MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Ved første øjekast ligner det en helt almindelig softice.

Men den lysegule farve afslører, at den kolde masse er lavet af noget andet end den cremede, hvide is, som vi kender fra sommerens iskiosker.

Hos Københavns nye dessert-pusher Banana er det mosede bananer blandet med dadler, der strømmer ud af softice-maskinen – og her på MigogKbh kan vi varmt anbefale at smage den sjove nyhed.

Læs også: Fed nyhed: Social Foodies åbner kæmpe is- og flødebolle butik ved Tivoli

Sukkerfrit og bæredygtigt

Ideen til Banana fik iværksætterne Christian Cordius og Jacques Nørbo, da de på den hawaiianske ø Oahu stødte på et lignende koncept, som de fik lyst til at tage med hjem til Danmark som en lille bid af paradis.

Konceptet er simpelt og bæredygtigt, idet Banana bruger kasserede overskudsbananer, som eksempelvis har pletter på skrællen, men ikke fejler noget.

Bananerne blandes med dadler for at give sødme til smagen, og så køres frugtmassen gennem en softice-maskine og ender i kopper, inden den til sidst pyntes med farverige toppings som kokos, blåbær og frysetørrede hindbær.

Det vil sige, at is fra Banana er vegansk, sukkerfrit og bidrager til at mindske madspild.

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Bananas is fås i to varianter: Almindelig og jordbær.

Begge er lavet på bananer og smager syndigt uden at være det.

Kan man dog ikke undvære sukker helt, er der mulighed for at få hældt sød mangosirup ud over isen, inden der kommer toppings på.

Her finder du Banana

Du er måske allerede stødt på Banana rundt omkring i København, for de er tidligere poppet op på bl.a. designmarkedet FindersKeepers og under Distortion, og du kan også sagtens være heldig at støde på dem forskellige steder i byen i løbet af sommeren.

Lige nu er Banana en fast del af Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen og ved Torvehallerne tæt på Nørreport.

Hvad: Banana CPH
Hvor: Broens Gadekøkken, Strandgade 95, København K og Torvehallerne, Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: Broens Gadekøkken: Hver dag kl. 11-20. Torvehallerne: Mandag-torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-20, lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 11-17.
Hvor meget: Lille bæger 35 kr. og stort bæger 45 kr.