Hawaii-vibes og vegansk is: Populære ismagere åbner butik på Nørrebro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Banana bruger overskudsbananer til at lave is. Foto: PR
Banana bruger overskudsbananer til at lave is. Foto: PR

Lige om lidt kan du gå helt bananas i bæredygtig is på Nørrebro.

I løbet af det seneste års tid er du måske stødt på Bananas pastelfarvede isboder rundt omkring i København – enten på markeder, festivaler eller ved Torvehallerne, hvor de har fast base.

Det hawaiiansk-inspirerede koncept er for alvor ved at indtage København, og lige om lidt kan du mæske dig i bæredygtig, vegansk is uden tilsat sukker, når Banana åbner en flagskibsbutik i Jægersborggade.

Fra Hawaii til København

Banana blev til, efter iværksætterne Christian Cordius og Jacques Nørbo havde været en tur på Hawaii, hvor de så, hvordan man brugte bananer til meget mere, end vi gør i Danmark.

Derfor begyndte de at eksperimentere, da de vendte hjem til København, og da de fandt på at hælde overskudsbananer tilsat dadler i en softice-maskine, opstod iskold magi.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

På afstand ligner det almindelig softice, Banana fylder i bægrene. Men når man kommer tættere på, afslører de lysegule nuancer, at den kolde masse er lavet af noget andet end den cremede, hvide is, som vi kender fra sommerens iskiosker.

Idet Bananas is kun består af dadler og bananer samt evt. jordbær, hvis man ønsker det, er produktet både vegansk og fri for tilsat sukker.

For at give den forfriskende dessert flere gode smage kan man vælge forskellige toppings som kokos, blåbær og frysetørrede hindbær, og kan man ikke helt undvære sukker, er der mulighed for at få hældt sød mangosirup ud over isen.

Toppings til isen hos Banana. Foto: PR

Kamp mod madspild

Ud over at være et sundere alternativ for kroppen er Bananas mål at være god for klimaet. Bananerne, som bruges i isen, er kasserede overskudsbananer, som eksempelvis har pletter på skrællen, men ikke fejler noget.

Banana har en aftale med Irma, hvor de henter bananerne, som normalt ville blive smidt ud, og på den måde går de gode råvarer ikke til spilde.

Læs også: Film under åben himmel: ZULU Sommerbio viser Oscar-vinder i København

Da Christian Cordius og Jacques Nørbo skulle finde lokalerne til flagskibsbutikken, var det vigtigt for dem, at området og naboerne matchede Bananas vision og iværksætterånd, og derfor faldt valget på Jægersborggade på Nørrebro.

Her ligger kreative, klimavenlige og nytænkende butikker og spisesteder side om side, og Banana rykker nu ind mellem planteforretningen Plant og den veganske fastfood-biks Plantepølsen.

Banan-shakes og bananbrød

Bananas nye butik kommer til at funkle i flotte pastelfarver lige som virksomhedens øvrige isboder, og når nu konceptet har sine rødder på Hawaii, vil en stor palme selvfølgelig også være en del af interiøret.

Indenfor vil der være tre siddepladser i vinduet, og udenfor kan flere gæster nyde deres is.

Som noget nyt udvider Banana sortimentet, så der kommer flere bananlækkerier på menuen. I butikken på Nørrebro vil man bl.a. kunne bestille banan-shakes og bananbrød.

Læs også: Se listen: 10 sommerting du skal glæde dig til i København

Goodiebags og tilbud på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 28. juni sørger Banana for god musik og kølige drikkevarer, og der er goodiebags til de første 100 gæster, når butikken åbner kl. 12.

For at fejre åbningen giver Banana desuden 50 procent rabat på alle is hele dagen fra kl. 12 til 21.

Fremover vil Banana holde åbent fra kl. 11 til 21.

Hvad: Banana åbner butik
Hvor: Jægersborggade 27, København N
Hvornår: Åbner fredag 28. juni 2019 kl. 12-21
Hvordan: Se mere på Facebook

Alt du skal vide om købermæglere

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Hvad er en købermægler?

En købermægler er oftest en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med repræsentation og rådgivning i forbindelse med en bolighandel. Selvom begrebet købermægler først er blevet kendt de seneste par år har de fået en større og større indflydelse på boligkøbsmarkedet. I fortiden var det oftest boligadvokater eller ansatte fra banken, som rådgav boligkøberen, men denne rolig bliver stille og roligt overtaget af disse købermæglere. Problemet med boligadvokaterne og ansatte fra banken er oftest, at de har fokus på handlens vilkår og indhold i købsaftalen.

Modsat vil en købermægler rådgive boligkøber gennem hele boligkøbsprocessen. Dette starter helt fra søgningen af bolig til handlens afslutning. Mange boligkøbere vælger derfor at have en boligmægler, da de kan give informationer om prisforhandling, vilkårsforhandling, vurdering af boligen og meget mere. Boligmægleren har altså større kompetencer indenfor prissættelse af huset ift. Området og husets stand.

Hvad er forskellen på en købermægler og boligadvokat?

Forskellen på købermægleren og boligadvokat er hovedsageligt deres baggrunde. Ejendomsmægleren vil oftest have en stærk baggrund i salg og markedsføring hvorimod advokaten har et større fokus på det juridiske aspekt. I en købssituation vil de begge have kompetencerne til rådgivning, men med hver deres fokus aspekt baseret på de givne baggrunde.

Hvad koster en købermægler i København?

Prisen for købermægler og rådgivningen varierer ofte fra sag til sag – Dette baseres oftest på sagens kompleksitet, dine ønsker og andre behov. Dog vil et købsforløb oftest koste mellem 4.000 kr. til 15.000 kr. afhængig af dine behov, som boligkøber. Hvis købermægleren begår fejl, som resulterer i et økonomisk tab, har denne person lovpligtig ansvarsforsikring. Det vil sige at købermægleren dækker dette økonomiske tab, hvis personen begår fejlen.

I København og omegn kan det være svært, at finde den rette købermægler på grund af det hårde boligmarked. Vi vil derfor anbefale denne købermægler i København, hvis du er på udkig efter en dygtig købermægler.

Hvor finder jeg en købermægler?

Du kan bl.a. finde en købermægler gennem Google, Facebook eller ejendomsmæglerkæder med affilierede købermæglere. Hvis du finder en tredjeparts købermægler gennem Google eller Facebook er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om denne købermægler er den rette til opgaven.

F.eks. kan du se informationer om købermæglers virksomhed gennem Proff.dk og derved se om virksomheden har tidligere erfaring, samt om virksomheden er velkørende eller ej.

Konklusion

Købermægleren rådgiver altså boligkøberen gennem hele købsrejsen i forbindelse med et boligkøb. Købermægleren understøtter altså boligadvokaten, da denne person oftest fokuserer mere på købsaftalens indhold og lukke aftalen. Købermægleren vil hjælpe dig med at forhandle købsaftalen og kan derfor sparre dig mange penge selvom, at de også skal betales. Købermægleren koster ofte et sted mellem 4.000 kr. til 15.000 kr. afhængig er dine behov, men til gengæld kan de sparre dig meget mere, hvis du kan forhandle boligprisen yderligere ned eller finde dig et rigtigt godt køb. Hvis købermægleren begår en fejl, som har et økonomisk tab som konsekvens dækkes du også, da personen har lovpligtig ansvarsforsikring. Til slut kan du finde en købermægler gennem bl.a. Facebook, Google eller ejendomsmæglerkæder som har affilierede købermæglere. Inden du ansætter denne købermægler, kan de være en god idé at undersøge enten virksomheden eller selve personen om baggrunden og tidligere erfaring. Hvis virksomheden bag købermægleren er relativt ny og uden omtale kunne det være, at du skal overveje om denne person er den rette for dig og dit boligkøb.

Alt er glutenfrit: H.U.G Bageri er åbnet i København med særligt fokus

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
H.U.G. Bageri Helt Uden Gluten Foto: Columbus Leth
H.U.G. Bageri Helt Uden Gluten Foto: Columbus Leth

Gluten er på alles læber. Men mange vil gerne børste det af.

Der er faktisk ikke helt præcise tal på, hvor mange glutenallergikere, der er i Danmark.

Patientforeningen Cøliakiforeningen skyder selv tallet til at være ca. 1 procent af den danske befolkning.

Læs også: Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

H.U.G. Bageri Helt Uden Gluten Foto: Columbus Leth

Mange skærer gluten fra

Der er til gengæld flere, der gerne vil undgå gluten.

I USA forsøger 30 procent således at mindske deres indtag af gluten.

Gluten er et protein, der især findes i hvede, rug og byg.

Det findes til gengæld slet ikke hos H.U.G bageri, som ligger på Øster Farimagsgade 20

Forkortelsen H.U.G. står for Helt Uden Gluten og det er præcis, hvad den nye bagers bagværk er:

Helt uden gluten – ligesom alt også er økologisk.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

H.U.G. Bageri Helt Uden Gluten Foto: Columbus Leth

Anden glutenfri station

Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde er de to iværksættere, der står bag projektet. De har fem års erfaring med egen glutenfri bagerbutik på Fredensborg station.

“Vi skulle vokse fra biks til business, så København måtte blive vores næste “station,” siger Mette Marie Viscor og Kathrine Rosamunde om deres nye eventyr i hovedstaden.

Bagværket i H.U.G bageri bages både med gær og surdej, og man kan også finde kanelsnegle og hindbærsnitter herinde.

Nogle af opskrifterne er mælkefrie og flere er veganske.

I butikken kan kunderne blandt andet finde en blanding af klassiske brød og kager omvekslet til glutenfrie versioner.

De har også samlet deres yndlingsopskrifter i bagebogen Helt uden gluten.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

 Hvad: H.U.G bageri
Hvor: Øster Farimagsgade 20
Hvornår: Åbner onsdag 22. januar
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Choko-tastisk: Kæmpe chokolade-festival i København med masser af smagsprøver

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

1 – 2 – 3 – Mundvand.

Der er udsøgte choko-lækkerier i sigte.

Alt fra chokoladeovertrukne flødeboller, cremet ganache og ikke mindst chokolade med nye og udfordrende smage vil i år pryde Chokoladefestival 2020.

Choko-fans skal sætte et stort kryds i kalenderen i weekenden d. 29. februar – 1. marts.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Foto: PR, Sv. Michelsen Chokolade

40 udstillere og smagninger

Her vil TAP1 på Amager blive fyldt til kanten med kvalitetschokolade,  40 forskellige udstillere, smagninger, foredrag og workshops.

I demokøkkenet vil fagkyndige demonstrere de nyeste trends og give tips, så du kan gøre dem kunsten efter derhjemme.

Til choko-workshops kan du selv få fingrene i forskellige former for chokolade og afprøve teknikker.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Foto: Charisse Kenion

Se choko-pro i aktion

Som noget helt nyt vil Callebaut afholde deres “Callebaut Chocolate Hero” konkurrence for kokke og konditorer om lørdagen på festivalen, så du kan tabe kæben over de professionelle.

Alle billetter inkluderer seks smagspoletter, så du kan smage på det lækre chokolade. Der kan købes ekstra poletter på stedet.

Børn under 6 år kommer gratis ind dog uden poletter.

Læs også: Guide: Her er  6 af de bedste pandekage-steder i København

Hvad: Chokoladefestival 2020
Hvor: TAP1 på Raffinaderivej 10
Hvornår: Lørdag d. 29. februar og søndag d. 1. marts 2020 kl. 10-17 begge dage.
Hvor meget: Voksenbillet 140,- og børnebillet (6-11 år) 90,-
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.