Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop udnævnt af UNESCO: Attraktion syd for København bliver verdenskulturarv

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Borgring
Foto: PR, Borgring

Det er bestemt ikke hvad som helst, der udnævnes til verdenskulturarv af UNESCO.

Men i går blev en håndfuld danske attraktioner optaget på den prestigefyldte liste, og en af dem kan du opleve, hvis du tager på en lille udflugt fra København.

Der er nemlig tale om Borgring i Køge.

Udnævnelsen fandt sted søndag eftermiddag dansk tid ved den årlige Verdenskomitékongres, der denne gang afholdes i Riyadh i Saudi Arabien.

Forventer flere besøgende

Borgring i Køge er en ringborg fra vikingetiden, og den blev bygget i vikingekongen Harald Blåtands tid omkring år 980.

Med udnævnelsen til verdenskulturarv er Borgring kommet i særdeles fint selskab, for listen tæller blandt andet pyramiderne og den kinesiske mur.

Udover Borgring kan Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken og Trelleborg nu kalde sig verdenskulturarv.

Det forventes nu, at flere besøgende vil finde vej til ringborgene efter udnævnelsen, da UNESCOs verdensarvsliste ses som et særligt kvalitetsstempel for steder, der er værd at rejse langt for at opleve.

Ifølge Museum Sydøstdanmark viser erfaring fra andre steder, som har modtaget den prestigefyldte hæder fra UNESCO, at man generelt kan forvente mindst en fordobling af besøgstallet.

“Udnævnelsen til UNESCO verdensarv er ikke blot en blåstempling af de fem danske ringborge som historisk væsentlige og værd at se”, siger Lars Christian Nørbach, formand for ringborgenes styregruppe, og uddyber:

“Hele processen med i fællesskab at ansøge om verdensarvsstatus har vist, at der er et solidt grundlag for et godt og frugtbart samarbejde mellem os. Det er altafgørende i bestræbelserne for at forbedre publikumsoplevelsen og tiltrække flere besøgende hos os alle sammen.

Hver enkelt borg har selvfølgelig sit særkende, men forskning, formidling og vedligehold er noget af det, som vi kommer til at koordinere fremover. Det er med til at kvalitetssikre den vidensbaserede oplevelse, vi tilbyder publikum.

Til at koordinere samarbejdet mellem de fem museer, har man i enighed peget på Nationalmuseet, der netop besidder de høje faglige ekspertiser, som denne nøglerolle kræver.”

Del artikel

Andre læser også