Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Hawaii-vibes og vegansk is: Populære ismagere åbner butik på Nørrebro

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Banana bruger overskudsbananer til at lave is. Foto: PR
Banana bruger overskudsbananer til at lave is. Foto: PR

Lige om lidt kan du gå helt bananas i bæredygtig is på Nørrebro.

I løbet af det seneste års tid er du måske stødt på Bananas pastelfarvede isboder rundt omkring i København – enten på markeder, festivaler eller ved Torvehallerne, hvor de har fast base.

Det hawaiiansk-inspirerede koncept er for alvor ved at indtage København, og lige om lidt kan du mæske dig i bæredygtig, vegansk is uden tilsat sukker, når Banana åbner en flagskibsbutik i Jægersborggade.

Fra Hawaii til København

Banana blev til, efter iværksætterne Christian Cordius og Jacques Nørbo havde været en tur på Hawaii, hvor de så, hvordan man brugte bananer til meget mere, end vi gør i Danmark.

Derfor begyndte de at eksperimentere, da de vendte hjem til København, og da de fandt på at hælde overskudsbananer tilsat dadler i en softice-maskine, opstod iskold magi.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

På afstand ligner det almindelig softice, Banana fylder i bægrene. Men når man kommer tættere på, afslører de lysegule nuancer, at den kolde masse er lavet af noget andet end den cremede, hvide is, som vi kender fra sommerens iskiosker.

Idet Bananas is kun består af dadler og bananer samt evt. jordbær, hvis man ønsker det, er produktet både vegansk og fri for tilsat sukker.

For at give den forfriskende dessert flere gode smage kan man vælge forskellige toppings som kokos, blåbær og frysetørrede hindbær, og kan man ikke helt undvære sukker, er der mulighed for at få hældt sød mangosirup ud over isen.

Toppings til isen hos Banana. Foto: PR

Kamp mod madspild

Ud over at være et sundere alternativ for kroppen er Bananas mål at være god for klimaet. Bananerne, som bruges i isen, er kasserede overskudsbananer, som eksempelvis har pletter på skrællen, men ikke fejler noget.

Banana har en aftale med Irma, hvor de henter bananerne, som normalt ville blive smidt ud, og på den måde går de gode råvarer ikke til spilde.

Læs også: Film under åben himmel: ZULU Sommerbio viser Oscar-vinder i København

Da Christian Cordius og Jacques Nørbo skulle finde lokalerne til flagskibsbutikken, var det vigtigt for dem, at området og naboerne matchede Bananas vision og iværksætterånd, og derfor faldt valget på Jægersborggade på Nørrebro.

Her ligger kreative, klimavenlige og nytænkende butikker og spisesteder side om side, og Banana rykker nu ind mellem planteforretningen Plant og den veganske fastfood-biks Plantepølsen.

Banan-shakes og bananbrød

Bananas nye butik kommer til at funkle i flotte pastelfarver lige som virksomhedens øvrige isboder, og når nu konceptet har sine rødder på Hawaii, vil en stor palme selvfølgelig også være en del af interiøret.

Indenfor vil der være tre siddepladser i vinduet, og udenfor kan flere gæster nyde deres is.

Som noget nyt udvider Banana sortimentet, så der kommer flere bananlækkerier på menuen. I butikken på Nørrebro vil man bl.a. kunne bestille banan-shakes og bananbrød.

Læs også: Se listen: 10 sommerting du skal glæde dig til i København

Goodiebags og tilbud på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 28. juni sørger Banana for god musik og kølige drikkevarer, og der er goodiebags til de første 100 gæster, når butikken åbner kl. 12.

For at fejre åbningen giver Banana desuden 50 procent rabat på alle is hele dagen fra kl. 12 til 21.

Fremover vil Banana holde åbent fra kl. 11 til 21.

Hvad: Banana åbner butik
Hvor: Jægersborggade 27, København N
Hvornår: Åbner fredag 28. juni 2019 kl. 12-21
Hvordan: Se mere på Facebook

Del artikel

Andre læser også