Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Bagel bagel bagel PR Foto
Bagel bagel bagel PR Foto

Bagels.

De runde brød der både koges og bages med hul i midten, findes i alle former, farver og smagsvarianter.

De blev super populære, da de østeuropæiske jøder i slutningen af 1800-tallet kom til USA. Og snart havde hvert et hjørne over-there bagels til salg.

Læs også: Restaurant lancerer brunch-bombe: Brunch med drinks og dessertbord ad libitum

Syngende bagel-bager

Claus Meyer er vendt hjem fra sit årelange gastro-eventyr i New York, og da han var derovre, må han have kunne lide lugten i bageriet.

For Meyers Deli har nemlig importeret den syngende bagel-bager fra New York, Rei Matteson, for at lave en ægte brag af en bagel-bombe i København. (Se – og hør – hans Instagram her)

Rei er blevet en fast del af holdet hos Meyers, og har selvfølgelig fået hovedansvar for de hullede og sejkogte bagels.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rei Matteson Bagelbager hos Meyers PR Foto

Egen opskrift med honningvand

Hans opskrift blander New Yorker-bagelens crunchy ydre med den fransk inspirerede Montréal-bagels sødme.

Den økologiske hvededej rulles med Reis erfarne hænder til ringe og koges i honningvand, før der bliver strøget sesam over, og de bages sprøde.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

100 gratis bagels

Tirsdag den 20. august fra kl. 7:30 til 9:00 giver Meyers Deli 100 gratis bagels fyldt med mandelsmør og syltetøj eller økologisk flødeost og nye løg på en ’first come first served’ basis.

Er du ikke en af de første hundrede gæster, er filterkaffen stadig gratis, og bagels kan smages til 55,-.

Læs også: Lavpris-latté og billigt bagværk: ALT koster 15 kr. på ny café i København

Rei Matteson håndrullende Bagelbager hos Meyers PR Foto

Kult-bagel

Rei er født og opvokset i en religiøs kult i Wisconsin, som forældrene brød ud af, da han var tre år gammel.

Han har 14 brødre og søstre, er hjemmeskolet og fik job i et køkken som 14-årig for at tjene penge til husholdningen.

Han blev bidt af bagning i Texas som 20-årig og han har siden suget viden til sig i et jødisk bageri i Williamsburg, Brooklyn samt luksus-bagel-butikken Black Seeds i New York, inden han altså endte hos Meyers på Grand Central Station i 2018.

Til hverdag vil gæster hos Meyers Deli fremover også kunne bestille bagels med avocado og paprikabagte tomater eller den helt klassiske med laks, flødeost og kapers.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Hvad: 100 gratis bagels og filterkaffe
Hvor: Meyers Deli, Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg C
Hvornår: Tirsdag den 20. august kl. 7:30-9:00 – først til mølle
Hvordan: Bare mød op i butikken

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.