Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Åbner eksklusivt dørene: Kom med til anerkendt cocktailkonkurrence i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Victor fra Carl's Øl og Spisehus og hans cocktail 'Juancho'. Foto PR
Victor fra Carl's Øl og Spisehus og hans cocktail 'Juancho'. Foto PR

Elsker du også en god cocktail med kvalitetsrom?

Så kan du resten af oktober besøge syv cocktailbarer rundt omkring i landet og smage på forskellige cocktails, der alle har den anerkendte Diplomatico rom som hovedingrediens.

Lige nu afholdes konkurrencen ’Artisans of Taste’ nemlig, hvor udvalgte bartendere fra hele Danmark konkurrerer om at lave den lækreste cocktail med et af de mest populære rom-mærker i Danmark – og du er inviteret med.

Curfew på Vesterbrogade. Foto Mathilde Mågård Hansen

Del den gode cocktailoplevelse

Det er Sprit & Co., der er den danske distributør af Diplomatico, som arrangerer konkurrencen herhjemme.

De ved om nogen, hvor mange dygtige bartendere, der findes over hele landet, men denne gang vil de gerne invitere dig til at blive en del af den prestigefyldte branche.

De populære cocktailkonkurrencer foregår nemlig normalt bag lukkede døre og kun for et udvalgt smagspanel – men denne gang kan du også smage på deres nytænkende kreationer.

”Vi synes, at alle, der vil, skal have lov til at smage bartendernes kreationer. De har lagt meget tid og hjerteblod i dem, og det synes vi, alle fortjener at opleve.

Derfor kan man i hele oktober smage de forskellige cocktails på de barer, som finalisterne arbejder på,” siger Julian Adam Hall, salgskonsulent hos Spirit & Co.

Udover at cocktailen skal indeholde Diplomatico rom, er det også et kriterium, at der er fokus på bæredygtighed og lokale råvarer i kreeringen af drinken, hvilket afspejler sig på forskellige måder hos hver enkelt bartender.

Vinderen af konkurrencen får en tur til Diplomaticos destilleri i Venezuela sammen med vinderne fra en række andre lande.

Hele seks barer i København er med

Syv dygtige bartendere er blevet udvalgt som finalister, og hele seks af dem finder du i København.

Så er man altså endnu en gang heldig at være københavner.

MigogKbh har været ude at besøge et par stykker af finalisterne, og her er altså virkelig noget at komme efter.

Diogo fra cocktailbaren Curfew på Vesterbro ser allerede sig selv som en ’rom-fyr’, og derfor blev det helt naturligt, at han skulle være med i konkurrencen.

Han har valgt den lyse Diplomatico-rom kaldet Planas, som er mere frisk og frugtig modsat den klassiske mørke rom.

Hans cocktail ‘The Dom Wreath’ består af kun fire ingredienser, hvor både det lokale og det bæredygtige har spillet en stor rolle.

I en traditionel bar har man et stort forbrug af æggehvider, der bruges til skum på fx en klassisk sour, hvilket efterlader et stort overskud af æggeblommer.

Dem har Diogo lavet en bitter/sweet likør på, som han bruger i sin cocktail sammen med en smule honning fra lokale bybi.

Han topper den med dehydreret æggeblomme, der bliver revet frisk sammen med appelsinskal.

Der bliver nemlig brugt mange appelsiner til juice i baren, men man får sjældent brugt skallen.

Diogos cocktail bliver serveret i et autentisk lerkrus fra Sydamerika.

Cocktail fra Curfew. Foto Mathilde Mågård Hansen

Mathias finder du bag baren hos Perron 13, der er den tilstødende bar til Timm Vladimirs Køkken i Valby.

Han har igen kastet sig over den lyse rom men er gået i en mere eksotisk retning.

Mathias har lavet en cocktail, hvor havtorn og hybenrose i høj grad er de bærende elementer.

Han har selv sanket de fleste ingredienser i naturen på Amager Fælled, da han mener, at den danske natur har mindst lige så meget at byde på, som alle sydens eksotiske frugter.

Sammen med drinken får du en opskrift med hjem, så du også selv kan gå på jagt i naturen, hvis du har lyst til det.

Mathias’ cocktail har fået navnet ’The Robin Hood’ efter den flotte farve som ræven i den gamle tegnefilm, men også fordi det er hans måde at give en smule tilbage af naturen på.

Mathias fra Perron 13, som er en del af Timm Vladimirs Køkken. Foto PR

Hos Carl’s Øl og Spisehus i Carlsberg Byen er de allerede storforbrugere af Diplomatico, så de har selvfølgelig også lavet deres bud på en nytænkende cocktail.

Øl betyder af gode grunde meget for barchefen Victor, så hans cocktail er en hyldest til Carlsberg Byen.

Den ligner på mange måder en klassisk fadøl med masser af skum, men den smager friskt og syrligt.

Victor laver den med en lokal humle bitter, den lyse Diplomatico-rom og så bruger han panela-sukker fra Sydamerika til at give den sødme.

Skummen på toppen laver han af overskudskikærtevand fra køkkenet i stedet for de klassiske æggehvider.

Cocktail fra Carl’s Øl og Spisehus. Foto Mathilde Mågård Hansen

Smag dem i oktober

Artisans of Taste-konkurrencen løber hele oktober, så det er ved at være sidste chance, hvis du også gerne vil smage de mange lækre cocktails.

Det er en særlig mulighed for at smage nogle helt unikke cocktails med en af verdens mest anerkendte rom-mærker – og hvem vil ikke gerne det?

De syv finalister er Mia fra Gedulgt i Aarhus, Mathias fra Perron 13 (Timm Vladimirs Køkken), Tihomir fra Salon 39, Victor fra Carl’s Øl og Spisehus, Chechulina fra Silo, Christian fra Sidecar og Diogo fra Curfew.

Vinderen kåres i starter af november og findes via uanmeldte ekspert besøg fra både Diplomatico samt Sprit & Co.

Du kan læse meget mere om hver enkelt finalist lige her.

Hvad: Artisans of Taste
Hvor: På syv forskellige barer i Danmark
Hvornår: Hele oktober måned
Hvor meget: Cocktails fra 110 kr.
Hvordan: Læs mere om alle finalisterne her

Del artikel

Andre læser også