Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

København vækker opsigt: Internationalt medie har fået øjnene op for fastelavnsboller

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Maison d'Angleterre. Foto: Mathilde Mågård Hansen
Maison d'Angleterre. Foto: Mathilde Mågård Hansen

Det er nok ikke gået mange københavnske næser forbi, at byen har bugnet af fastelavnsboller siden begyndelsen af januar.

Uden for de danske grænser har de nu også fået øjnene op for vores kærlighed til det cremede bagværk.

Det britiske medie BBC har været en tur i København for at smage på de berygtede og hypede fastelavnsboller, og her har de besøgt en række populære bagerier.

Hvad er hemmeligheden?

BBC har smagt på sagerne og snakket med både Rondo, Hart, Hahnemann’s Køkken, Maison D’Angleterre og Meyers Bageri, og et af spørgsmålene fra det verdenskendte medie omhandlede blandt andet, hvad hemmeligheden bag en god fastelavnsbolle er.

Ifølge Thomas Spelling, der ejer Rondo, skal en fastelavnsbolle ikke bare smage godt, men også være pæn at se på og grim at spise.

Det lod BBC’s udsendte komme an på en prøve, og med creme på hænder, kinder, tøj og gulv kunne journalisten bekræfte, at alle tre ting var lykkedes for Rondo.

Artiklen fortæller desuden om fastelavnsbollens popularitet, der især tog fart i København under corona-nedlukningerne, og hvordan vi i Danmark har bagværk til de fleste højtider.

Mediets læsere får også et af bageriernes opskrift på traditionelle fastelavnsboller.

Og så må vi jo se, om fastelavnsbolle-hypen breder sig til andre dele af verden.

Du kan læse artiklen om BBC’s fastelavnsbollebesøg i København her.

Del artikel

Andre læser også