dengang han blev begravet efter sin indsats i Første Verdenskrig.

The American Pie Company

Mundvandsdrivende menukort

Efter mottoet ‘Never change a winning team’, er menukortet det samme som i butikken i Skindergade. Det betyder, at her er pie for alle.

Her er både salte tærter, søde tærter, madtærter og vegetartærter og: “…fruit pie, cream pie, nut pie, chocolate pie, custard pie, you name it.”

Eller som Erins bedstefar så klogt sagde: “Jeg kan kun lide to slags tærter: varm tærte og kold tærte.”

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Alt er håndlavet og den ene mere lækker end den anden – plus udvalget skifter hver tredje måned, så smagene passer til sæsonen.

Her er plads til omkring 25 gæster, men The American Pie Company har også take-away eller ‘take&bake’, hvor man får en frossen pie med hjem, som man så kan varme i ovnen.

The American Pie Company

Thanksgiving
Torsdag d. 22. er det Thankgiving – årets største pie-dag i USA, og The American Pie Company har selvfølgelig udviklet særlige pies til denne højtid.

Der er blandt andet ‘Turkey & Thyme Pot Pies’ med tranebær-relish.

De storsælgende ‘Pimped Out Pumpkin Pie’, ‘Bad Ass Bourbon Pecan Pie’ og ‘The Great Northern Salty Caramel Apple’ er også favoritter til Thanksgiving, som man kan nyde, mens man ser NFL, som traditionen foreskriver.

Se for øvrigt herunder, hvordan han reagerede, da hele Danmarks Claus NFLming hørte om The American Pie Company første gang.

Hvad: The American Pie Company Vesterbro
Hvor: Vesterbrogade 46
Hvornår: Soft opening fra tirsdag, officielt åbning lørdag d. 24. november kl. 11-18
Hvor meget: 10 kr. for pumpkin pie
Hvordan: Se mere på deres hjemmeside her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Nye restauranter og nuttede pandaer: København ZOO slog alle rekorder i 2019

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Det er helt forståeligt, hvis medarbejderne i København Zoo giver ekstra godter til dyrene i disse dage.

For der er masser at fejre.

Aldrig nogensinde før har så mange gæstet ZOO som i 2019. Sidste år gik knap halvanden million gæster gennem den ikoniske indgang på Frederiksberg.

Faktisk var det 350.000 flere gæster end i 2018, som i øvrigt også var et rekordår.

Årsagen er også let at pege på. Nye lækre restauranter og så de nuttede kinesiske pandaer, der skabte en enorm hype.

Headhuntede kendt kok

I København ZOO satsede man ud over pandaerne fuldt ud på at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse.

Sidste år headhuntede ZOO den kendte smørkok Casper Stuhr Sobczyk, som også har gjort sig som huskok på TV2, og satte ham i front for den kæmpestore gastronomiske satsning, som ZOO nu har rullet ud.

De har åbnede nemlig tre helt nye restauranter.

Den ene ligger bl.a. i forbindelse med det nye pandaanlæg, som er tegnet af en vis hr. Bjarke Ingels.

Restauranten hedder Panpan og er en asiatisk-fransk bistro, hvor man spiser side om side med de nuttede sort/hvide kæmpebamser.

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Indtjening er femdoblet

Restauranten har 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi har leveret en gastrorevolution i zoo de seneste 18 måneder.

Haven var ganske enkelt ikke fulgt med den eksplosive udvikling, den danske madscene har været igennem det sidste årti,” siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Han fortsætter;

“På 18 måneder har vi intet mindre end revolutioneret hele vores udbud af mad og drikkevarer. Og det har vores gæster og anmeldere belønnet os for – med stigende omsætning til følge.

Omsætningen fra mad og drikkevarer i zoo er fordoblet i 2019, mens indtjeningen er femdoblet.”

Pandaerne var blandt andet medvirkende til et rekordbesøg i påsken med mere end 100.000 gæster.

Samlet set har de seneste to år været præget af stor fremgang for den zoologiske have.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Derfor inviterer Magasin i København indenfor til duftinspiration og 20 procent på parfumer den 24. januar.

 Måske har du haft den samme duft hele livet, eller også prøver du dig stadig frem mellem de mange flasker i alverdens dufte, farver og former.

Det kan virke uoverskueligt, men det behøver det ikke længere at være.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe københavnerne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker:

“Vores duft siger utrolig meget om vores personlighed og humør, og derfor giver det rigtig god mening at have en duft til forskellige lejligheder.

Der er årsskiftet en oplagt mulighed for at foretage nogle ændringer, og der kan jeg hjælpe med at finde din personlige duftgarderobe til 2020,” fortæller Natascha Fisker, der er duftkonsulent og beauty shopper i Magasin Lyngby.

Duft til enhver lejlighed

Natascha er uddannet i konkrete spørgeteknikker, hvor hun blandt andet spørger kunderne ind til farvetiltrækning, favoritblomster, luftnoter og meget mere, som gør hende i stand til at finde det ultimative match.

“Det kan faktisk være utrolig svært at finde den helt rigtige parfume, og derfor ender mange med at vælge den samme år efter år.

Men vi vil gerne hjælpe med at åbne op for nye dufte, som man måske ikke selv havde overvejet, men som rent faktisk er et rigtig godt match til ens personlighed,” fortæller Natascha.

Mød Magasins dufteksperter på fredag

Fredag d. 24. januar fra kl 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent på Kgs. Nytorv, hvor Natascha og hendes kollega Pernille Frank blandt andet vil fortælle mere om det nye koncept og tilbyde quick-konsultationer til alle besøgende.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin på Kgs. Nytorv.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Klar til at tjekke ind på et ægte vinhotel?

Så sigt mod Studiestræde 18, hvor Ottos Hotel har hevet de første propper op af flaskerne.

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel.

Det har det dog været.

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Tidligere sadelmager og hotel

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Vin pr. gram

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Ottos Hotel har også flere forskellige fermenterede ikke-alkoholiske drikke, alle håndlavede med løbende forskellige smage.

Og nu vi er ved fermenterede sager, så er Ottos også en del af restauranten nedenunder – nemlig Ferment, der blandt andet var nogle af de første til at starte den danske ramenbølge, så nudler til din vin er også en mulighed.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Nedskrevet en række dogmer

“Vi har også nedskrevet en række dogmer, som følges til punkt og prikke. Vi har blandt andet et samarbejde med Gulager High Land Cattle, der leverer alt vores oksekød til chacuteri.”

“Peder, som er en af mændene bag, er en ildsjæl og har sine skotske højlandskøer gående i den smukke natur ved vadehavet få kilometer fra Esbjerg by. “

“En af Ottos hotels missioner er at gøre Latinerkvarteret til det, det engang var – et bohemekvarter placeret tæt ved alle de store internationale butikker. Derfor har vi et veletableret samarbejde med lokalmiljøet,” slutter de.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.